29 Mart 2024 Cuma
ads
DOLAR 32.37 ₺
EURO 34.98 ₺
STERLIN 40.97 ₺
ALTIN 2,325.32 ₺
BTC 70,229.68 $
ETH 3,560.34 $
BİST 9,079.97
160x600_1 IFRAME SYNC
160x600_1 IFRAME SYNC

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den Ankaragücü ziyaretinde flaş açıklamalar

Ankaragücü 7087
Yayınlama: 1 Mayıs 2023 Pazartesi 18:37 Kaynak: Haber Merkezi

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den Ankaragücü ziyaretinde flaş açıklamalar

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ankaragücü'nü ziyaret etti.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ankaragücü'nün Beştepe tesislerini ziyaret ederek, kulüp başkanı Faruk Koca ile bir araya geldi.

İki başkan, basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Türk futbolunu geliştirmeye yönelik 10 senelik bir projeye başladıklarını aktaran Büyükekşi, "Türk futbolunun günlük sorunları var. Günlük sorunlarla kendimizi çok meşgul edince, orta ve uzun vadede kaybediyoruz. 10 yıllık bir strateji planı çalışıyoruz. Belçika'da dünyada binden fazla kulüple çalışmış 'Double Pass' ile bir projeyi başlattık" diye konuştu.

"Bütün takımlarımıza eşit mesafedeyiz"

Her kulübe eşit yaklaşımda durduklarını söyleyen Başkan Büyükekşi, "Önümüzdeki 1 yıllık dönemde antrenörlerin eğitimi olacak. Daha sonra da akademilerin yıldızlanması ve denetimleri olacak. Bu proje Türk futbolu açısından çok önemli. Ankaragücü'nün de bu konuda yaptığı 'SAGEM' Projesi çok güzel. Bu konuda da çok memnunum. Bundan sonraki dönemde de yapmak istediğimiz şey önce Süper Lig, sonra da 1. Lig'in kulüplerine aynı eğitimi vermek. Hepsinin alt yapıya önem vermesini sağlamak. Bütün takımlarımıza eşit mesafedeyiz. Hepsinin aynı şekilde gelişmesini, ligde mücadele etmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Biz hiç kimseden hiçbir şekilde etkilenmeyiz"

Açıklamalarının ardından gazetecilerin soruları yanıtlayan Büyükekşi, kulüplerin TFF'ye yaptıkları ziyaretlerle ilgili yöneltilen soruya, "Bütün kulüplere buradan çağrıda bulunmak istiyorum; hepimizin çok dikkatli olması lazım. Biz hiç kimseden, hiçbir şekilde etkilenmeyiz. Hakemlerimizin de MHK'nin de etkilenmemesi için gerekli talimatları veriyoruz. Bunlar nafile. Herkes çıkıp futbolunu oynasın. Önemli olan futbolun marka değerini yükseltmek. Buna da dikkat edilmesi gerekiyor" cevabını verdi.

Faruk Koca'nın açıklamaları

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ise Türk futbolunun marka değerinin geliştirilmesi gerektiğini dile getirerek, "Türkiye'deki bütün futbol paydaşlarını harekete geçirmeden marka değerini yükseltmek mümkün değil. Bunu yaparken de akademilerin gelişmesi olmazsa olmazdır. Başkanımızın, Anadolu'daki futbol potansiyelini harekete geçirmesi adına yaptığı ziyaretler çok önemli. Problemler üzerinden manipülasyon yapmamak lazım. Federasyonumuzun bütün kulüplere aynı perspektifte bakıp, futbolun değerini topluca artırmasını sağlayan her adımı, Ankaragücü olarak sonuna kadar destekliyoruz. Marka değerimiz düşüyor. Burada bir sorun var. Bu sorunu doğru tespit edip kendi değerlerimizi ortaya çıkarmak lazım" değerlendirmesinde bulundu. 

 
Yorumlar (2)
  • Agaa2023-12-26 05:58:32 Faruk Koca başkan, Federasyon başkanlığı için aday olmalıdır. Türk futbolunu sayın Koca gibi 'koca yürekli' başkanlar kurtarabilir.
  • Duval2023-12-26 05:58:32 BuyukEKSI..Ne Futbolun adaletinin farkinda ne de Esitligin. Ligden cekilen kuluplerin tum fiksturlerini gecersiz sayip Esitlik ilkesini uygulamak yerine Karadeniz ve Istanbul takimlarina kiyak cekerek ,Alanyasporun Cezali oyuncusunu Gecici madde ile cezadan kurtararak, VAR rezaletlerine goz yumarak zaten ne oldugunu simdiye kadar ispat etti. Zzzzzzzzz.
Yorumunu Gönder
Tercüme