27 Nisan 2024 Cumartesi
ads
DOLAR 32.45 ₺
EURO 34.83 ₺
STERLIN 40.80 ₺
ALTIN 2,438.67 ₺
BTC 62,940.28 $
ETH 3,119.27 $
BİST 9,915.62

Gençlerbirliği kadın futbolunda emin adımlarla ilerliyor

Gençlerbirliği 3156
Yayınlama: 26 Mart 2024 Salı 12:56 Kaynak: Haber Merkezi

Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün 100. yılında sahaya sürdüğü Kadın Futbol Programı ikinci sezonunu tamamladı.

Gençlerbirliği kadın futbolunda emin adımlarla ilerliyor

Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün 100. yılında sahaya sürdüğü Kadın Futbol Programı ikinci sezonunu tamamladı.

Kadın Futbolu’ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Göktürk 2023-2024 sezonuna dair program kazanımlarını açıkladı.

Kadın futbolunun uzun soluklu bir proje olduğunu belirten Gençlerbirliği Spor Kulübü Kadın Futbolu’ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Göktürk, “Hedefimiz yetiştirdiğimiz oyuncular ile Türkiye’deki en önemli altyapı merkezlerinden birisi haline gelebilmek. Sonrasında, Gençlerbirliği kültürü ile büyümüş bu oyuncuların bizi en üst liglere taşımaları. A-takımızdaki hemen tüm oyuncularımız ilk lig maçlarına kırmızı kara forma ile çıktılar. Yaş ortalaması 17 olan, yeni bir takımız. İlk yılda, beklentileri aşarak 2. Lig’e yükseldik. Aynı kadro ile mücadele ettiğimiz bu sezonda, ikinci ligi beşinci sırada tamamladık. Bu düzeyde bir süre devam etmek, alttan gelen oyuncuları takıma katmak ve tecrübe kazandırmak istiyoruz. Hedefimiz sporcularımıza çok maç oynatabilmekti. Bu hedefe ulaştık” dedi.

“KADIN FUTBOL ALTYAPI TAKIMI OLMA HEDEFİNE BÜYÜK ORANDA ULAŞTIK”

Altyapıya odaklanarak Ankara’da tercih edilen kadın futbol altyapı takımı olma hedefine büyük oranda ulaşıldığını vurgulayan Göktürk, “Ankara’nın her yanından, birbirinden yetenekli kız çocukları altyapı takımlarımıza katılıyorlar. Onların heyecanı, bizleri de daha fazla çalışmaya zorluyor. Yüzün üzerinde, elit düzeyde altyapı sporcusu, Etlik’te düzenli olarak futbol eğitimi alıyorlar. Altyapıda öğrenme ile sonucu dengelediğimiz bir oyun oynamaya çalışıyoruz. U17 takımımız, ilk kez sahaya çıktığı geçen yılda, Türkiye Şampiyonası’nda Ankara’yı kazanmış, çeyrek finale kadar yükselmişti. Bu yıl da iddialılar. U13 ve U15 takımlarımız da geçen yıl Ankara’yı kazanmıştı. U15 ligleri Nisan ayında başlayacak. U13 takımımız ise çok çekişmeli geçen ligde bu yıl ikincilikle yetindi” şeklinde konuştu.

“GENÇLERBIRLİĞİ KADINLARI “BİZLER BURADAYIZ, GELİYORUZ” DEDİLER”

Kurulan U10 takımının, aynı düzeyde kız ligi olmadığı için özel bir Erkek Takımları Ligi’ne katıldığını belirten Gençlerbirliği Spor Kulübü Kadın Futbolu’ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Göktürk, U10 takımının katıldığı Erkek Takımları Ligi’nde başa baş maçlar oynadığını, oldukça iyi performans gösterdiklerini ve lig boyunca kendilerini çok geliştirdiklerinin altını çizerek bu uygulamaya devam etmek istediklerini söyledi.

Kadın Futbolu’ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Göktürk, talebin yeterli düzeye ulaşması halinde, Spor Okulu’nda kız futbol grupları açma fikirlerinin de olduğunu ifade ederek konuşmasına şu şekilde devam etti: “Saha dışında, “Futbol Kültürü”ne dair seminer dizisinin uygulamasına başladık. Sezon sonuna kadar 10 seminerde sporcular futbolun farklı yönlerini tanıma fırsatı bulacaklar. Genel olarak baktığımızda, kazanımların çok yüksek olduğu bir yılı geride bıraktık. En üst yaş grubundan, en alt yaş grubuna kadar Gençlerbirliği kadınları “bizler buradayız, geliyoruz” dediler. Ben Kırmızı-Kara kızlar ile gurur duyuyorum, tüm Gençlerbirliği sevenlerin de her geçen gün daha çok seveceklerine inanıyorum.”

Haber Resmi

Haber Resmi

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme