16 Nisan 2024 Salı
ads
DOLAR 32.42 ₺
EURO 34.46 ₺
STERLIN 40.39 ₺
ALTIN 2,487.84 ₺
BTC 62,549.32 $
ETH 3,041.23 $
BİST 9,679.80

Mustafa Karaağaçlı

Mustafa Karaağaçlı

1000. Maçında Messi Resitali

Yayınlama: 4 Aralık 2022 Pazar 13:34 Okunma: 73

Arjantin- Avustralya 2-1

2022 Katar Dünya Kupasında  son 16  maçında Arjantin  Avustralya’yı  yenerek   çeyrek finale yükseldi.

Arjantin'i galibiyete taşıyan goller; 35. dakikada Lionel Messi  ve 57. dakikada Julian Alvarez'den geldi. Son  dört Dünya Kupasına Katılan Avustralya adına tek  gol  ise Craig Goodwin'in  vuruşunda Enzo Fernandez'e çarparak geldi.

Messi Resitali 

Maradona ile fotoğrafı  yan yana düzenlenen Messi’nin  bu turnuvada yapacakları  çok   konuşuldu.  Arjantin’de  Avustralya  maçında  ilk  golde Messi kendine  özgü  olarak topu  aldı verdi ve patentli sol ayak içi plasesiyle  skoru 1-0’a  getirdi.

Messi bu golüyle Dünya kupalarında   Maradona’nın attığı   8   golü de geride bırakarak 9. golüne ulaştı.

35  yaşında  son  Dünya  Kupasını oynadığının farkında olan  Messi topu her aldığında oyun aklı ve  topu etkili kullanmasının yanında  fizik  gücü ile  de  maçın  en iyisiydi.

Messi’nin son  dört maçında oynadığı  oyunlarla  Arjantin’i taşıdığını  gösterirken yaptığı  resitalde  tek  kişilik  beceriyle farklı bir   performans gösterdi.

Arjantin  Daha  İyiye Gidiyor Ama

Çeyrek  finalde  Hollanda ile karşılaşacak olan  Arjantin   her   maça oyun planının üzerine koyarak  düzeliyor.

C grubunda ilk maçında  Şampiyonanın  sürprizlerinden birini yaşatan ve Suudi Arabistan’a  karşı 2-1   kaybeden Arjantin ikinci  maçında Meksika karşısında 2-0 ve 3. Maçında  ise Polonya karşısında 2-0 ile  gelip gelmeyi başarmıştı.

Arjantin aldığı bu galibiyetlerin  yanında güçlü  oyunu ile her  geçen  maç daha iyiye  gittiğini gösterdi.

Avustralya maçında   Arjantin skor 2-1’ gelince  stres yaşamasına rağmen oyunun  kontrolunu  bırakmadı.

Avustralya maçında da  Arjantin Avustralya’yı maçın  75 dakikasında  oynatmadı.

Arjantin oyundan düşmemesi ve   mücadelesi ile olumlu gözükürken  Avustralya maçında defansında verdiği açıklarla dikkati çekti.  Arjantin’in  şampiyonanın çeyrek  finalinde eşleştiği  Hollanda Amerika birleşik Devletleri’ni 3-1 ‘le geçerken  defans  ve ofans bütünlüğüyle  daha  sağlam görüntü verdi.

Messi üzerine kurulu oyunuyla Arjantin’in Hollanda  karşısında  yapacakları merak  edilir oldu.

Arjantin Taraftarı Farkını  Gösteriyor

Her  maçta  rakip  takım  taraftarlarından sayıca üstün gözüken Arjantin taraftarları  şampiyona başladığından bu yana takımını coşkuyla desteklerken,  takımının daha özgüvenle mücadele etmesini de sağlıyor. 

Avustralya maçı sonrası yaptığı değerlendirmede Messi  son  dakikaları  zor geçen maçta  “taraftarlarının  kendilerini maça  iyi motive ettikleri için  çeyrek  finale kaldıklarını” dile getirdi.

Bir Düzeltme

29.11.2022 tarihinde  yayınlanan “6222  Sayılı Yasa Gereği  Şiddet Her Yerde  Şiddettir! Niye Şehir  Kimliği Öne  Çıkarılıyor?”  başlıklı yazının söz sonunda  atıf yapılan “2023  yılında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü önderliğinde ve organizasyonunda  gerçekleştirilecek olan   “Ş i d d e t   S e m p o z y u m u” ifadesi  anılan  Sempozyum Düzenleme  Kurulu’nda yer alan Sayın Prof. Dr. Hatice Kumcağız’ın önerisiyle “19 Mayıs Üniversitesi  Rektörlüğü tarafından düzenlenecek olan Şiddet Döngüsü ve Çözüm Önerileri Sempozyumu* olarak düzeltilmiştir.

 

*19 Mayıs Üniversitesi (2023). Şiddet Döngüsü ve Çözüm Önerileri Sempozyumu. 11 Mart 2023, Cumartesi - 10:00 - 12 Mart 2023, Pazar - 17:00.  https://siddetsempozyumu.omu.edu.tr.

Erişim

Dr.  Öğr. Üyesi, G.Ü. Gazi Eğitim Fakültesi, EBB Öğr. Üyesi.

e-posta : mkara@gazi.edu.tr
Web    (1): w3.gazi.edu.tr/~mkara

Web    (2): https://avesis.gazi.edu.tr/mkara

Web         (3): www.yurtspor.com

Web         (4): www.mektepligazete.tebeşir

Web         (5): www.mektepligazete.bülten

Facebook (1): Kirizma
Facebook (2): Mustafa Karaağaçlı
Twitter    : M_Karaagacli_
İnstagram : mustafakaraagacli1

Tercüme