26 Nisan 2024 Cuma
ads
DOLAR 32.55 ₺
EURO 34.95 ₺
STERLIN 40.74 ₺
ALTIN 2,443.72 ₺
BTC 64,382.48 $
ETH 3,142.46 $
BİST 9,716.77

Gençlerbirliği'nden TFF, MHK, PFDK ve temsilcilere tepki

Gençlerbirliği 3539
Yayınlama: 16 Eylül 2022 Cuma 12:46 Kaynak: Haber Merkezi

Gençlerbirliği'nden TFF, MHK, PFDK ve temsilcilere tepki

Gençlerbirliği taraftarları, Tuzlaspor maçında yaşanan olaylar nedeniyle TFF, MHK, PFDK ve temsilcilere tepki gösterdi.

Taraftar gruplarının yaptığı ortak açıklama şöyle:

BASINA VE KAMUOYUNA 

Gençlerbirliği taraftarları olarak, adaletin gücüne ve değerine her zaman inandık. Bu açıklamayı da, Türkiye futbolunda yaşanılan akıl tutulması ve adaletsizliğe karşı, biraz olsun adaleti sağlamak için yapıyoruz. 

TFF, MHK, PFDK ve gözlemciler... Çok uzun yıllardan beri, Türkiye futboluna zarar veriyorsunuz. Verdiğiniz kararlarda adaletin en ufak kırıntısı yok. "Hakem Dışarı" tezahüratına seyircisiz oynama cezası verecek kadar, bilincinizi, vicdanınızı, iradenizi satmış durumdasınız. Eskiden özerktiniz; aradan yıllar geçti, basiretsiz yönetimlerinizle kendi kendinizi ayağa çevirdiniz... İktidarından, İstanbul takımlarına kadar, kendini muktedir gören her şeye sırayla uşaklık ettiniz ve ne yazık ki, uşaklık etmeye devam ediyorsunuz. 

Biz Gençlerbirliği taraftarları olarak hiçbir zaman küfür etmedik, hatta geçtiğimiz dönemde üç kez maçımıza atadığınız ve üç kez bizi bilinçli olarak doğrayan Ömer Faruk TURTAY'a bile küfür etmedik. Şimdi bu tetikçiye, tribünde Gençlerbirliği kültürüne yakıştırmadığımız için söyleyemediğimiz şeyleri, bu açıklamayla söylüyoruz. Ömer Faruk TURTAY sen hakem değilsin... Tetikçisin ve torpillisin. 
Bu açıklamanın dili Gençlerbirliği taraftarına yakışan bir dil değil. Biz de bunun farkındayız ve buna maruz kalan tüm spor kamuoyundan af diliyoruz. Ancak Federasyon, federasyona bağlı kurullar, gözlemciler ve tetikçi hakemlerinin bize iki maç ceza borcu vardı, bu açıklama ile bu borcu tahsil ediyoruz. Adaletin olmadığı yerde, kendi adaletimizi kendimiz sağlıyoruz. 

GENÇLERBİRLİĞİ TARAFTARLAR! 

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme