Trendyol Süper Lig’in 23. haftasının açılış maçında Rizespor, sahasında Kocaelispor’u 2-0 mağlup ederek kritik bir galibiyet elde etti.
Çaykur Didi Stadyumu’nda oynanan mücadelede ev sahibi ekip, baştan sona üstün bir performans sergiledi.
Karşılaşmada perde 13. dakikada açıldı. Valentin Mihaila, kaydettiği golle Rizespor’u öne geçirdi. İkinci yarıda baskısını sürdüren Karadeniz temsilcisi, 57. dakikada Samet Akaydin’in golüyle farkı ikiye çıkardı.
Kalan dakikalarda skor değişmeyince mücadele Rizespor’un 2-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.
Teknik direktör Recep Uçar yönetimindeki Rizespor, bu sonuçla birlikte 6 maçlık galibiyet hasretine son verdi. Kritik 3 puanla moral bulan ev sahibi ekip, ligde rahat bir nefes aldı.
Bu sonucun ardından Rizespor puanını 24’e yükseltti, Kocaelispor ise 30 puanda kaldı.
Süper Lig’in bir sonraki haftasında Rizespor, deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşacak. Kocaelispor ise sahasında Beşiktaş’ı ağırlayacak.