11 Mayıs 2024 Cumartesi
ads
DOLAR 32.22 ₺
EURO 34.93 ₺
STERLIN 40.27 ₺
ALTIN 2,444.47 ₺
BTC 60,873.93 $
ETH 2,918.16 $
BİST 10,218.58

Gençlerbirliği'nden rakiplerine gözdağı

Gençlerbirliği 4717
Yayınlama: 24 Şubat 2023 Cuma 09:31 Kaynak: Haber Merkezi

Gençlerbirliği'nden rakiplerine gözdağı

Spor Toto 1. Lig’de oynadığı son 3 maçı kazanarak dipten çıkan Şimşekler, güçlü rakibi ile uzatma anlarında yediği golle berabere kaldı.

Teknik Direktör Mustafa Dalcı, son dönemde takıma katılan isimlere de bu maçta forma şansı verdi.

Spor Toto 1. Lig’de küme düşme hattından çıkma mücadelesi veren Gençlerbirliği, ülkemizde meydana gelen deprem felaketleri sonrasında sportif faaliyetlerin durdurulduğu dönemi, Antalya’daki hazırlık kampı ile değerlendirdi. 10 gün boyunca Antalya’da kalan kırmızı-siyahlılar, özel maçta karşı karşıya geldiği Spor Toto Süper Lig lideri Galatasaray ile 2-2 berabere kaldı.

Galatasaray’ın kamp yaptığı otelin sahasında oynanan müsabaka öncesinde, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli olan depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

YASİN GÜRELER İLK KEZ FORMA GİYDİ

Gençlerbir liği Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, ara transfer döneminde transfer edilen ve lig maçlarında çoğunlukla forma verdiği oyuncuların ağırlıkta olduğu 11 ile takımını sahaya sürdü. Nurullah, Uğur, Alperen, Thomas, Yasin, Abdullah, Torje, Erkan, Mete Kaan, Mohammed ve Ayovi maçın başındaki kadroda görev yapan isimler oldu. Devre arasında Ankaragücü’nden Gençlerbirliği’ne geçen ve Mustafa Dalcı’nın sarı-lacivertli ekipten talebesi olan Yasin Güreler, yeni takımı ile ilk müsabakasına Galatasaray karşısında çıktı.

Spor Toto Süper Lig’in lideri ve şampiyonluğun en güçlü adayı konumundaki Galatasaray’da ise Teknik Direktör Okan Buruk takımını; Jankat, Ross, Nelsson, Emin, Adekugbe, Oliveira, Torreira, Mata, Barış, Kerem ve Icardi tertibi ile sahaya çıkardı. Sarı-kırmızılılar, ilk yarının son anları oynanırken, kaleci Nurullah Aslan’ın hatası sonrasında, Arjantinli forveti Mauro Icardi’nin golü ile 1-0 öne geçti ve maçın ilk yarısı bu skorla kapandı.

SON SÖZÜ TANIDIK BİR İSİM SÖYLEDİ

 İki nci yarıya daha iyi başlayan Gençlerbirliği, 52. dakikada Yasin Güreler’in soldan yapmış olduğu şut orta karışımı vuruşunda skora eşitliği getirdi. Kırmızı-siyahlılar, 63. dakikada Erkan Eyibil ile bir gol daha bulup, maçta 2-1’lik üstünlüğü yakaladı. Müsabakanın normal süresine 3 dakika ilave edilirken, uzatmanın son saniyelerinde Galatasaray’ın kazandığı köşe vuruşunda Keçiörengücü’nden Galatasaray’a transer olan Barış Alper Yılmaz, durumu 2-2’ye getiren golü attı.

YENİ OYUNCULAR SÜRE ALMA ŞANSI BULDU

Spor Toto 1. Lig’de ikinci yarının 4 haftalık sürecinde forma giyemeyen takımın son transferleri kaleci; Philipp, Bangoura, Akabueze ve Ivan da Galatasaray karşısında görev yaptı. Mustafa Dalcı, ikinci yarıda kaleci Nurullah’ın yerine Philipp, Uğur’un yerine Muhammed Himmet; Alperen’in yerine Abdullah Şahindere; Thomas Fontaine’nin yerine Mert Kula, Yasin Güreler’in yerine Hüseyincan, Abdullah Durak’ın yerine Özkan Yiğiter, Erkan Eyibil’in yerine Bangoura, Mete Kaan’ın yerine Akabueze, Mohammed’in yerine Hayrullah; Torje’nin yerine Doukara ve Ayovi’nin yerine Ivan Ikıc’e forma verdi.

KAMP BİTİYOR İLK MAÇTA RAKİP TUZLASPOR

Ligin ilk devresini 7 puanla son basamakta tamamlayan, ikinci yarının ilk haftasında da Altınordu’ya deplasmanda yenilen Gençlerbirliği, sonraki üç karşılaşmada Boluspor, Pendikspor ve Göztepe’yi yenerek 9 puan toplamış ve dipten çıkmıştı. Yenilenen kadrosu ile sonraki sürecin çok farklı olacağını gösteren bir tablo ortaya koyan kırmızı-siyahlılar, Galatasaray ile oynanan maçtaki mücadelesi ile rakiplerine verdiği açık mesajı tekrarladı. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bazı takımlara puan silme cezası verilmesinin ardından, ligin alt tarafındaki tablo değişmişti. Deprem felaketi sonrasında, Yeni Malatyaspor ve Adanaspor’un yarışmadan çekilmesiyle birlikte düşme hattı ve civarındaki mücadele farklı bir boyut kazandı. Antalya’daki hazırlık kampını bugün tamamlayacak ve Ankara’ya dönecek olan Gençlerbirliği, Spor Toto 1. Lig’in 24. haftasında, Tuzlaspor ile deplasmanda karşılaşacak.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme