27 Temmuz 2024 Cumartesi
ads
DOLAR 32.99 ₺
EURO 35.82 ₺
STERLIN 42.55 ₺
G.ALTIN 2,529.53 ₺
BTC 66,397.86 $
ETH 3,193.75 $
BİST 10,891.42

Süper Ligi'in dibinde can pazarı

Trendyol Süper Lig 3389
Yayınlama: 15 Mayıs 2024 Çarşamba 10:08 Kaynak: Haber Merkezi

Süper Ligi'in dibinde can pazarı

Trendyol Süper Lig’de son 2 haftaya girilirken düşme potasında yer alan 7 takımdan 6’sının bu hafta birbirleriyle oynayacak olması 37. haftanın önemini ikiye katladı.

Hatayspor, Konyaspor ve Gaziantep FK geçen hafta çok kritik galibiyetler alarak Süper Lig’de kalma umutlarını sürdürürken, maçlarını kaybeden Fatih Karagümrük ile Ankaragücü düşme hattının kızışmasına neden oldu.

İstanbulspor'un haftalar önce düşmesi kesinleşriken ligin 37. haftasında küme düşme hattında yer alan 7 takımın 6’sı birbirleriyle karşılaşacak.

Maçların sonuçlarına göre düşecek 3 takımın belirlenmesi, son haftaya kalmayabilir.

Pendikspor, Hatayspor ve Fatih Karagümrük kaybeder, Konyaspor ile Kayserispor sahadan bir puanla ayrılırsa küme düşecek diğer 3 takım belirlenmiş olacak.

İnce hesaplar

Ligde 37. haftada rakiplerine göre rahat bir konumda olan Kayserispor ile çıkış yakalayan Konyaspor karşı karşıya gelecek. Alt sıralardaki takımların birbirleriyle oynayacak olması, bu maçın beraberlikle sonuçlanması durumunda iki takım için de yeterli olabilir. 42 puanla 12. sırada yer alan Samsunspor, kalan son iki karşılaşmada puan çıkaramaması durumunda bile diğer karşılaşmaların sonuçlarına göre ligde kalabilir.

Ankaragücü 39 puanla 15. sırada yer alıyor. Bu hafta Pendikspor’u sahasında konuk edecek olan Başkent temsilcisi kazanması durumunda diğer maçların skorlarına göre ligde kalmayı garantileyebilir. Fatih Karagümrük ise kazananın önemli bir viraj döneceği Gaziantep FK karşılaşmasına çıkacak. Kaybetmeleri halinde diğer maçlardan gelecek skorları bekleyecekler.

Volkan Demirel’in görevi bırakmasının ardından 1 beraberlik ve 1 galibiyet alarak umutlarını son iki haftaya taşıyan Hatay, 37 puanla 18. sırada yer alıyor. Ligde mutlaka kazanması gereken iki kritik karşılaşmaya çıkacak Hatayspor, önce Beşiktaş’ın konuğu olacak, son haftada ise Ç Rizespor ile karşılaşacaklar.

Ligde 36 puanla 19. sırada ateş hattında yer alan Pendikspor, ligde kalan 2 maçında da kendisi gibi küme düşme mücadelesi veren takımlarla karşılaşacak.

Önce 37. haftada Ankaragücü’ne konuk olacak olan İstanbul temsilcisi, son haftada da Gaziantep FK ile kritik bir maça çıkacak.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme