16 Mart 2026 Pazartesi
DOLAR 44.19 ₺
EURO 50.81 ₺
STERLIN 58.82 ₺
G.ALTIN 7,148.00 ₺
BTC 72,516.19 $
ETH 2,178.88 $
BİST 0.00

    Gençlerbirliği’nden Hakem İsyanı! Beşiktaş Maçı Sonrası Çok Sert Açıklama

    Gençlerbirliği
    Yayınlama: 16 Mart 2026 Pazartesi 15:13 Editör: Mehmet Coşkun

    Gençlerbirliği, Beşiktaş maçının ardından hakem Yasin Kol ve VAR kararlarına sert tepki gösterdi. Detaylar haberimizde...

    Gençlerbirliği’nden Hakem İsyanı! Beşiktaş Maçı Sonrası Çok Sert Açıklama

    Trendyol Süper Lig ekiplerinden Natura Dünyası Gençlerbirliği, Beşiktaş karşılaşmasının ardından hakem kararlarına yönelik çok sert bir açıklama yayımladı. Başkent temsilcisi, özellikle maçın hakemi Yasin Kol ile VAR odasında görev yapan hakemlerin yönetimini ağır sözlerle eleştirdi.

    Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, söz konusu performans “tarihin en kötü hakem yönetimlerinden biri” olarak nitelendirilirken, kamuoyuna “Bu İşte Bir Kötülük Var” başlığıyla dikkat çeken bir mesaj verildi.

    “Bir maçın kaderi doğrudan etkilendi”

    Gençlerbirliği cephesi, açıklamasında 14 Mart 1923’te kurulan kulübün 103 yıl 1 gün sonra tarihindeki en kötü hakem performanslarından biriyle karşı karşıya kaldığını vurguladı.

    Açıklamada, Yasin Kol ve VAR hakemlerinin verdikleri kararlarla maçın kaderini doğrudan etkilediği savunuldu. Kulüp, VAR sisteminin amacının orta hakeme yardımcı olmak ve bariz hataları düzeltmek olduğunu, ancak Beşiktaş maçında bunun tam tersinin yaşandığını öne sürdü.

    “VAR odasında farklı görüntü mü vardı?”

    Kırmızı kart pozisyonuna özel vurgu yapılan açıklamada, televizyon yorumlarında eski hakemlerin pozisyona kırmızı kart yorumu yapmadığı, buna karşın VAR müdahalesi sonrası sahada kararın değiştiği hatırlatıldı.

    Gençlerbirliği, bu duruma ilişkin şu soruyu gündeme taşıdı:

    “Aynı görüntülere bakan eski hakemler kırmızı kart demedi. VAR hakemi ise orta hakemi ekrana çağırdı ve sonuç kırmızı kart oldu. O halde VAR odasındaki ekranlarda farklı bir görüntü mü vardı?”

    “Niyet yoksa adalet de yoktur”

    Başkent ekibi, açıklamasında yalnızca hakem kararlarını değil, futbolda adalet anlayışını da sorguladı. VAR’ın doğru kullanılmadığında futbol adına bir çözüm üretmediğini savunan Gençlerbirliği, şu görüşe yer verdi:

    “VAR, futbolda adaleti güçlendirmek için kullanılan bir araçtır. Ancak niyet doğru olmadığında hiçbir teknoloji adalet getirmez. İster bir VAR kamerası olsun ister bin tane… Niyet yoksa adalet de yoktur.”

    Yasin Kol’a geçmiş maç göndermesi

    Gençlerbirliği açıklamasında, hakem Yasin Kol’un daha önce de kulübün kaderini etkileyen tartışmalı kararlarda öne çıktığını ileri sürdü. İki yıl önce Süper Lig hedefi verilen sezonda play-off yarışını etkileyen bir düdüğün de yine Yasin Kol’dan geldiği ifade edildi.

    Koita ve Niang pozisyonları vurgulandı

    Kırmızı-siyahlı kulüp, maçta en çok konuşulan iki pozisyon üzerinden de hakem standardını eleştirdi. Açıklamada, Koita’nın rakibine yaptığı temasın kırmızı kartla cezalandırıldığı, buna karşılık Niang’a yapılan açık basmanın görmezden gelindiği belirtildi.

    Gençlerbirliği, aynı maçta benzer görünen pozisyonlara farklı standart uygulanmasının kabul edilemez olduğunu savunarak, bu durumun futbolun doğasına ve hakemlik mantığına aykırı olduğunu dile getirdi.

    MHK’ye açık çağrı

    Başkent temsilcisi, Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’na da açık çağrıda bulundu. Kulüp, Yasin Kol’un performansının detaylı şekilde incelenmesini, pozisyonlara uzaklığının, sahaya hâkimiyetinin ve karar süreçlerinin objektif biçimde değerlendirilmesini istedi.

    “Bu sadece Gençlerbirliği’ne değil, Türk futboluna zarar verir”

    Açıklamanın son bölümünde ise tribünleri dolduran taraftarlara dikkat çekildi. Gençlerbirliği, binlerce taraftarın destek verdiği bir maçta bu seviyede bir hakem yönetiminin kabul edilemeyeceğini savundu.

    Başkent ekibi, yaşananların sadece kendi kulübünü değil, Türk futbolunun genel kalitesini de olumsuz etkilediğini belirterek şu mesajı verdi:

    “Bir ligin kalitesini sadece kulüplerin bütçeleri belirlemez. Futbolcuların kalitesi, taraftarın coşkusu ve hakemlerin sağlayacağı adalet belirler. Adalet yoksa kalite olmaz. Kalite yoksa başarı da olmaz.”

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code
    Tercüme google-site-verification: googleec066cadb209ea56.html