19 Nisan 2024 Cuma
ads
DOLAR 32.59 ₺
EURO 34.81 ₺
STERLIN 40.67 ₺
ALTIN 2,492.45 ₺
BTC 63,525.90 $
ETH 3,069.81 $
BİST 9,524.59

Gençlerbirliği'nde hava oldukça bozuk

Gençlerbirliği 4124
Yayınlama: 13 Eylül 2022 Salı 09:14 Kaynak: Haber Merkezi

Gençlerbirliği'nde hava oldukça bozuk

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle açılamayan transfer tahtası, yakın dönemde sürekli yapılan  olağanüstü genel kurullar ve son olarak da Teknik Direktör Metin Diyadin’in istifası, kırmızı-siyahlı cephedeki endişe düzeyini yükseltti.

Spor Toto 1. Lig’de 5. hafta geride kalırken, 5 puan toplayan ve son oynadığı maçta Eryaman Stadı’nda Tuzlaspor’a 2-1 yenilen Gençlerbirliği’nde, saha içinde ve dışında yaşanan gelişmeler, kırmızı-siyahlı camiada tedirginliği daha da üst seviyeye taşıdı.

Tuzlaspor maçında statta yükselen tepkilerin ardından, Teknik Direktör Metin Diyadin’in istifası, Beştepe’de sürecin bundan sonraki aşamada daha zorlu geçeceğini gösteriyor.

Kulüpte yaşanan ekonomik sorunlar nedeni ile bu sezon transfer tahtası açılamazken, Haziran-Eylül dönemini kapsayan zaman diliminde üç kez olağanüstü genel kurulun toplanacak olması, başkent temsilcisinde işlerin kolay yürümeyeceğini işaret ediyor. 31 Temmuz’da yapılan son kongrede görevi devralan Başkan Talip Çankırı ve arkadaşları, geçen sürede transfer yasağını kaldıracak kaynak bulma çalışmalarında başarılı olamazken, şimdi gözler 18-25 Eylül tarihlerinde yeniden yapılacak genel kurula çevrildi. 11 Haziran 2021 tarihinde başkan seçilen, 5 Haziran 2022’de kulüp delegelerinden güvenoyu alırken, şirketleşme girişimi mahkemeye takılan Niyazi Akdaş, 31 Temmuz’da ara verdiği başkanlığa yeniden dönüş için çalışmalarını ve liste hazırlama temaslarını hızlandırmış durumda. 2021 tarihinde göreve geldikten sonra kulübe en çok maddi destek sağlayan isim olan ve işleyişin önünü açan Akdaş’ın, 25 Eylül’de yapılacağı açıklanan genel kurulda, bu kez ekonomik anlamda daha güçlü bir liste ile seçime gireceği ve bugüne kadar yakınında olan bazı isimleri ekibine almayacağı konuşuluyor.
Gençlerbirliği’nde hem mevcut yönetimi hem de göreve gelecek yeni ekibi ekonomik anlamda çetin günler bekliyor.
Vergi yapılandırması ve çekilen kredinin geri ödenmesindeki taksitlendirmenin yanı sıra transfer tahtası açılmadığı için kadrodaki mevcut oyuncuları elde tutabilmek adına verilen sözler, önemli bir mali yük çıkaracak.

DİYADİN’İN AYRILIŞI OLUMSUZ ETKİLEYECEK

Gençlerbirliği’nde yaşanan tüm bu olumsuzluklara, Teknik Direktör Metin Diyadin’in görevden ayrılması eklenince tablo daha vahim bir hal aldı. Transfer tahtasının açılacağı sözünün yerine getirilmesi için sabreden tecrübeli teknik adam, bu yönde olumlu bir gelişme yaşanmayınca görevi bıraktı. Göztepe maçından önce aldığı istifa kararını, eski başkan Niyazi Akdaş’ın devreye girmesi ile hayata geçirmeyen ve yeniden takımın başına dönen Diyadin’in, 14 ayını geçirdiği ve yuvası olarak bildiği Beştepe’den ayrılmasının, oyuncu grubu üzerinde nasıl bir etki yapacağı ilerleyen dönemde netlik kazanacak.
Tuzlaspor karşılaşması oynanırken, bazı taraftarların hem mevcut yönetime, hem eski başkan Niyazi Akdaş’a yönelik protestoları ile maçın bitiminde şu an yönetimde olmayan bir isme yönelik tepkileri, camia içindeki çatlağın derinleştiğini gösteriyor.

OYUN ALANINDA DA İŞLER YOLUNDA GİTMİYOR

Gençlerbirliği'nde saha dışında olduğu gibi saha içinde de işler iyi gitmiyor. Kırmızı-siyahlılar, şu an için puan olarak çok sıkıntılı bir durumda olmasa da kadro darlığı, gelecek haftalar adına endişe veriyor. 23 oyuncunun lisansını tescil ettiren başkent ekibinde, Muhammed Bayır’ın sakatlığı, savunmadaki alternatifi daha da azalttı. Tuzlaspor maçında Metehan Mert’in kırmızı kart görüp cezalı duruma düşmesi bu alandaki açığı daha da büyüttü. Ara döneme kadar elindeki mevcut kadro ile mücadele etmek zorunda olan Gençlerbirliği’nde olası yeni sakatlıklar ya da yeni cezalar, teknik kadroların elini iyice zayıflatacak.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme