27 Nisan 2024 Cumartesi
ads
DOLAR 32.45 ₺
EURO 34.83 ₺
STERLIN 40.80 ₺
ALTIN 2,438.67 ₺
BTC 62,976.95 $
ETH 3,122.24 $
BİST 9,915.62

İngiltere Futbolcu Çalışma İzni Brexit Sonrasında Nasıl Alınır?

FUTBOL 2492
Yayınlama: 9 Eylül 2022 Cuma 09:38 Kaynak: Haber Merkezi

İngiltere Futbolcu Çalışma İzni Brexit Sonrasında Nasıl Alınır?

Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden ayrılması kısaca Brexit olarak bilinmektedir. Brexit sonrasında İngiltere’nin vize uygulamalarında bazı değişiklikler meydana gelmiştir ve bu doğrultuda futbolcuların da çalışma izni ve futbolcu vize işlemlerinde bazı değişiklikler ortaya çıkmıştır. Brexit sonrası yapılan değişiklikliklerden sonra İngiltere’den iş teklifi alan yabancı uyruklu futbolcular İngiltere Tier 5 adlı vizeye sahip olmalıdır.

Türkiye'den yapılan İngiltere vize başvurularında %96,7'lik onaylanma skoru elde eden akredite İngiltere vize danışmanlık merkezi Vizem.net'in uzmanlarına Brexit sonrası İngiltere futbolcu çalışma izni ile ilgili merak edilenleri sorduk.

Daha fazla bilgi için: 0850 241 1868

Brexit İle İngiltere'de Futbolcu Çalışma İzni Kriterlerinde Yapılan Değişiklikler Nelerdir?

Brexit ile İngiltere’de futbolcuların çalışma izni kriterlerinde bazı değişiklikler yapılmıştır.

Brexit öncesinde Güney Amerikalı futbolcuların belirli koşullar altında çalışma izni almaları daha kolay ve Avrupa’nın en iyi 5 liginde düzenli olarak oynayan 18 yaş ve üstü oyuncuların çalışma izni neredeyse garantili olmaktaydı. FIFA sıralamasında ilk 50 ülke için düzenli uluslararası müsabakalar ve Libertadores Kupası ve Copa Sudamericana Brexit öncesinde çalışma iznini garantilemiş iken protokollere çok fazla önem veriliyordu. Aynı zamanda Brexit öncesindeki çalışma koşulları City Football Group ve Red Bull GmbH’nin daha fazla küresel ayrıcalığı olmasını beraberinde getirebilmekteydi.

Brexit sonrasında İngiltereli futbolcuların çalışma izni kriterlerinde meydana gelen değişikliklerle birlikte uluslararası oyuncu transferlerinde FIFA kuralı devreye girmiştir ve bu kural doğrultusunda kulüplerin denizaşırı oyuncularla 18 yaşlarına gelene kadar sözleşme imzalaması yasaklanmıştır. Brexit ile birlikte Premier Lig kulüpleri 21 yaşın altındaki oyuncularla, oyuncuların ülkeye giriş koşullarını yerine getirmeleri şartıyla, denizaşırı kulüplerden en fazla üç U21 oyuncusu ve sezon başına yalnızca altı denizaşırı U21 oyuncusu imzalayabilir konuma gelmiştir. EFL kulüpleri ise Brexit sonrasında hala istedikleri denizaşırı U21 oyuncusuyla sözleşme imzalayabilir.

Futbolcular İçin İngiltere Çalışma İzni Şartları Nelerdir?

Futbolcular için İngiltere çalışma izni şartları aşağıdaki listede verilmiştir.

  • Futbolcuların yeterlilik kazanmaları için İçişleri Bakanlığı tarafından imzalanmış olan bir Yönetim Kurulu Onayına ihtiyaçları vardır. Kıdemli ve genç uluslararası arenadaki performansları, bulundukları lig, ligin konumu ve kıta rekabetindeki ilerlemesi, kulübün kalitesi, yerel lig ve kıta müsabakalarının protokollerine göre kulüp performansları gibi kriterlere göre puan bazlı bir sistemde erkek oyunculara Yönetim Kurulu Onayı verilir.
  • Minimum puan eşiğini yakalayan oyunculara otomatik olarak verilen Yönetim Kurulu Onayı oyuncuların çalışma izni almalarına izin verir fakat yeterli puanı tutturamayan oyuncular Yönetim Kurulu Onayı başvurusunda bulunabilir.
  • Kadın futbolcular için İngiltere çalışma izni şartları benzerdir fakat satış kulüplerinin kıta rekabetindeki ilerlemelerine bakılmaz.

İngiltere Futbolcu Çalışma İzni Nasıl Alınır?


