20 Nisan 2024 Cumartesi
ads
DOLAR 32.50 ₺
EURO 34.78 ₺
STERLIN 40.24 ₺
ALTIN 2,498.11 ₺
BTC 63,591.33 $
ETH 3,049.21 $
BİST 9,693.46

Gençlerbirliği ile Fenerbahçe arasındaki Arda Güler anlaşmasında kriz çıktı

Gençlerbirliği 6292
Yayınlama: 19 Ocak 2023 Perşembe 13:05 Kaynak: Haber Merkezi

Gençlerbirliği ile Fenerbahçe arasındaki Arda Güler anlaşmasında kriz çıktı

Gençlerbirliği ile Fenerbahçe arasında Arda Güler'in bir sonraki satışından doğan yüzde 20'lik payı için yapılan anlaşmada kriz çıktı.

Gençlerbirliği Başkanı Niyazi Akdaş ile Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un ileriki günlerde bir araya geleceği ve konuyu tatlıya bağlamaya çalışacağı ifade edildi.

2.5 milyon euro alacak 4 genç futbolcu gidecekti

Gençlerbirliği Arda Güler'in bir sonraki satışından doğacak bonservis ücretinin yüzde 20'si yerine 2.5 milyon lira peşin para alacak ve altyapı oyuncuları Can Bartu Çığır, Mahmut Ceyhun Alyurt, Yiğit Evin ve Utku Karakaya'yı Fenerbahçe'ye verecekti. 

Ayrıca Fenerbahçe Gençlerbirliği'ne bazı oyuncuları kiralık olarak verecekti.

Açıklama kriz çıkardı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un 'Anlaşmayı medyaya yansıtmayın" demesine rağmen Gençlerbirliği Asbaşkanı Mehmet Soylu,  "Arda Güler'in satışını konuştuk. Başkanlar düzeyinde konuşuldu, anlaşıldı, 2,5 milyon Euro'ya anlaştık. Altyapımızdan da 4 oyuncu verildi. Bunlara da 200 bin Euro'luk bedel ve sonraki satışlardan pay biçildi" açıklaması yaptı.

Bunun üzerine Ali Koç'un parayı ödemesine rağmen özellikle kiralık verilecek oyuncular konusunda hamle yapmayınca anlaşma çıkmaza girdi.

Genç oyunculara Galatasaray da girişimde bulundu

Bu arada Gençlerbirliği'nin genç oyuncuları Can Bartu Çığır, Mahmut Ceyhun Alyurt, Yiğit Evin ve Utku Karakaya'ya Galatasaray'ın da ilgi duyduğu medyaya yansımıştı.

Ancak Niyazi Akdaş bu konuda Fenerbahçe ile anlaşma yaptıklarını ifade ederek Galatasaray'ın teklifini reddetmişti.

Anlaşma sağlanmazsa Galatasaray'a gidebilirler

Bu arada Niyazi Akdaş ile Ali Koç'un ileriki günlerde yapacağı görüşmeden sonuç çıkmazsa Gençlerbirliği Can Bartu Çığır, Mahmut Ceyhun Alyurt, Yiğit Evin ve Utku Karakaya için  Galatasaray'ın teklifini gündeme alacak.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme