20 Nisan 2024 Cumartesi
ads
DOLAR 32.50 ₺
EURO 34.78 ₺
STERLIN 40.29 ₺
ALTIN 2,499.53 ₺
BTC 64,184.40 $
ETH 3,067.01 $
BİST 9,693.46

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin'in profesörlüğü sahte mi?

DİĞER SPORLAR 8787
Yayınlama: 22 Ekim 2022 Cumartesi 15:00 Kaynak: Haber Merkezi

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin'in profesörlüğü sahte mi?

Selçuk Üniversitesi'nde Metin Şahin'in usulsüz olarak önce profesör sonra dekan olarak atandığı ileri sürüldü. Konu hakkında şikâyette bulunan bir öğretim üyesi hakkında da soruşturma başlatıldı.

Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Türkiye Taekwando Federasyonu Başkanı Metin Şahin'in üç yıl önce usülsüz bir şekilde profesörlük kadrosuna yükseltilerek atamasının yapıldığı ileri sürüldü. Bir öğretim üyesi, önce profesör, ardından dekan yapılan Metin Şahin'le ilgili alınan 'Profesörlük şartı taşımamaktadır' belgesini rektörlüğe sundu ve şikayetçi oldu. Ancak rektörlük bu konuda adım atmadığı gibi şikayetçi öğretim üyesi hakkında belgeyi nereden bulduğuna yönelik inceleme başlattı. 

SİTEDE PROFESÖRLÜĞÜNE İLİŞKİN BİLGİ YOK

Metin Şahin, 1988’den beri Selçuk Üniversitesi'nde dersler veriyor. Türkiye Taekwando Federasyonu Başkanı da olan Şahin, Selçuk Üniversitesi’nde 1992’de yüksek lisans eğitimine başladı. Şahin aynı üniversitede 1996’da doktora, 2010’da yardımcı doçent, 2015’te ise doçent oldu. Metin Şahin’in yüksek lisans, doktora, yardımcı doçent ve doçentlikle ilgili bilgiler Yükseköğretim Kurumu (YÖK) sitesinde ve Selçuk Üniversitesi’nin sitesinde ayrıntılı olarak yer alırken, profesörlükle ilgili herhangi bir bilgi ve kayıt yok.

‘YÜKSELME ŞARTLARI SAĞLAMAMAKTADIR’

Şahin, 2019’da profesörlük için başvurdu ancak komisyonda yer alan Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Zekeriya Tosun, Prof. Dr. Mehmet Bozkurt Ataman ve Prof. Dr. Abdullah Kalaycı, “Selçuk Üniversitesi atanma ve yükseltme ilkelerinde yer alan başlıca eser (1. İsim veya iletişim kurulacak yazar (senyör otör) şartlarını sağlamamaktadır” notunu düşerek oy birliği ile Metin Şahin’in profesörlüğe yükseltilmesini reddetti.

Selçuk Üniversitesi atanma ve yükseltme ilkelerinde yer alan başlıca eser (1. İsim veya iletişim kurulacak yazar (senyör otör) şartlarını sağlamamaktadır

PROFESÖRLÜK KADROSUNDAN ATAMASININ İPTALİ İSTENDİ

Ancak buna rağmen Şahin’in rektörlük kadrosundan ataması yapıldı. Selçuk Üniversitesi'nde görev yapan bir öğretim üyesi, Metin Şahin’in profesörlük şartını sağlamadığını gösteren bu belgeyi  Selçuk Üniversitesi Rektörlüğüne ileterek profesörlük kadrosunun geri alınmasını ve dekanlık atamasının ise iptalini istedi.

ÖĞRETİM ÜYESİ HAKKINDA DA İNCELEME KARARI VERİLDİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta’nın referansıyla Selçuk Üniversitesi Rektörü olarak atandığı ileri sürülen Metin Aksoy'un talimatıyla Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığı, 24 Haziran 2021 tarihinde Metin Şahin hakkında inceleme başlattı. Ancak başlatılan incelemede, üzerinden bir yıl geçmesine rağmen herhangi bir gelişme olmadı. Yine Rektör Metin Aksoy'un talimatıyla şikayette bulunan öğretim üyesi hakkında da 'belgeyi nerede buldun?' soruşturması başlatıldı.

METİN ŞAHİN: BUNLAR HEPSİ SAFSATA

Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Türkiye Taekwando Federasyonu Başkanı Metin Şahin ile konuştuk. Şahin, “Bununla ilgili zaten gerekli araştırmayı sorabilirsiniz. Bunlar hepsi çürütülmüş iddia. Bu rektörlüğün uhdesinde olan bir şey. Bunu iddia eden iddiasını ispatlamakla mükelleftir. Var mı bir karar? Yok. Konuşmaya değecek bir hadise bile değil. Bunlar hepsi safsata. Böyle bir şey olsa bunun yargı kararı olur. Mahkeme kararı olur” dedi.

“Siz bunların hepsi çürütülmüş iddia dediniz. Bu iddialar nasıl çürütüldü?” sorusuna ise Şahin, “Bununla ilgili bir şey konuşmaya gerek yok. Konuştuğum zaman… İddiayı ciddiye almıyorum. Konuşmaya gerek görmüyorum" diye yanıtı verdi.

REKTÖR YANIT VERMEDİ

Söz konusu iddiaları Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy’a sorduk. Ancak herhangi bir dönüş alamadık.

Ferhat Yaşar/Gazete Duvar

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme