25 Nisan 2024 Perşembe
ads
DOLAR 32.51 ₺
EURO 34.96 ₺
STERLIN 40.66 ₺
ALTIN 2,446.34 ₺
BTC 63,470.08 $
ETH 3,120.63 $
BİST 9,699.83

Gençlerbirliği kupada moral arıyor

Gençlerbirliği 2969
Yayınlama: 22 Aralık 2022 Perşembe 09:08 Kaynak: Haber Merkezi

Gençlerbirliği kupada moral arıyor

Spor Toto 1. Lig’de geride kalan 18 haftada topladığı 7 puanla son basamakta duran ve ilk devrenin bitimine bir hafta kala küme düşme endişesini en yakından hisseden takım konumundaki Gençlerbirliği, Ziraat Türkiye Kupası 5. tur maçında bugün Süper Lig temsilcilerinden Kayserispor ile karşılaşacak.

RHG Enertürk Enerji Stadı’nda bugün saat 13.00’de başlayacak karşılaşmayı hakem Mustafa Kürşad Filiz yönetecek.

Ligde oynadığı son maçta Sakaryaspor’a deplasmanda 2-1 yenilen kırmızı-siyahlılar, transfer tahtasını açtıktan sonra ön anlaşma sağladığı oyuncuları kadroya katabilmek için ara transfer döneminin başlamasını bekliyor.

TARİHİNİN EN KÖTÜ DÖNEMİNİ YAŞIYOR ·

Sakaryaspor’a 2-1 mağlup olan Gençlerbirliği, istatistik olarak iki olumsuz kategoride rekor kırarken bir üçüncüsüne yaklaştı. Tarihinde ilk kez 15 maç üst üste kazanamayan Gençlerbirliği’nde, ilk defa bir teknik adam ligdeki ilk 5 maçını kaybetti. 2 hafta önce (bir sezonda en uzun süre galibiyet alamama- 13 maç) rekorunu kıran Gençlerbirliği, bu seriyi 15 maça taşıyıp kulüp rekorunu yenilemiş oldu. Başkent temsilcisi, 1983-84 sezonunun sonu ve 1984-85 sezonunu başını kapsayan dönemde 14 maç üst üste üç puan alamamıştı. Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mustafa Dalcı da 5 maçta sıfır puanla, takımın başında çıktığı ilk 5 maçını da kaybeden ilk teknik adam oldu. Daha öncesinde, Taşkın Aksoy ve Valery Nepomniachi, ilk 4 lig maçında puan alamayan teknik direktörlerdi. Ligde üst üste 6. maçını kaybeden Gençlerbirliği, bir rekora daha yaklaştı. 1969-1970 sezonunda da ligde 6 maç kaybeden kırmızı-siyahlılarda bu rekor 2000-2001 sezonunda üst üste 7 maç kaybeden Samet Aybaba’ya ait.

İKİLİ REKABETTE DURUM DENGEYE YAKIN

Gençlerbirliği ile Kayserispor, bugüne kadar farklı kulvarlarda 70 kez karşılaştı. Gençlerbirliği, bu müsabakalarda 28 kez galip gelirken, Kayserispor 24 kez kazandı. 18 müsabaka da berabere tamamlandı. 2 takımın kupa randevularında ise üstünlük Kayserispor’da. 2 takım bu kulvarda 4 kez mücadele etti. Başkent ekibi 1 kez rakibine üstünlük sağlarken, sarı-kırmızılılar 3 eşleşmeden galip çıktı. Gençlerbirliği ve Kayserispor, 2007-2008 sezonunda Türkiye Kupası finalini oynadı. Kırmızı-siyahlılar, penaltı atışlarında kupayı rakibine kaptırdı. 2 takım son olarak 2020-2021 sezonunda Süper Lig’de karşılaştı. Ankara’daki maçı Gençlerbirliği 3-2 kazanırken, Kayseri’deki müsabaka 2-2 bitti.

İSİM SPONSORLUĞU ANLAŞMASI İPTAL OLDU

Gençlerbirliği yönetiminin bir süre önce anlaşma sağladığı isim sponsorluğu iptal edildi. Kırmızı-siyahlı ekibin İdari İşlerden Sorumlu Asbaşkanı Mehmet Soylu, konuyla ilgili olarak şu bilgileri paylaştı: “Bu gelişme başkanımızın da içine sinmiyordu. Başka nakit kaynağının oluşturulmasıyla, Natura ile olan anlaşmadan vazgeçtik. Başkanımız da kendileriyle konuştu ve isim sponsorluğundan net olarak vazgeçildi. İsim sponsorluğu konusunda taraftarlarla bir toplantı yaptık. Futbol endüstriyel bir hâl aldı. Barcelona bile yıllar sonra reklam almak zorunda kaldı. Kulübümüz zor dönemlerden geçiyor. Yönetim olarak içimiz sinmeyerek bu gelişmeye ‘evet’ demiştik.”

OCAK’TA BAZI TAKIMLARIN PUANI SİLİNECEK

“Tüm dosyaları kaldırdık. Tek dosya kaldı. 3 gün içinde bu dosya ve vergi borcumuzu kaldıracağız. Cuma’ya kadar vaktimiz var. Bunun için mücadele veriyoruz. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Nokta transferlerle takımı güçlendirmek istiyoruz. Transfer yasağını 23 Aralık’a kadar kaldıramazsanız çok ciddi cezalar alıyorsunuz. Puan silme, transfer yasağı bunlardan bazıları. Bu yıl bazı takımların puanları Ocak ayında silinecek.

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme