26 Nisan 2024 Cuma
ads
DOLAR 32.45 ₺
EURO 34.77 ₺
STERLIN 40.57 ₺
ALTIN 2,442.71 ₺
BTC 64,740.92 $
ETH 3,164.99 $
BİST 9,912.29

Gençlerbirliği'nde moraller bozuk umutlar tükeniyor

Gençlerbirliği 3744
Yayınlama: 19 Aralık 2022 Pazartesi 09:42 Kaynak: Haber Merkezi

Gençlerbirliği'nde moraller bozuk umutlar tükeniyor

Spor Toto 1. Lig’de sıkıntılı günler geçiren ve 100. yılını kutlamaya hazırlanırken, hayal kırıklığının zirvesine ulaşan Gençlerbirliği’nde, üst üste kaybedilen maçlar ve puanlar, camianın umutlarını ve morallini tüketme noktasına getirdi.

Ligin 18. haftasındaki müsabakada Sakaryaspor’a deplasmanda 2-1 yenilen kırmızı-siyalılarda, teknik kadro ve yönetim ara dönemde yapılacak oyuncu takviyelerine umut bağlarken, devrenin bitimine bir hafta kala hem saha içi hem de saha dışı tablosu iç karartıyor. Başkent ekibi, hafta içinde, Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda, Kayserispor ile deplasmanda karşılaştıktan sonra, ilk devrenin son maçında Bandırmaspor’u Eryaman Stadı’nda ağırlayacak.

İçerde ve dışarıda hep kayıp var

Ligde 17 maça çıkan Gençlerbirliği, hem içerde hem de dışarıda kayıp. 7 puanla son sırada bulunan kırmızı-siyahlılar, bu puanları Teknik Direktör Metin Diyadin ve Medet Coşkun’ın takımın başında olduğu maçlarda aldı. Taşkın Aksoy ve Mustafa Dalcı yönetiminde çıkılan toplam 9 müsabakada puan hanesine artı yazılmadı. Gençlerbirliği’nde sezonun başında ikinci sezonunu geçiren Teknik Direktör Metin Diyadin, 5 maça çıktı. Başkent ekibi, Diyadin döneminde, deplasmanda Boluspor’u 2-1 yenerken, Altınordu ve Göztepe ile berabere kalıp, 5 puan topladı. Diyadin, 5. haftada Eryaman Stadı’nda oynanan ve 2-1 kaybedilen Tuzlaspor maçının ardından görevi bıraktı. 6. hafta deplasmanda oynanan Altaş Denizlispor müsabakasında takımın başında Medet Coşkun görev yaparken, kırmızı-siyahlılar, sahadan 2-2’lik beraberlik ve bir puanla ayrıldı.

Kabus dolu günler bitmek bilmiyor

Yönetim , bay geçilen 7. haftanın ardından takımın başına, daha önce Beştepe’de alt yapı koordinatörlüğü yapan Taşkın Aksoy’u getirdi. Başkent ekibi Aksoy yönetiminde çıktığı 4 müsabakayı; (Samsunspor, Keçiörengücü, Adanaspor ve Manisaspor FK) kaybederken, 2 gol attı. Aksoy ile yolların ayrılmasının ardından Medet Coşkun, yönetiminde Yeni Malatyaspor ile deplasmanda 2-2 berabere kalan kırmızı-siyahlılar, kendi sahasında Eyüpspor’a 2-0 mağlup oldu. Beştepe yönetimi, 14. hatadaki Altay maçı öncesinde teknik direktörlüğe bu kez gecen sezon Ankaragücü Spor Toto 1.Lig’de şampiyonluğa taşıyan Mustafa Dalcı’yı getirdi. Kırmızı-siyahlılar, Dalcı yönetiminde oynadığı 5 karşılaşmada; Altay, Rizespor, Bodrumspor, Erzurumspor FK ve son olarak da Sakaryaspor’a yenildi. Şimşekler, bu maçlarda 3 kez gol sevinci yaşadı.

Transfer tahtasını açan Gençlerbirliği yönetimi, ilk olarak Ankaragücü’nde ilk yarı çok az forma şansı bulan Abdullah Durak ile anlaşırken, Eyüpspor’un 39 yaşındaki tecrübeli forveti Umut Bulut’u da takıma kazandırmak için temaslarını hızlandırdı.

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme