29 Mart 2024 Cuma
ads
DOLAR 32.38 ₺
EURO 34.95 ₺
STERLIN 40.96 ₺
ALTIN 2,325.51 ₺
BTC 69,791.31 $
ETH 3,520.29 $
BİST 9,092.60
160x600_1 IFRAME SYNC
160x600_1 IFRAME SYNC

Altın Kolye Modelleri

GÜNCEL 5662
Yayınlama: 16 Eylül 2022 Cuma 08:49 Kaynak: Haber Merkezi

Altın Kolye Modelleri

Özel bir gün veya geceye hazırlanıyorsanız şık gözükmek adına yalnızca kıyafet seçimi yapmanız yeterli olmayabilir. Aynı zamanda, kıyafetinizi birbirinden güzel ve anlamlı aksesuarlar ile de zenginleştirmelisiniz. Kolye; bilhassa kadınlara çok yakışır. Birçok kadın; güzel bir kolye satın almak adına arayış içerisine girer.

Takdir edersiniz ki, kolye denildiği zaman akla altın kolye gelir. Şıklığı, kalitesi ve ihtişamıyla dikkat çeken altın kolye modelleri; aynı zamanda görüp görebileceğiniz en iyi yatırımlardan birisidir. Bir başka deyişle, siz de altın kolye satın alıp onu zor zamanlar için bir garanti olarak kullanabilirsiniz. Altın; değeri hiçbir zaman azalmayan, yastık altı yatırımı olarak dikkat çeker.

Altın Kolye Çeşitleri Nelerdir?

Her birisini çok fazla beğenebileceğiniz çeşitli altın kolye modelleri bulunur. Her şeyden önce, altının saflığını anlamak önemli hale gelir. Bu noktada, altının saflığını anlamak adına karat veya ayar kullanıldığını söylemek gerekir. 24 ayar altın; tahmin edebileceğiniz gibi içeriğinde başka bir elementin olmadığı yüzde yüz saf altındır. Bunun yanı sıra, 22 ayar altın; yüzde 90 saflık derecesine sahiptir. Altın kolye seçenekleri de ayar kriterine göre farklılık gösterir. Bilhassa daha düşük ayarlı 14 ve 18 karat altın kolye modelleri yoğun talep görür. Bu modellerin daha uygun fiyatlı olmaları ciddi bir avantajdır. Bu yüzden, daha çok kişi tarafından satın alındıklarından bahsetmek gerekir.

Altın kolye satın almak isteyenlerin önünde çok sayıda seçenek bulunur. Bilhassa içeriğinde farklı elementlerin de olduğu farklı karat değerlerine sahip altın kolye modelleri çok fazla satılır. Bakır, gümüş, nikel ve platin gibi farklı maddelerin eklendiği altın kolye modelleri beklentileri karşılayabilir. Altının içerisine farklı elementlerin eklenmesi; onların dayanıklılık seviyesini arttırır. Bunun yanı sıra, saf altına kıyasla daha uygun fiyatlı olmalarını da mümkün kılar. Ayrıca, farklı renklere sahip altın kolye seçeneklerinin ortaya çıkmasını sağlar. Kırmızı altın kolye; bilhassa son yıllarda popüler olmuştur. Bu model; bakır ve altın karışımının bir sonucudur. Ayrıca, altın ile gümüş karışımından imal edilen yeşil altın kolye de güzel bir aksesuardır.

Altın Kolye Seçimi Nasıl Olmalı?

Tıpkı diğer aksesuarlar için geçerli olduğu gibi altın kolye seçiminde de birtakım detaylara dikkat edilmelidir. Takdir edersiniz ki, çok sayıda kolye modeli arasından seçim yaparken tatlı bir zorluk yaşanabilir. Bu noktada, farklı kolye modelleri ve özellikleri bilinmelidir. Bu sayede, seçim yapmak daha kolay hale gelir. Bilhassa kolye modelinde altın ile beraber hangi elementin yer aldığı bilindiği takdirde kolye seçimi yapmak daha kolay hale gelir.

2020’li yıllarda olduğumuz şu günlerde farklı özelliklere sahip kolyelerin öne çıktığını söylemek gerekir. Balık sırtı ismi verilen zincirlerden yapılan kolye modellerinin görüntüsüne ve kalitesine siz de hayran kalacaksınız.

İlk Yorumu Sen Yaz
Tercüme