26 Nisan 2024 Cuma
ads
DOLAR 32.59 ₺
EURO 35.05 ₺
STERLIN 40.69 ₺
ALTIN 2,458.80 ₺
BTC 64,431.33 $
ETH 3,146.26 $
BİST 9,883.91

Gençlerbirliği'nde dönüşe hazırlanan Niyazi Akdaş'ın yol haritası belli oldu

Gençlerbirliği 5581
Yayınlama: 8 Eylül 2022 Perşembe 09:33 Kaynak: Haber Merkezi

Gençlerbirliği'nde dönüşe hazırlanan Niyazi Akdaş'ın yol haritası belli oldu

Yaklaşık 4 ay içinde üçüncü kez kongreye gidecek olan kırmızı-siyahlılarda, 31 Temmuz’da koltuğu bırakan eski başkanın yeniden Beştepe’nin idari patronu olacağı belirtiliyor.

Camiada gözler yönetim kurulunda kimlerin olacağına çevrilmiş durumda.

Spor Toto 1. Lig’de 4 hafta geride kalırken 5 puan toplayan ve bugün sona erecek yaz transfer dönemini, transfer tahtasını açamadan geçiren Gençlerbirliği’nde, 18-25 Eylül olarak belirlenen olağanüstü genel kurul öncesinde kulisler hareketlendi. Seçimli yapılacağı ve yönetime borçlanma yetkisinin isteneceği açıklanan kongrede, 31 Temmuz’da görevi bırakan eski başkan Niyazi Akdaş’ın yeniden Beştepe’ye başkan olarak döneceği konuşuluyor. 5 Haziran’da yapılan genel kurulda, kulüp delegelerinin şirketleşmeyi onaylamasının ardından, konu ile ilgili dava açılması ve mahkemenin ihtiyati tedbir kararı vermesi sonrasında, kırgınlığını ve yorgunluğunu gerekçe gösterip 31 Temmuz’da başkanlığı bırakan Niyazi Akdaş’ın, yeniden idari patronluk için çalışmalara hız verdiği belirtiliyor. 31 Temmuz’daki kongrede, başkan adayları olarak Talip Çankırı ve Arda Çakmak’ın listeleri yarışmış, Niyazi Akdaş, kendi yönetimi içinde yer alan Çankırı’yı desteklediğini açıklamıştı. Yapılan seçimi, Akdaş’ın da açık desteğini alan Çankırı kazanmıştı.

SON KRİZDE DEVREYE GİRİP SORUNU ÇÖZDÜ

Talip Çankırı ve yönetimi, göreve geldikten sonraki süreçte, kulübün öncelikli sorunu olan transfer yasağını açma konusunda yürüttükleri girişimlerden sonuç alamazken, 2-1 kaybedilen Pendikspor maçından sonra yaşanan krizi de Niyazi Akdaş’ın devreye girip çözdüğü öğrenildi. Kırmızı-siyahlı ekibin Teknik Direktörü Metin Diyadin’in, karşılaşma sonrasında istifa kararı alıp bunu hayata geçirmeye hazırlanırken, haftanın ilk idmanına çıkmaması, Beştepe’de soğuk rüzgarların esmesine yol açmıştı. Bu süreçte araya giren Niyazi Akdaş’ın, Metin Diyadin ile bir görüşme yapıp, hem kendisi, hem ekibi hem de oyuncuların alacaklarının ödenmesi konusunda yardımcı olacağını belirtmesi üzerine, Diyadin istifa kararından vazgeçip, tekrar görevine dönmüştü. Akdaş’ın, tatilini bitirdikten sonra, Eryaman Stadı’nda oynanan Pendikspor mücadelesini stada gelip izlemesi dikkatlerden kaçmamıştı.

Eski başkanın iç sahada oynanan bir müsabakayı mevcut başkan ve yönetim ile birlikte takip etmesi, normal karşılanırken, Akdaş’ın bu maç sonrasındaki krizi çözüp, deplasmandaki Göztepe maçına da gitmesi ilgi çekmişti.

EKONOMİK OLARAK GÜÇLÜ YÖNETİM LİSTESİ

Çalışmalara başlayan ve temaslarını sıklaştıran Niyazi Akdaş’ın ekonomik anlamda güçlü bir yönetim listesi oluşturmayı planladığı konuşuluyor. Merak edilen ise listeye kimlerin girip girmeyeceği. Akdaş’ın mevcut yönetimdeki çalışmalarından memnun olmadığı bazı önemli isimleri listeye almayacağı konuşuluyor. 31 Temmuz’daki genel kurulda yönetime girmeyen ancak takımı bu sezon ki deplasman maçlarında yalnız bırakmayan eski yöneticilerin yeniden ekibe dahil olabileceği belirtiliyor. 

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme