28 Mart 2024 Perşembe
ads
DOLAR 32.32 ₺
EURO 35.12 ₺
STERLIN 41.08 ₺
ALTIN 2,300.93 ₺
BTC 71,555.65 $
ETH 3,607.38 $
BİST 9,051.31
160x600_1 IFRAME SYNC
160x600_1 IFRAME SYNC

Milli dayanışma ile daha güçlüyüz

Ankaragücü 3237
Yayınlama: 14 Şubat 2023 Salı 09:01 Kaynak: Haber Merkezi

Milli dayanışma ile daha güçlüyüz

Ankaragücü, barınma konusuna dikkati çekip çadır yardımı talebinde bulundu. Sarı-lacivertli taraftarlar, afet bölgesine gidip arama kurtarma çalışmalarına katıldı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli olan ve bölgedeki 10 ilde hissedilen büyük depremin, yüreğimize bıraktığı acıyı her an biraz daha derinden yaşıyoruz. Yaralarımızı birlikte sararken, geleceğe dönük umutlarımızı da yeşertmek için beraber hareket edip, beraber nefes alıyoruz. Depremden etkilenen bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarının karşılanması için yardımlar ulaştırılırken, destek çağrıları da yineleniyor. Zor şartlarda, sıkıntılı günlerde, birlik, beraberlik ve yardımlaşma içinde daha da güçlü olduğumuzu bir kez daha tüm dünyaya gösterirken, milli dayanışmamız, milli bütünlüğümüz her geçen gün biraz daha büyüyor ve bizi birbirimize daha sıkı bağlıyor.

AFET BÖLGESİNDE EN BÜYÜK SORUN BARINMA

Depremlerin yaşandığı 6 Şubat gününden itibaren destek kampanyaları düzenleyen, Tandoğan Tesisleri içindeki spor salonunu yardım toplam merkezine dönüştüren ve toplanan malzemeleri TIR’larla afet bölgelerine gönderen Ankaragücü, resmi sitesinden bir paylaşım yaptı ve afet bölgesindeki en büyük sorunlardan biri olan barınmaya dikkati çekti. ‘Çadırını Ankara’da “BIRAKMA” başlığı ile yapılan çağrıda, ‘Depremzede vatandaşlarımız için hızla ulaştırılmak adına Tandoğan Tesisleri’mize çadır yardımlarınızı bekliyoruz. Çadırlarınızı, Tandoğan Tesisleri - G.M.K. Bulvarı No: 164 Tandoğan/Ankara adresine ulaştırabilirsiniz” ifadelerine yer verildi.

TARAFTARLAR 5 KAMYONLA HATAY’A MALZEME GÖTÜRDÜ

Ankaragücü’nün en önemli taraftar gruplarından Gecekondu, topladığı yardımları Hatay’daki depremzede vatandaşlara ulaştırdı. Depremden etkilenen insanlara yardımcı olmaya çalıştıklarını aktaran Gecekondu taraftar grubunun lideri Ali İmdat, şu bilgileri verdi: “Kumanya, battaniye ve ihtiyaç duyulan malzemeleri 5 kamyonla buraya getirdik. 100 arkadaşımızla birlikte bir yaraya merhem olmaya çalışıyoruz. 2 gün içinde elimizden geldiği kadar da yardımcı olmaya çalıştık. Milletimizin başı sağ olsun. 2 gündür Hatay’da arama-kurtarma çalışmaları da dahil olmak üzere depremzedelerin yanındayız. Deprem olduğundan bu yana çalışıyoruz. Gruplar halinde hareket edip bir oluşuma karar verdik. Deprem bölgesine gidelim, oradaki insanlara yardımcı olalım diye. Derneğimizin bu girişimine yönelik çok içten bir ilgi oldu, taraftar gruplarımızdan, arkadaşlarımızdan. Yardım kampanyası başlattık. Sadece ve sadece para talebi olmadı. Kumanya, battaniye, ihtiyaç duyulan malzemeler. Geldik ve gördük ki burada büyük bir sıkıntı yaşanıyor. İnsanlar çok zor şartlarda ayakta durmaya çalışıyor. Bizler de onlara biraz olsun moral vermek, yardımcı olmak için yanlarındaydık. Allah, geride kalanlara hayırlı ömürler nasip etsin.”

İlk Yorumu Sen Yaz
Tercüme