Kasımpaşa Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında deplasmanda Gençlerbirliği‘ni 2-1 yendikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı’na göre Belözoğlu, ilk yarıda rakibin daha iyi oynadığını, ikinci yarıda ise oyuna ortak olan ve daha iyi olan tarafın kendileri olduğunu belirtti.
İlk yarıdaki üstünlük ve ikinci yarıdaki değişim
Belözoğlu, Gençlerbirliği‘nin özellikle ilk yarıda oyunun momentumunu elinde tuttuğunu ifade etti. Maçın karşılıklı pozisyonlarla git-gelli bir hal aldığını belirten Belözoğlu, özellikle 60. dakikadan sonra oyuna daha fazla ağırlık koyduklarını ve yaptıkları hamlelerin karşılığını aldıklarını vurguladı.
Genç kadronun gelişimi
Sezona genç ve tecrübe kazanması gereken oyuncularla çıktıklarını dile getiren Belözoğlu, bu oyuncuların birçoğunun bu seviyede, hatta bir alt seviyede bile oynama tecrübesi olmadığını belirtti. Belözoğlu, birçok oyuncusunun hem A Milli Takım hem de Ümit Milli Takım davetleri aldığını ve bu gelişimden mutluluk duyduğunu kaydetti.
Sezon değerlendirmesi ve çalışma anlayışı
Sezonun henüz başında olduklarını ve erken sonuçların yanıltıcı olabileceğini anlatan Belözoğlu, hazırlık maçları dahil 25 maçta 4 kez kaybettiklerini, bu yenilgilerin 3’ünün büyük takımlara karşı olduğunu belirtti. Kulüp yönetimi ve oyuncularının aynı hedef doğrultusunda hareket ettiğini vurgulayan Belözoğlu, futbolda hiç kimsenin kendi başına bir şey yapamayacağını ve bu parçaların saygı çerçevesinde birleşmesiyle sonuç alındığını dile getirdi.
Belözoğlu, sezona iyi başladıklarını ancak asıl resmin sezon sonunda ortaya çıkacağını belirterek sözlerini tamamladı. NTV Spor‘un haberine göre teknik direktör, galibiyeti ikinci yarıda ortaya konan irade ve oyun sadakatine bağladı.