29 Nisan 2024 Pazartesi
ads
DOLAR 32.53 ₺
EURO 34.94 ₺
STERLIN 40.81 ₺
ALTIN 2,432.13 ₺
BTC 62,638.38 $
ETH 3,201.19 $
BİST 9,915.62

Mustafa Karaağaçlı

Mustafa Karaağaçlı

Kağıt Üzerinde Fenerbahçe’ye 1 Puan Yazmayacak Puan Kaybı

Yayınlama: 12 Şubat 2024 Pazartesi 09:21 Okunma: 314

Samsun’dan Sonra Alanya’ya da Puan Kaybı

Fenerbahçe sahasında Alanyaspor'a   2 puan  kaptırdı.

Bu puan kaybının sonucunda Süper Lig'de 25. Haftada  liderlik el  değiştirdi.

Şampiyonluk   yolunda  çok  önemli bir  yara  olan  puan kaybı Fenerbahçe’de  ilerleyen haftalarda çok aranacak gözüküyor.

Çünkü;  Fenerbahçe son   haftalarda özellikle son  5  maçtaki  oyun  tedirginliği gözlerden kaçmıyor.

Fenerbahçe’de Lojistik Her Şey  Var,  Ama;  Saha  İçi Organizasyon Yok!

Fenerbahçe’de Kadıköy’de dolu trübünler ve  çoşkulu  taraftar vardı.

Fenerbahçe’de Son yılların  en iyi  kadro güzellemeleri sezon başından beri vardı.

Fenerbahçe’de sakin ama  bilinçli ve  çoşkulu atak  organizasyonları yoktu.

Tek kişilik  bir  tiyatro olmayan bu takım  oyununda hiç  katılmadığım, Fenerbahçe’de “Fred  olmadan  galibiyet olmuyor (!)  klasik koşullanması Alanyaspor  maçında da  kendini  gerçekleştiren kehanet  olarak gerçekleşti.

Fenerbahçe’de oyun  içinde saha-takım yönetiminin hamleleri zayıf!

Sakatlık ya da  başka bir  nedeni  yoksa  oyunun  son bölümünde baskı kurulacak, serbest atışlar  kazanılabilecek anlarda Dzeko’nun  çıkması bu organizasyon bozukluğunu gösteriyor.

Hafta  içi  Gaziantepspor  önünde  iki golle  tur için tabela yapan Batshuayi’nin daha erken oyuna alınmaması  ve İsmail’in  oyundan alınmasıyla  daha  zayıflayan orta  saha direncini  yükseltecek hamlenin  yapılmaması  da Alanyaspor  maçında  beliren organizasyon  hataları  oldu.

 Fenerbahçe’de Bir Anda Uçan  İsimler ve Puanlar!

Fenerbahçe’de  puan kayıpları yaşanınca  takımdan  deyim yerindeyse bir anda  uçanlar akla  geliyor; Emre  Bol, Umut  Nayır, Crespo, Samet ve Henrique artık  takımda yok!

Bir stoper  için çok aranan sol  ayaklı,  fizikli ve çabuk olma özellikleri ile takıma yararı küçümsenemez olan Osterwolde ise bir anda takımdan kesildi.

Fenerbahçe’de Alanya  maçı özelinde ilk yarı  %70 topla  oynama  21  kez Alanya ceza   sahasına  girme rakamları  soyunma  odasına  1-0  geride girmeyi engelleyemedi.

Fenerbahçe’de ikinci yarının başında Dusan Tadic ile penaltıyla  gelen beraberlik golü,  zamanlama olarak  Fenerbahçe’yi  maça  ortak etti. Son  5 hafta  gole suskun Dzeko ile  öne geçti. Ama, takımın  sakin kalamaması  “bu sene de  şampiyonluk  gidiyor”  halinin yaşanmasına  neden oldu.

Fenerbahçe bu  sezon sahasında  oynadığı  Trabzonspor, Galatasaray, Samsunspor ve Alanyaspor maçlarında 9  puan  kaybetti.

Fatih  Tekke  Kadıköy’de Yenilmiyor!

Alanyaspor   teknik sorumlusu Fatih  Tekke Kayserispor’u  çalıştırırken  aldığı 1-1 beraberliği, geçen sezon İstanbulspor’u çalıştırırken 3-3 berabere  kalmasının ardından son Fenerbahçe  maçında  da 2-2 beraberlik çıkardı.

Fatih  Tekke  Alanyaspor’a 3. bölgede  baskıyı  iyi yaptırdı. Özellikle  Ferdi’nin üzerine  yaptırdığı  baskı ile onun etkili  çıkışlarını engelledi. Zaten, Alanyaspor’un  ilk  golü de  bu planlı bir baskının devamında geldi.

 Fatih  Tekke  maç sonu değerlendirmesinde “ilk dakikalarda  kapandıklarını  ama golden sonra  daha sakin olduklarını,  cesaretle maçı sürdürdüklerini” söylerken maça ne kadar iyi hazırlandığının beden dili yansımasını gösterdi.

İsmail Kartal’ın Taraftar Sakin Olsun Önerisi Gerçekçi Değil!

Fenerbahçe teknik sorumlusu İsmail Kartal,  maç sonu değerlendirmesinde; puan kaybının  olabileceğini, henüz bir  şey  bitmediğini söylerken  gerçekçi,  taraftarının sakin kalması gerektiğini  söylerken gerçeklerden uzaktı. 

Çünkü; başta  takımın  teknik sorumlusu  olarak  kazanılan maçların  basın açıklamalarında bile  gergin olan  İsmail Kartal kendisinin ne kadar  gergin olduğunu fark edemedi.

Gerçekçi  olmak gerekirse;  Süper  ligde   25 hafta sonunda  Fenerbahçe’nin topladığı 64 puan, Türkiye Kupasında  çeyrek finale  kalma, Avrupa’da lider olarak  gruptan çıkma   kulvarları  tümelde İsmail Kartal’a yazdı ve O’nu bugünlere getirdi.

Ancak;  Fenerbahçe’nin hocası olarak  eleştirileri de  üzerine alması gereken İsmail Kartal maç  sonu  değerlendirmelerinde neyi yapamadıkları  yerine, yaptığı  hamlelerin doğruluğu üzerine yaptığı  savunma açıklamalarıyla beden dilindeki sakin  kalamamanın  fotoğraflarını  hep  verdi.

Maç  Sonu Manidar  Kareler

Alanyaspor’a  kaybedilen iki puan, Fenerbahçe’de  bu sezon daha  motive olunan  sampiyonluk   yolunda  kadro, yapılanması ve taraftar  çoşkusu  gibi lojistik desteklerin  saha  içi  organizasyonla anlam kazanamadığını gösterdi.

Fenerbahçe maçında  2  golle duble  yapan Alanyaspor'lu  Loide Augusto bu  sezon 19  maçta sadece 1  golde kaldığı dikkati çekti.

Alanyaspor  28 puanla 14. sırada yer bulurken, gelecek haftalarda  takımın  daha  iyi olacağının ipuçlarını  Kadıköy’de  Fenerbahçe karşısında göstermiş  oldu.

Deming’in Toplam Kalite Yönetimin  temel ilkesi “sürekliliktir” başarı  da  süreklilik  ister.

Fenerbahçe’nin kaybettiği  iki puan sadece  teknik sorumlu   İsmail Kartal   Üzerinden açıklanamaz  ancak, takımın  sakin  ama  çoşkulu  olamaması ise teknik, taktik, moral   kondüsyon  ve  ruh hali olarak  İsmail Kartal Hocaya  yazdı.

Fenerbahçe’nin kaybettiği  puanların sonucunda Galatasaray  da haftalardır takip ettiği liderliği  2  puan farkla almış oldu.

İletişim  ve Erişim

Dr.  Öğr. Üyesi, G.Ü. Gazi Eğitim Fakültesi, EBB Öğr. Üyesi.

e-posta        : mkara@gazi.edu.tr  
Web         (1): w3.gazi.edu.tr/~mkara 

Web         (2): https://avesis.gazi.edu.tr/mkara

Web         (3): www.yurtspor.com

Web         (4): www.mektepligazete.tebeşir

Web         (5): www.mektepligazete.bülten

Facebook (1):Kirizma
Facebook (2):MustafaKaraağaçlı
X               : M_Karaagacli_
İnstagram    : mustafakaraagacli1

Tercüme