3 Mart 2026 Salı
DOLAR 43.98 ₺
EURO 51.08 ₺
STERLIN 58.56 ₺
G.ALTIN 7,462.74 ₺
BTC 68,447.22 $
ETH 2,014.85 $
BİST 0.00

    UEFA’dan Arda Turan’a Ret! Shakhtar’ın Türkiye Talebi Kabul Edilmedi

    FUTBOL
    Yayınlama: 3 Mart 2026 Salı 12:05 Editör: İklim Mayda

    Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Arda Turan’ın UEFA Konferans Ligi’nde Lech Poznan ile oynanacak rövanş maçını Türkiye’de oynama talebi reddedildi.

    UEFA’dan Arda Turan’a Ret! Shakhtar’ın Türkiye Talebi Kabul Edilmedi

    Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Arda Turan, UEFA Konferans Ligi’nde Lech Poznan ile oynayacakları rövanş karşılaşmasının Türkiye’de oynanması için UEFA’ya resmi talepte bulunmuştu.

    39 yaşındaki teknik adam, savaş nedeniyle iç saha maçlarını Polonya’da oynadıklarını hatırlatarak, “Polonya takımıyla Polonya’da oynamak istemiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

    Turan ayrıca, eğer izin çıkarsa rövanşın Göztepe’nin stadı olan Gürsel Aksel Stadyumu’nda oynanmasını arzu ettiğini belirtmişti.

    Göztepe’den Destek Mesajı

    Göztepe cephesinden de sıcak bir açıklama gelmişti. Onursal Başkan Mehmet Sepil, “Shakhtar Donetsk ve Arda Turan’ı evimizde ağırlamayı çok isteriz. Ancak öncelikle UEFA’nın onayı gerekiyor” diyerek kapıların açık olduğunu ifade etmişti.

    Sepil ayrıca, Arda Turan’ın Göztepe camiası tarafından sevilen bir isim olduğunu vurgulamıştı.

    UEFA Kararını Verdi

    Ancak beklenen olmadı. UEFA, Arda Turan’ın Türkiye talebini kabul etmedi.

    Shakhtar Donetsk kulübü yaptığı resmi açıklamada, rövanş karşılaşmasının Polonya’da oynanacağını duyurdu.

    Maç Takvimi Belli Oldu

    UEFA Konferans Ligi kapsamında:

    • İlk maç 12 Mart’ta

    • Rövanş karşılaşması 19 Mart’ta

    oynanacak.

    Shakhtar Donetsk, iç saha statüsündeki rövanşı da Polonya’da gerçekleştirecek.

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code
    Tercüme google-site-verification: googleec066cadb209ea56.html