25 Nisan 2024 Perşembe
ads
DOLAR 32.51 ₺
EURO 34.94 ₺
STERLIN 40.74 ₺
ALTIN 2,440.47 ₺
BTC 63,494.37 $
ETH 3,125.37 $
BİST 9,716.77

Konyaspor'un UEFA maçları tehlikede

Konyaspor 3978
Yayınlama: 10 Ağustos 2022 Çarşamba 12:49 Kaynak: Haber Merkezi

Konyaspor'un UEFA maçları tehlikede

5. İslami Dayanışma Oyunları’nın açılış töreni nedeniyle Medaş Konya Büyükşehir Stadyumu’nun zemini futbol oynanamaz hale geldi.

Konyaspor'un önce Vaduz, turu geçerse Neftçi-Rapid galibiyle oynayacağı maçın geleceği belirsiz.

UEFA Konferans Ligi’nde yarın akşam Liechtenstein’ın Vaduz takımı ile geçen hafta oynanan ve 1-1 sona eren karşılaşmanın rövanşına çıkacak Konyaspor’un UEFA karşılaşmalarının oynanması tehlikeye girdi.

Zemin futbol oynanmaz hale geldi!

Konya’da yapılmakta olan 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın açılış töreni nedeniyle zemin üzerinde günler süren hazırlıklar ve ardından gerçekleştirilen tören sonrasında Konyaspor’un maçlarını oynadığı Medaş Konya Büyükşehir Stadyumu’nun zemini futbol oynanamaz hale geldi. 

Konyaspor iç saha maçlarını Eskişehir'de mi oynayacak?

Sahanın ciddi anlamda tahrip olması Konyaspor’un özellikle Avrupa iç saha maçlarını ciddi şekilde tehlikeye atabilir ve maçlar Play-Off turuna ve gruplara kalınması halinde başka bir şehirde (muhtemelen Eskişehir) oynanabilir. 

UEFA talimatı: Sahanın oynanır durumda olması şart 

UEFA’nın stadyum altyapı talimatının saha koşullarını belirleyen beşinci maddesinin birinci fıkrası stadyumun sahasının düz ve bakımlı olması, IFAB kurallarına uyması (çizgiler) ve sahanın tamamının yeşil olması gerektiğini belirtiyor. 5. maddenin beşinci fıkrası ise UEFA müsabaka sezonu boyunca tüm maç günlerinde sahanın oynanır durumda olmasının şart olduğunu hükme bağlıyor. 

Vaduz maçının kaderi İspanyol hakem Fernandez'in elinde

UEFA, elemelere katılarak Avrupa vizesi alan takımların statlarını eleme maçları başlamadan denetliyor. Diğer bir denetleme ise grup maçlarından önce gruplara kalan takımların statlarında yapılıyor. Yani bu durumda Konyaspor’un kaderini Vaduz maçını yönetecek İspanyol hakem Guillermo Cuadra Fernandez belirleyecek. Maçtan önce sahaya çıkacak hakem maçın oynanıp oynanamayacağı kararını verecek tek yetkili. 

Konyaspor büyük ihtimalle para cezası alacak

Oyunların açılış töreninin hemen ardından Konyaspor maça 48 saat kala mümkün olduğunca sahayı oynanır hale getirmeye çalışacaktır. İspanyol hakem maçın oynanması yönünde karar alsa bile UEFA temsilcisi ile birlikte bunu büyük olasılıkla raporunda belirtecektir. Bu da Konyaspor’a bir para cezası kesilmesi anlamına geliyor.

Turu geçerse Konyaspor kendi sahasında oynayabilecek mi?

Temsilcimiz Konferans Ligi 3. Eleme Turunu geçmesi halinde Neftçi-Rapid eşleşmesinin turu geçen ekibi ile Play-Off turunun ilk maçını 18 Ağustos günü yine kendi sahasında oynayacak. UEFA’dan bir uyarı gelmesi halinde Konyaspor Play-Off iç saha maçını başka bir stada kaydırmak zorunda kalabilir. Bu da tren ulaşımındaki kolaylık ve stadyum kalitesi nedeniyle Eskişehir olur gibi gözüküyor.

Üç maç üst üste Konya'da

Diğer yandan Konyaspor’un Süper Lig’de de iç saha maçları olduğunu da unutmamak gerekiyor. Vaduz maçının hemen ardından Başakşehir ile evinde oynayacak olan Konyaspor, Konferans Ligi’nde tur atlaması halinde üst üste üçüncü müsabakaya üçer gün arayla sahasında çıkmak durumunda. 

UEFA'nın Konya'ya vize vermesi zor

TFF muhtemelen kötü saha konusunda yeşil-beyazlı ekibe bir zorluk çıkartmasa da sahanın bakıma alınması uzun bir süre mümkün olmayacak. Çünkü Dünya Kupası için verilecek araya kadar Konyaspor ligde 6 Avrupa’da Vaduz maçı hariç muhtemel 4, toplamda 10 iç saha maçı daha oynamak zorunda. Özellikle lig maçları nedeniyle sahanın zemininin hava şartlarının değişmesiyle daha da kötüleşeceği aşikar. Bu bağlamda UEFA’nın denetlemelerde Konyaspor’a onay vermesi zor gözüküyor.

Zemin yenileme için Dünya Kupası arası beklenecek

Stadyumun çimlerinin yenilenmesine başlanması için en yakın tarih ise 30 Ekim. 14 Kasım'da başlayacak Dünya Kupası arası öncesinde iki maçın fikstür gereği deplasmanda oynanacak olması Konya ekibine 2 hafta daha zaman kazandırıyor. 25 Aralık'ta aranın ardından Alanyaspor ile iç saha maçı oynayacak olan yeşil-beyazlıların böylece çimlerin yenilenip oturması için yaklaşık 2 ay bir zamanı olacak.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme