12 Mayıs 2024 Pazar
ads
DOLAR 32.22 ₺
EURO 34.93 ₺
STERLIN 40.57 ₺
ALTIN 2,444.47 ₺
BTC 61,380.27 $
ETH 2,936.09 $
BİST 10,218.58

Ercüment Tunçalp

Ercüment Tunçalp

İkinci Yatabare Vakası !

Yayınlama: 28 Nisan 2024 Pazar 18:59 Okunma: 1186

Esas konumuza gelmeden önce bu günkü maça değinmeden geçemeyiz. Büyük şansızlığımız Göztepe’nin şampiyonluk turunun bizim maça kalmış olmasıydı. Ancak beklentimizi sıfırlayan bu da değildi. Erzurumspor’u yendiğimiz maçtan sonra bile öğrendik ki; ligimizin en düşük koşu mesafesine sahip takımıyız. Yata yata maçın bitirilemeyeceğini hâlâ anlayamadığınız gibi sahanın her yerinde basmadık yer bırakmayan Melih Bostan’ı çıkartıp, ayağını topa değme fırsatı bulamadan maçı tamamlayan Yatabare’yi kurtarıcı olarak oyuna dahil ederseniz kaderinize razı olursunuz. Maçın henüz 3. dakikası ve Amilton ölü taklidi yapmakta. Biz ambulans ne zaman gelecek diye beklerken gördük ki kalkıp koşarak oyuna devam ediyor. Arkasından Siliki ve tablo aynı. Bunu içlerine nasıl sindiriyorlar bu onların sorunudur ama bir de takım aleyhine istatistiklere yansıyan tarafı olmasa…

  

Maçtaki tek isabetli şutumuz Göztepe taraftarları kutlamalara başladıktan sonra ve hakem bitiş düdüğünü çalmadan hemen önce geldi. Hocanın maçtan sonra ne söyleyeceğini bilmiyorum ama tahmin edebiliyorum.

Bu şekilde play off’a kalınamayacağını, kalsak bile daha ötesinin mümkün olmadığını yaşadıklarımızdan çıkartmak hiç de zor değildir…

Nitekim beklenen oldu. Önümüzdeki haftanın galibi muhtemelen biz olacağız, zira Giresunspor dirense de gücü bir yere kadar. Sonraki maç Tuzlaspor ile deplasmanda ve bu takımın da önümüzdeki hafta rakibi 3. sırayı korumak isteyecek olan Sakaryaspor. O maçta yenilmesi halinde bizi son hafta bu günkü gibi bir atmosfer bekliyor. Yani durum o kadar parlak değil…

Gelelim ikinci Yatabare vakasına

Tam performansı dip yapan ve sözleşmesi bitmek üzere olan Yatabare maliyetinden kurtuluyoruz derken, futbolu kafasında bitirmiş olan futbolcuyu 25. maçta oynatarak (sözleşmedeki obsiyon gereği) kendisine 1 sene daha kazandıranların bir önceki yazıda kulaklarını çınlatmıştık.

Peki sadece emekli futbolcu merakı mı ön planda ?   

Uzun süre oynamayan veya uzun sakatlık dönemi geçiren futbolcu merakı da bir benzer icraata daha imza atmalarına neden olmuş. Müjdeyi hocamız verdi !    

Ön protokol imzalanan futbolcunun adı Peter Etebo

 . 1 Temmuz 2023 tarihinden bu tarafa kulüpsüz…  

 . 14 Mayıs 2023 son oynadığı maçın tarihi. Yani 1 senedir ayağına top değmemiş…

 . Son 4 senede golü ve asisti yok. Bir sene daha geriye gidersek 1 golü var, asisti yok. Yani kaleciden beter bir performans. Neredeyse asisti olmayan kaleci yok. Örneğin kaleciden sonra en geride sol bek mevkiinde oynayan Yasin Güreler’in aynı sürede 7 golü, 1 asisti var.

 . Bu futbolcu merkez orta saha oyuncusu, yan mevki ön libero. Gole hiç katkısı olmayan bu futbolcuyla birebir aynı bölgede oynayan Buğra Çağıran’ın aynı sürede 11 golü ve 8 asisti bulunuyor.

Son 3 senede 2 pilot takımını amatör liglere gönderen bir kulübü, senelerdir süren yukardaki benzer hatalardan bağımsız düşünmek mümkün müdür ?     

Sonuç olarak; bu kafada devam edilirse önümüzdeki yıl için de beklentiye girmenin bir karşılığı yok demektir…

Akibetimizin düşme ile sonuçlanmayacağı her seneye şükretmemiz gerekir…

Süper ligin hayali bile bize oldukça fazla gelir ! 

Tercüme