5 Mayıs 2024 Pazar
ads
DOLAR 32.34 ₺
EURO 34.88 ₺
STERLIN 40.65 ₺
ALTIN 2,393.53 ₺
BTC 63,461.95 $
ETH 3,095.13 $
BİST 10,276.88

Mansur Yavaş'ın karşısına Ankaragüçlü aday çıkaracaklar

Ankaragücü 4347
Yayınlama: 6 Aralık 2023 Çarşamba 13:18 Kaynak: Haber Merkezi

Mansur Yavaş'ın karşısına Ankaragüçlü aday çıkaracaklar

İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nda (GİK) CHP'nin yerel seçimlerde işbirliği teklifinin reddedilmesinin ardından kulisler hareketlendi.

Gözler İYİ Parti'nin Ankara ve İstanbul adaylarına çevrildi. Gazeteci Barış Yarkadaş TV100'ün ses getiren programlarından Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'nda İYİ Parti'nin Ankara adayı için kulislerde konuşulan bomba ismi açıkladı. Şaban Sevinç de o ismi doğruladı.

Barış Yarkadaş ve Şaban Sevinç, Ankara kulislerini yakından takip eden isimler olarak, İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için çarpıcı bir kulis bilgisi sundular. Bu bilgi, adeta siyasi sahnedeki kritik kartları yeniden karıştırarak, seçim yarışını beklenmeyen bir yöne taşıyabilir.

Barış Yarkadaş'ın TV100'deki programında, İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için düşündüğü beklenmedik Cengiz Topel Yıldırım ismi gündemi sarstı.

Ankaragücü'nün eski Başkanı Cengiz Topel Yıldırım, Mansur Yavaş'ın karşısına çıkacak aday olarak konuşuluyor.

Yarkadaş, "Eğer 2019'da Mansur Yavaş aday olmasaydı, muhtemelen o dönemde kendisi adaylığını koymuş olacaktı." diyerek düşüncesini paylaşarak, seçim atmosferine yeni bir soluk getiriyor.

Cengiz Topel Yıldırım'ın hayat hikayesi de dikkat çekici detaylarla dolu. 17 Ağustos 1964'te Kozaklı'da doğan Yıldırım'ın adı, ailesi tarafından Kıbrıs'ta şehit düşen pilot yüzbaşı Cengiz Topel'in anısını yaşatmak için konulmuş. Ankara'ya taşındıklarında eğitim hayatına başlayan Yıldırım, İncirli İlkokulu, Etlik Ortaokulu ve Ankara Lisesi'nden sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü'nden mezun olmuş.

Futbol sevgisiyle de bilinen Yıldırım, amatör lisanslı futbol oynayarak Ankaragücü'nde adını duyurmuş ve 2008'de Ankaragücü Yönetim Kurulu'nda yer almıştır. 2009'da ise Ankaragücü 39. Dönem Kulüp Başkanı olarak seçilmiştir.

Ankaragücü'nün zorlu dönemlerinde gösterdiği liderlik ve stratejik kararlarla "Gönüllerin Başkanı" olarak anılan Yıldırım, aynı zamanda iş dünyasında da tanınan bir isim. Ailesinin küçük bir işletmesini büyüterek aile şirketine dönüştüren Yıldırım, Ankara'da ticaret ve endüstriyel reklam alanında faaliyet göstermiştir.

CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu döneminde bir süre CHP Genel Başkan Başdanışmanı olarak görev yapmıştır.

 
Yorumlar (1)
  • Halil2023-12-26 05:58:33 Bu ve Cemal Aydın'ın siyaset yaparak Melih gökçe ile dalaşıp Ankara gücünün yıllarca 2..liglerde sürünmesine sebep olduğunu Ankara güçlüler unuttu zannetmeyin seçimde anca nal toplar
Yorumunu Gönder
code
Tercüme