29 Nisan 2024 Pazartesi
ads
DOLAR 32.39 ₺
EURO 34.76 ₺
STERLIN 40.66 ₺
ALTIN 2,425.22 ₺
BTC 62,435.67 $
ETH 3,164.09 $
BİST 9,950.11

Kadın futbolunda cinsiyet krizi

FUTBOL 3389
Yayınlama: 15 Ocak 2024 Pazartesi 09:40 Kaynak: Haber Merkezi

Beşiktaş, ALG Spor’da oynayan Patricia Seteco’nun cinsiyetinin araştırılması istiyor.

Kadın futbolunda cinsiyet krizi

Beşiktaş, ALG Spor’da oynayan Patricia Seteco’nun cinsiyetinin araştırılması istiyor.

Beşiktaş Futbol A.Ş. Yöneticisi Fırat Fidan, “Kimlik değiştirip erkeği kadın diye oynattılar!” derken, idari direktör Hasan Sarıgül, “Kesin erkek ya da kadın diyemiyoruz. Oyuncunun davranışlarından şüphelendik. Araştırılması için federasyona başvuracağız” dedi.

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde dün deplasmanda Gaziantep ALG Spor’a 2-1 mağlup olan Beşiktaş United Payment’in yöneticileri maç sonrası şok bir iddiada bulundu... Beşiktaş Futbol A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Fidan, Gaziantep ekibinde forma giyen ve 88. dakikada takımının galibiyet golünü atan Angolalı Patricia Mingas Afonso Seteco’nun ‘erkek’ olduğunu iddia etti. Fidan, “Resmen oyuncunun kimliğini değiştirmişler. Erkeği kadın diye oynattılar. Çok ayıp, yazık!” diye konuştu.

FACEBOOK SAYFASINDA ERKEK GÖRÜNÜYOR

Beşiktaş Kulübü Kadın Futbol Takımları İdari Direktörü Hasan Sarıgül ise, Patricia Mingas Afonso Seteco ile ilgili daha temkinli bir açıklama yaparak, “Kesin olarak erkek ya da kadın diyemiyoruz. Oyuncunun davranışlarından şüphelendik. Ondan sonra internette araştırma yaptık, Facebook sayfasını bulduk; erkek görünüyor.

Türkiye Futbol Federasyonu’na başvurup, araştırılmasını isteyeceğiz” diye konuştu. ALG Spor’un 10 Kasım 2023’te lisans çıkardığı Seteco, ligde 7 maç oynadı ve 5 gol attı.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme