25 Nisan 2024 Perşembe
ads
DOLAR 32.49 ₺
EURO 34.98 ₺
STERLIN 40.74 ₺
ALTIN 2,437.89 ₺
BTC 64,578.13 $
ETH 3,155.63 $
BİST 9,716.77

Singapur GP'yi Sergio Perez kazandı

DİĞER SPORLAR 7992
Yayınlama: 3 Ekim 2022 Pazartesi 08:32 Kaynak: Haber Merkezi

Singapur GP'yi Sergio Perez kazandı

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 17. yarışı Singapur GP'yi Red Bull'un Meksikalı pilotu Sergio Perez kazandı. Ferrari pilotu Charles Leclerc ise ikinci sırada kaldı.

Hız tutkunlarının ilgiyle takip ettiği spor dallarından biri olan Formula 1’de bugün Singapur GP heyecanı yaşandı. 2019 yılından bu yana ilk kez Formula 1'e ev sahipliği yapan Singapur GP'de Red Bull pilotu Sergio Perez damalı bayrağı ilk gören pilot oldu.

Ancak Meksikalı pilot Perez'in yarış sonrası güvenlik aracı arkasında yaptığı ihlal nedeniyle 10 saniye ceza alma ihtimali bulunuyordu. Yapılan incelemenin ardından Sergio Perez'in 3 kez 10 araç sınırını ihlal ettiği ve bu sebeple 5 saniye ceza aldığı belirtildi. İkinci sıradaki Leclerc'le 7.5 saniye farkı bulunan Perez, aldığı cezaya rağmen Leclerc'in önünde ilk sırada kaldı ve Singapur Grand Prix'sinde aldığı galibiyet kesinleşmiş oldu.

Sergio Perez hata yapmadı

Singapur'da ilk olarak yağmur etkili oldu ve yarışın başlangıcı 1 saat kadar ertelendi. Daha sonra yarış başlar başlamaz, Red Bull pilotu Sergio Perez ilk sırayı Leclerc'den kaptı. Yarış boyunca da hata yapmayan Meksikalı sürücü, damalı bayrağı ilk sırada görmeyi başardı ve Monako'dan sonra ilk galibiyetini elde etmiş oldu.

Ferrari'den çifte podyum

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Ferrari pilotu Charles Lecler ise startta Perez'e geçilmesinin ardından tüm yarışı Meksikalı sürücünün ardında geçirdi ve son bölümdeki baskısına rağmen damalı bayrağı ikinci sırada gördü. Singapur GP'de podyumun son basamağı, yarış boyunca oldukça zorlanan Carlos Sainz'a gitti. İspanyol pilot, üçüncü olarak Ferrari'ye çifte podyum getirdi.

Daniel Ricciardo'dan yılın en iyi sonucu

Singapur GP'ye gerilerden başlayan fakat yarışın ilerleyen bölümlerinde yükselen McLaren pilotu Daniel Ricciardo, beşinci olarak bu yılki en iyi sonucunu aldı. McLaren böylelikle hafta sonunu 22 puanla kapattı ve şampiyona dördüncülüğe geri döndü.

Şampiyona lideri Max Verstappen ise aracında yaşadığı sorunlar nedeniyle bir kaç kez pit stop yapmak zorunda kaldı ve yedinci sırada kalarak hafta sonunu 6 puanla kapattı.

2022 Formula 1 Singapur GP Sonucu

Sergio Perez  - Red Bull
Charles Leclerc - Ferrari
Carlos Sainz Jr. - Ferrari
Lando Norris - McLaren
Daniel Ricciardo - McLaren
Lance Stroll - Aston Martin
Max Verstappen - Red Bull
Sebastian Vettel - Aston Martin
Lewis Hamilton - Mercedes
Pierre Gasly - AlphaTauri
Valtteri Bottas - Alfa Romeo
Kevin Magnussen - Haas
Mick Schumacher - Haas 
George Russell - Mercedes
Yuki Tsunoda - AlphaTauri - Yarış dışı kaldı
Esteban Ocon - Alpine -Yarış dışı kaldı
Alexander Albon - Williams - Yarış dışı kaldı
Fernando Alonso Alpine - Yarış dışı kaldı
Nicholas Latifi - Williams - Yarış dışı kaldı
Guan Yu Zhou - Alfa Romeo - Yarış dışı kaldı

Bu sonuçların ardından Verstappen puanını 341 yaparken, Leclerc 237, Perez ise 235 puana sahip. Takımlar klasmanında Red Bull puanını 576 yaparken, Ferrari 439, Mercedes 373 ve McLaren 129 puana sahip. Alpine ise 125 puanda kaldı.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme