29 Mart 2024 Cuma
ads
DOLAR 32.37 ₺
EURO 34.98 ₺
STERLIN 40.97 ₺
ALTIN 2,325.62 ₺
BTC 70,309.51 $
ETH 3,566.37 $
BİST 9,149.11
160x600_1 IFRAME SYNC
160x600_1 IFRAME SYNC

Ankaragücü hücum hattında Afrika rüzgarı...

Ankaragücü 8318
Yayınlama: 3 Şubat 2023 Cuma 09:34 Kaynak: Haber Merkezi

Ankaragücü hücum hattında Afrika rüzgarı...

Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında yarın Fatih Karagümrük ile karşılaşacak olan Ankaragücü, ara transer dönemindeki ilk adımını attı ve hücum hattını güçlendirdi.

Sarı-lacivertliler, Kongolu forvet oyuncusu Bevic Selad Moussiti Oko ile 1.5 yıllık sözleşme imzaladı. Beştepe Tesisleri’nde düzenlenen imza törenine, Ankaragücü Yönetim Kurulu Üyesi Levent Onuk katıldı.

Fransa Lig 1 ekiplerinden AC Ajaccio’da forma giyen 28 yaşındaki oyuncu ve kulübü ile yapılan görüşmelerde uzlaşı sağlanmasının ardından transfer resmiyet kazandı. Ara transfer döneminde; Jese Rodriquez ve Eren Derdiyok ile yollarını ayıran, Federico Macheda’yı, Güney Kıbrıs Rum Kesimi ekiplerinden Apoel’e sezon sonuna kadar kiralayan, Gboly Ariyibi’nin sözleşmesini sonlandırmak için de girişimlerde bulanan sarı-lacivertliler, forvet hattında oluşan boşluğu, tecrübeli bir isim ile kapatma yolunda başlattığı çalışmayı olumlu sonuçlandırdı.

Ankaragücü’nün hücum bölgesi, şu ana kadar takımda en çok gol atan oyuncu konumundaki Gambiyalı Ali Sowe ve ona destek olacak Kongolu Bevic Selad Moussiti Oko ile Afrika rüzgârı estirecek.

8 Şubat’ta sona erecek ara transfer dönemi çalışmalarına devam eden Başkent temsilcisi, daha önce temaslarda bulunduğu ve imza aşamasına geldiği, Ukrayna ekibi Dinamo Kiev’in Polonyalı sağ beki Tomasz Kedziora, Sivasspor’un orta alan oyuncusu Da Saba ve Adana Demirspor’un forveti Britt Asambolonga transferlerini bitirememişti.

Kariyerinin tümünü Fransa’da geçirdi

28 yaşında ve 1.84 metre boyundaki forvet Bevic Selad Moussiti Oko, 4 kez ülkesi Kongo’nun ulusal takımında, 2 kez de ülkesinin U-20 takımında forma giydi. Kariyerinin tümünü Fransa’da geçiren Oko, LOSC Lille U19, US Lesquin, USL Dunkerque, AC Le Havre, Quevilly Rouen, Le Mans FC takımlarında oynarken son olarak AC Ajaccio’da forma giydi.

Bu sezon AC Ajaccio’da 17 lig maçına çıkan Oko, bir kez gol sevinci yaşadı. Fransa Kupası’nda ise iki maçta görev aldı ancak gol sevinci yaşamadı.

Ligde toplam 696, kupada ise toplam 163 dakika sahada kalan Oko, maçların yüzde 35’inde sahaya 11’de çıkarken, oyun süresinin yüzde 39’unda saha içinde görev yaptı.

Andrej Dokanovic Beştepe yolunda

Ankaragücü’nün, Bosna Hersek’in Sarajevo takımında forma giyen önlibero Andrej Dokanovic’in transferi konusunda önemli yol aldığı belirtiliyor. Bosna medyasında yer alan haberlere göre, Konyaspor’un da ilgilendiği oyuncu için kulübü Sarajevo’un, Ankaragücü’nün 700 bin Avro’luk teklifini kabul ettiği ileri sürüldü.

Dokanovic’in transferinde, Ankaragücü’nde forma giyen Bosna Hersekli stoper Nihad Mujakic’in de etkisi olduğu öğrenildi. 21 yaşındaki Djokanovic’in sağlık kontrollerinden geçtikten sonra Ankaragücü’ne imza atması bekleniyor.

Bu sezon takımıyla 18 resmi maça çıkan Andrej Dokanovic, 1 gol pası verdi

 
Yorumlar (1)
  • irfan2023-12-26 05:58:32 Karagümrük 6 maçtır yenilmiyor kontrollü oynamak lazım hücuma yönelik açık futbol oynadıkları için kaptıracağımız bir topLA gol yiyebiliriz. Geriyi sağlam tutup onlar hücuma çıktığında yakalamak lazım bsk.nım bu Alper çetinde bize kadrolu var hakemi olarak mı atandı 3 maçtır penaltılar es geçiliyor. Bu adam ankara düşmanımı 45 yıldır bizde futbolla ilgileniyoruz en son antep maçında taylana kaleci ayağını takıyor bir şey yok yine diğer bir maçta emre ceza sahası içinde topu ğöğüsle kontrol altına almak i
Yorumunu Gönder
Tercüme