12 Şubat 2026 Perşembe
DOLAR 43.66 ₺
EURO 52.09 ₺
STERLIN 59.73 ₺
G.ALTIN 7,133.52 ₺
BTC 68,600.80 $
ETH 2,015.35 $
BİST 0.00

    Gençlerbirliği’nde Genel Kurul Krizi! İptal İçin Mahkemeye Başvuruldu

    Gençlerbirliği
    Yayınlama: 11 Şubat 2026 Çarşamba 12:19 Editör: Mehmet Coşkun

    Gençlerbirliği’nde 17 Ocak’ta yapılan olağanüstü genel kurul için iptal davası açıldı. Üyeliklerin askıya alınması ve çağrı usulüyle ilgili iddialar mahkemeye taşındı.

    Gençlerbirliği’nde Genel Kurul Krizi! İptal İçin Mahkemeye Başvuruldu

    Gençlerbirliği’nde 17 Ocak’ta gerçekleştirilen olağanüstü genel kurul yargıya taşındı. Genel kurula katılamadıklarını belirten dört üye Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi’nde iptal davası açtı.

    Dava dilekçesinde, genel kurul çağrısının usule uygun yapılmadığı ve üyeler arasında farklı uygulamalara gidilerek eşitlik ilkesinin ihlal edildiği iddia edildi. Özellikle genel kurul öncesinde yaklaşık 2 bin 200 üyenin askıya alındığı, buna karşılık 770 yeni üyenin kaydedildiği belirtilirken, seçimin ise 570 oyla sonuçlandığına dikkat çekildi.

    Dilekçede, kulüp tüzüğünde üyelik hakkının askıya alınmasına ilişkin bir düzenleme bulunmadığı vurgulanarak, bu işlemin hukuka aykırı olduğu savunuldu. Başkan adayı Mithat Akar’ın da söz konusu durumu genel kurul divanına tutanakla sunduğu ifade edildi.

    Mahkemeden, genel kurulun usulsüz şekilde toplandığı gerekçesiyle iptal edilmesi, katılma hakkı bulunan üyelerin usulüne uygun biçimde çağrılarak yeniden genel kurul yapılması talep edildi. Ayrıca, yeni bir olağanüstü genel kurul kararı alınabilmesi için üç kişilik bir çağrı heyeti oluşturulması istendi.

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code
    Tercüme google-site-verification: googleec066cadb209ea56.html