İngiltere futbolcu çalışma izni başvurusunda bulunabilmek için lisanslı bir sponsordan alınmış sponsorluk sertifikasına sahip olunması gerekmektedir. Birleşik Krallık’taki çalışmalar, eğitimler veya araştırmalar sponsor kuruluşun çalışmaları ile ilgili olmalıdır.

İngiltere futbolcu çalışma iznine başvurabilmek için öncelikle online başvuru formunun doldurulmuş olması gerekmektedir ve başvuru formu İngiltere Hükümetinin resmi sitesinde mevcuttur. İngiltere futbolcu vize görüşmesinde kişisel bilgiler, daha önce yapılan yurt dışı seyahatleri ve İngiltere futbolcu çalışma iznine başvurma sebebi gibi sorular hakkında bilgi verilmesi gerekmektedir; sonrasında ise İngiltere vize harcı ve ek sağlık ücretinin ödenmesi gerekir.

İngiltere futbolcu çalışma izni için fotoğraf ve parmak izi gibi gerekli biyometrik işlemlerin tamamlanması adına oyuncunun kendi ülkesindeki Birleşik Krallık vize başvuru merkezine bizzat gitmesi gerekmektedir.

İngiltere Futbolcu Çalışma İzni İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

İngiltere futbolcu çalışma izni için gerekli evraklar aşağıda listelenmiştir.

  • Geçerli bir pasaport gerekmektedir.
  • İngiltere futbolcu çalışma izni başvurusundan önce 90 gün boyunca düzenli olarak en az 945 pound maddi birikim olduğunu gösteren hesap dekontları sunulmalıdır.
  • Tüberküloz hastalığı (TB) test sonuçları verilmelidir.
  • İngilizce veya Galce dışındaki dillerin onaylı çevirileri gerekmektedir.
  • Sporcu vizesi için, eğer sporcu veya antrenör olarak başvuru yapılıyorsa ilgili spor dalının yönetim organı tarafından verilmiş bir onay mektubunun sunulması gerekmektedir.

Futbolcular İçin İngiltere Çalışma İzni Ücreti Ne Kadardır?

Futbolcular için İngiltere çalışma izni ücreti kişi başı 259£’dir.

İngiltere Futbolcu Çalışma İzni Ne Kadar Sürede Çıkar?

İngiltere futbolcu çalışma izninin çıkma süresi online başvurunun yapılması, kimliğin kanıtlanması ve gerekli evrakların sağlanmasından sonra Birleşik Krallık dışından yapılan başvurularda 3 hafta; Birleşik Krallık’tan yapılan başvurularda ise 8 hafta sürmektedir. İngiltere dışından yapılan başvurularda Hükümet Tarafından Yetkilendirilmiş Değişim Vizeleri hakkında karar alınması güncel olarak normalden daha uzun sürmektedir.

Futbolculara Verilen İngiltere Çalışma İzninin Geçerlilik Süresi Ne Kadardır?

Futbolculara verilen İngiltere çalışma izninin geçerlilik süresi başvurulan programa bağlı olarak 12 ve 24 ay veya sponsorluk belgesinde belirtilen süre artı 14 gün olarak değişebilmektedir. Futbolcular işlerinin başlama süresinden 14 gün öncesine kadar İngiltere’ye giriş yapma hakkına sahiptirler.

İngiltere Futbolcu Çalışma İzni Uzatılabilir Mi?

İngiltere futbolcu çalışma izni uzatılabilmektedir.

İngiltere futbolcu çalışma izninin uzatılabilmesi için sahip olunan vize süresinin bitmemiş olması ve başvurunun oyuncu hala İngiltere’deyken yapılmış olması gerekmektedir. İngiltere vizesi futbolcu çalışma iznini uzatmak için Birleşik Krallık resmi internet sitesinden online başvuru yapıldıktan sonra gerekli biyometrik evrakların sunulması ve kişi başı £259 başvuru ücretinin ödenmiş olması gerekmektedir.

İngiltere Futbolcu Çalışma İzninin Hamiline Tanıdığı Haklar Nelerdir?

İngiltere futbolcu çalışma izninin hamiline tanıdığı haklar aşağıdaki listede verilmiştir.

  • Eğitim almak (Bazı dersler için Akademik Teknoloji Onay Programı sertifikası gerekmektedir.)
  • Sponsorluk sertifikasında tanımlanan işte çalışmak
  • Haftada 20 saate kadar ikinci bir işte çalışmak
  • Asıl yapılan işin yanı sıra Vasıflı İşçi eksiğini doldurmak için belirlenmiş işlerden birinde çalışmak
  • Küresel Yetenek vizesine geçiş yapmak için başvuruda bulunmak
  • Uygunlukları sağlanmışsa eş ve çocukları “bakmakla yükümlü olunan kimseler” olarak İngiltere’ye getirmek

 

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme