5 Mayıs 2024 Pazar
ads
DOLAR 32.34 ₺
EURO 34.88 ₺
STERLIN 40.65 ₺
ALTIN 2,393.53 ₺
BTC 63,837.59 $
ETH 3,145.25 $
BİST 10,276.88

Ercüment Tunçalp

Ercüment Tunçalp

Kadro değerin kadar iddian olur !

Yayınlama: 1 Ekim 2023 Pazar 11:33 Okunma: 55

Dünkü maçtan önce bazı gerçeklerden bahsetmek gerekiyor. Zira son günlerde görüyoruz ki; maçlar bitiyor, puanı kaybeden takım hakeme, şansızlığa, saha zeminine saydırmaya başlıyor. Yani hiçbir şekilde hakederek kaybeden yok, herkes 3 puana sahip olmak zorunda ! 

Bunun nafile çabalar olduğunu artık görelim…

Önce süper ligden başlayalım. Galatasaray ve Fenerbahçe kadro değeri olarak açık ara öndeler. Yıl sonunda bu ikisinden biri şampiyon olacak. Bunu bilen Beşiktaş ve Trabzonspor taraftarlarının moralleri bozuk ve yönetimleri için iyi düşünce beslemiyorlar. En az kadro değerine sahip olan İstanbulspor ise düşmenin en büyük adayı…

Peki başarıda hiç sürpriz ihtimali yok mu ?

Elbette var ama 30 senede bir defa…

Yani Bursaspor ve Başakşehir’in şampiyonlukları gibi…

Bizim geçen sene ilk yarıdaki 7 puanın üzerine 31 puan ilave etmemizin sürpriz ile alakası yoktur. Eğer bunu aynı kadroyla yapsaydık sonuç sürpriz sayılabilirdi. Ocak ayında 7 puanlık takımın tamamına yakını iptal olup, yepyeni bir kadro kurulunca kurtuluş gerçekleşmiştir ve bu beklenemeyen bir şey de değildi…

Gelelim bu sezona…

Kadro değeri olarak 12. sıradayız. Eğer ligi 8. sırada bitirirsek başarıdır. Yok 4 veya 5. sırada bitirirsek büyük sürprizdir. Daha fazlası ise mümkün değildir.

Yani ne kadar ekmek o kadar köfte…

Peki kadro değeri 2 kat olan rakibe 4 atacağına dair tahmin yürüten taraftarlara rastlamıyor muyuz ? Elbette rastlıyoruz; ama aynı sayıda golü yediği maçtan sonra da “skoru bildik ama ters bildik” pişkinliğiyle şakalaşabiliyorlar.

Yeryüzünde her maçı galip bitirecek bir takım bulunmamasına rağmen bu tip taraftarlar her maçın karşısına galibiyet yazabiliyorlar. Sonra da olmayınca işi mavraya dökmekten başka çareleri kalmıyor.

Dünkü rakibimiz de kadro değerinde bizi ikiye katlayan bir şehir takımıdır. Ve bunun için aldığımız 1 puan başarıdır. Üstelik önceki maçlarda gördüğümüz mücadelenin devam etmesi de sevindiricidir. Ertuğrul iki haftadır önceki maçları aratıyor. Taçtan yediğimiz golde zincirleme defans hataları vardı. Yani rakip kolay bir gol attı. Hocamızın söylediği gibi şansızlıkla ilgisi yoktur.

Dolayısıyla maçtan önce 1 puana razıydım ve öyle de oldu…

Ligde Altay’ın durumu belli ve onlar için çanlar çalıyor. Boluspor’a eski borçlar yüzünden puan kesme cezası geleceği söyleniyor. Giresunspor ve Erzurumspor’un yasakları da devam ediyor. Bu sene 3 takım düşeceği için bizim üzerimizde bir baskı olamayacağına göre, eksilmeden dövüşe dövüşe bulunduğumuz yeri muhafaza etmeye çalışmalıyız.

Yani gidişat kötü değildir, teknik heyet ve oyuncularımızdan ümitli olmak için iyi işaretler devam ediyor…

Tercüme