29 Nisan 2024 Pazartesi
ads
DOLAR 32.38 ₺
EURO 34.82 ₺
STERLIN 40.28 ₺
ALTIN 2,439.73 ₺
BTC 62,893.74 $
ETH 3,166.00 $
BİST 10,082.77

TFF Genel Kurulu'na dev engel

FUTBOL 3258
Yayınlama: 9 Nisan 2024 Salı 13:00 Kaynak: Haber Merkezi

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) seçimli olağanüstü genel kurula gitmesi için kulüpler imza toplamaya başladı.

TFF Genel Kurulu'na dev engel

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) seçimli olağanüstü genel kurula gitmesi için kulüpler imza toplamaya başladı.

 Ancak Futbol Federasyonu seçimli genel kurulu önünde büyük bir engel olduğu ortaya çıktı.

 TFF olağanüstü genel kurulun tarihini 18 Temmuz 2024 olarak açıklarken kulüpler daha önce seçimli olağanüstü genel kurulun hemen yapılması için harekete geçti.

 Şu ana kadar 11 Süper Lig takımı olağansütü genel kurulu için imza vereceğini açıklarken, kulüplerim yeterli imzayı toplasa bile olağansütü genel kurul en erken 15 Haziran'da yapılabilecek.

 TFF'nin ana statüsünde seçimli olağanüstü genel kurul kararı alabilmek için öncelikli 121 delegenin imzası ile gündeminde seçim kararı olan bir genel kurul daha yapılması gerekiyor.

Daha sonra ise genel kurulda ise 304 delegenin yarısından 1 fazlasının olağanüstü genel kurul istemesi gerekiyor.

TFF Ana Statüsü'nün 29 maddesi olağansütü genel kurulu düzenliyor.

1. Yönetim Kurulu, Genel Kurulu her zaman olağanüstü toplantıya çağırabilir.

2. Genel Kurul, toplam delege sayısının yüzde kırkının noter onaylı yazılı müracaatı üzerine Yönetim Kurulu tarafından en geç otuz gün içinde olağanüstü olarak toplanır. Bu müracaatı yapacak delegelerin temsil ettikleri üyeler tarafından usulüne uygun olarak belirlenmiş olmaları zorunludur. Olağanüstü Genel Kurulun Yönetim Kurulu tarafından bu süre zarfında yapılmaması halinde, talepte bulunan delegeler FIFA’ya müracaat edebilirler.

3. (01.06.2019 tarihli Genel Kurul kararı ile değişik) Yönetim Kurulu, Olağanüstü Genel Kurul Toplantısının gündemi, tarihi ve yeri en az on beş gün önceden günlük ulusal bir gazete ile TFF’nin resmi internet sitesinde ilan edilir ve TFF tarafından, Genel Kurul delegelerine yazılı olarak gönderilir.

4. Olağanüstü Genel Kurul talebinde bulunanlar gündem maddelerini belirtmelidirler.

5. Olağanüstü Genel Kurul gündeminde seçim maddesi var ise, seçim kararı Genel Kurul delege tam sayısının yarıdan bir fazlasının oyu ile alınır. Bu durumda olağanüstü seçim genel kurulu en geç 30 gün içinde yapılır.

11 kulüp imza verdi

Fenerbahçe, Beşiktaş, Kasımpaşa, Fatih Karagümrük, İstanbulspor, Adana Demirspor, Samsunspor, Pendikspor, Antalyaspor ve Ankaragücü olağansütü kongre için imza vereceğini açıklayan Süper Ligi kulüpleri oldu.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme