27 Nisan 2024 Cumartesi
ads
DOLAR 32.45 ₺
EURO 34.83 ₺
STERLIN 40.40 ₺
ALTIN 2,438.67 ₺
BTC 62,941.46 $
ETH 3,149.13 $
BİST 9,915.62

TFF 3.Lig'de eşi benzeri görülmemiş tesadüfler

TFF 3.Lig 3720
Yayınlama: 18 Kasım 2023 Cumartesi 20:59 Kaynak: Haber Merkezi

TFF 3.Lig'de eşi benzeri görülmemiş tesadüfler

Evinde Bursa Yıldırımspor ile 3-3 berabere kalan Çankaya FK'dan maçı yöneten hakemlerin verdiği kartların eşi benzeri görülmemiş tesadüf olduğu ifade edildi.

TFF 3.Lig'de Çankaya FK - Bursa Yıldırımspor Okan Toprak, Alanya Kestelspor - Muş 1984 Muşspor maçında Berkay Arı ve Karşıyaka - 1954 Kelkit maçında Adem Büyük'ün 36. dakikada çift sarı karttan oyundan atılması gündeme bomba gibi düştü.

Bu gelişmeler sonrası Çankaya FK bir açıklama yapıp bu "Bu gün yaşanan sayısız hakem hatalarının ve yaşanan garip kararların da değerlendirmesini" kullandı.

Çankaya FK'nın açıklaması şöyle:

Bugün Ankara Osmanlı Stadında Bursa Yıldırımspor ile oynadığımız TFF 3.Lig 4.grup müsabakasında yaşanan ve bizleri derinden üzen hakem kararlarına ilişkin açıklamamızdır; Kulübümüzün misyon ve değerleri kapsamında hedefi Türk Futbolu'na genç yetenekleri kazandırmak, ülke futboluna yatırımları ile katkıda bulunmak ve bulunduğu her kategoride üst sıraları hedefleyen bir organizasyonun içinde olmak ana ilkemizdir.

Bugün saat 14.00 de oynanan GÜNEŞ HOLDING ÇANKAYA SPOR — BURSA YILDIRIMSPOR müsabakasının başladığı andan itibaren müsabaka hakemi Serkan ERYILMAZ Müsabaka Yardımcı Hakemleri Burak MENTEŞE ve Tahir YALÇIN ile 4.Hakem Erkan ERZEN inanılması güç hakem hatalarına imza atmışlardır. Müsabakanın başında oyuncumuz Okan TOPRAK'a verilen sarı kartın faul bile olmaması ve bizler nasıl böyle bir kart verilir diye söylenirken aynı oyuncumuza müsabakanın 36. dakikasında topa nizanıi müdahale ettiği bir pozisyonda ikinci sarı karttan ihraç edilmesi skandal nitelikte bir karar olarak hafızalarımıza kazınmıştır. Görüntülerini sunduğumuz ikinci sarı karttan ihraç kararı sonrasında 72 forma numaralı oyuncumuzun, hakemin 5 metre önünde, görüş açısı mükemmel olan pozisyonu, ceza alanı yayı dışında olmasına rağmen direk serbest vuruşu ceza alanı yayının içerisine taşıması da Hakem Serkan ERYILMAZ'ın maça ne kadar konsantre olduğunu da gözler önüne sermektedir.

Müsabakanın başından itibaren, müsabaka hakemi Serkan ERYILMAZ ve yardımcı Hakemleri, gerek faullerde ki standarttı tutturamamaları, gerek ise kaldırılan yanlış ofsayt bayrakları ve verilen verilmeyen penaltılara bile ZERRE kadar değinmiyoruz! Olayın vahameti tamamı ile kurgu olarak icra edilmiş, eşzamanlı şekilde, ev sahibi kulüplere verilmiş olan kırmızı kartlardır. Hakem Serkan ERYILMAZ'ın ilerleyen günlerde hakem olarak atanacağı maçların ve o maçlarda verilecek gözlemci puanlarının yakından takipçisi olacağız. Dikkatinizi çekmek istediğimiz skandal, bugün oynanan KARŞIYAKA SK, ALANYA KESTELSPOR ve GÜNEŞ HOLDING ÇANKAYA FK müsabakalarının hepsinin 36. Dakikalarında ev sahipleri aleyhine aynı anda ikinci sarı karttan ihraç kararları akıllara farklı senaryonlar getirmektedir. Bu durum Türk futbol tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir tesadüftür.

Ayrıca ihraç kararına kadar bahsi geçen takımlarda herhangi bir sarı kartın olmaması da düşündürücüdür. Futbolun Fair Play ve etik değerlerinin hala yaşanacağına olan inancımızı kaybetmek istemeyen Kulübümüzün bu gün yaşanan sayısız hakem hatalarının ve yaşanan garip kararların da değerlendirmesini Spor Kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.
GUNEŞ HOLDING ÇANKAYA SPOR KULUBU

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme