2 Mayıs 2024 Perşembe
ads
DOLAR 32.35 ₺
EURO 34.78 ₺
STERLIN 40.66 ₺
ALTIN 2,395.91 ₺
BTC 59,166.33 $
ETH 2,988.20 $
BİST 10,208.65

Mansur Yavaş'tan 'Ankaragücü düşürülecek' söylentilerine tepki

Ankaragücü 4163
Yayınlama: 13 Aralık 2023 Çarşamba 22:18 Kaynak: Haber Merkezi

Mansur Yavaş'tan 'Ankaragücü düşürülecek' söylentilerine tepki

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Mansur Yavaş, Ankaragücü'nün küme düşürüleceği iddialarına karşı çıkarak, kulübün kurumsal yapısına zarar verilmemesi gerektiğini belirtti.

Yavaş, sosyal paylaşım sitesi X'ten yaptığı açıklamalda  "11 Aralık Pazartesi günü oynanan  Ankaragücü - Rizespor maçının ardından yaşanan, hiç kimsenin tasvip etmediği, sporun barış ve kardeşlik hukuku ile sportmenliğe aykırı olay hepimizi derinden üzdü. Olayın ardından devletimizin tüm birimleri harekete geçmiş ve sorumlular hakkında gerekli yasal süreç başlatılmıştır.

Tüm bunlara rağmen, bazı çevrelerce 'Ankaragücü küme düşürülecek' söylemlerinin üretilmeye başladığını ve Ankara'nın asırlık markasının kurumsal yapısına zarar verecek bir kampanya oluşturulmak istendiğini gözlemliyoruz. Cezanın toplum nezdinde camianın tamamına uygulanması gibi bir anlayışı kabul etmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz" dedi.

Başkanı Yavaş, " Ankaragücü, Türk'ün kutlu zaferi olan Kurtuluş Savaşı'nın, İmalat-ı Harbiye'nin; bu uğurda çalışan, üreten, can veren vatan sevdalılarının kulübüdür. Asla yalnız değildir, Ata'mızdan bize emanettir. Tüm bu nedenlerle, kişilerin yaptığı hataların 113 yıllık Ankaragücü camiasına mal edilmemesi gerektiğini bir kez daha belirtiyor, bu konuda tüm kamuoyunun hassasiyetle davranacağına yürekten inanıyorum" ifadelerine yer verdi. 

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme