20 Nisan 2024 Cumartesi
ads
DOLAR 32.50 ₺
EURO 34.78 ₺
STERLIN 40.24 ₺
ALTIN 2,498.11 ₺
BTC 63,886.02 $
ETH 3,050.41 $
BİST 9,693.46

Gençlerbirliği çok kritik maça çıkıyor; Rakip Erzurumspor FK

Gençlerbirliği 3175
Yayınlama: 11 Aralık 2022 Pazar 09:42 Kaynak: Haber Merkezi

Gençlerbirliği çok kritik maça çıkıyor; Rakip Erzurumspor FK

Spor Toto 1. Lig’de mücadele eden, hem saha içinde hem de saha dışında zor günler geçiren Gençlerbirliği, 17. haftada bugün erken final niteliğinde bir maça çıkacak.

7 puanla, uzun süredir ateş hattının içinde duran kırmızı-siyahlılar, 14 puana sahip ve tehlike sınırının bir basamak üzerinde 15. sırada bulunan Erzurumspor FK ile Eryaman Stadı’nda karşılaşacak.

Saat 16.00’da başlayacak kritik müsabakayı hakem Eren Özyemişçioğlu yönetecek. Gençlerbirliği, son oynadığı maçta deplasmanda Bodrumspor’a 2-0 yenilirken, Erzurumspor FK da dış sahada Sakaryaspor’a 2-0 kaybetti. 

Gençlerbirliği ile Erzurumspor, bugüne kadar farklı kulvarlarda 11 kez karşılaştı. Kırmızı-siyahlılar bu maçların 6’sını kazanırken, mavi-beyazlılar 2 kez galip geldi. 3 müsabaka ise berabere sonuçlandı. Ankara’da oynanan 6 maçın 5’ini Gençlerbirliği üstün tamamlarken, konuk takım bir kez kazanabildi.

2 takım son olarak geçen sezonun ikinci yarısında karşı karşıya geldi. Gençlerbirliği, Eryaman Stadı’nda oynanan maçtan 2-1 galip ayrıldı. Bu sezon iki takım içinde işler iyi gitmiyor. Gençlerbirliği, ligde evinde 6 maçtır kaybediyor ve yine evinde 7 maçtır kazanamıyor. Kırmızı-siyahlılar, toplamda 4 maçtır kaybederken, toplamda 13 maçtır kazanamıyor. Erzurumspor FK ise deplasmanda 4 maçtır kazanamıyor, toplamda da 3 maçtır galip gelemiyor.

Gençlerbirliği’nde bu maç öncesinde en golcü isimler, 3’er golü bulunan İlker Karakaş ve Gökhan Gül. Erzurumspor FK’da ise Eren Tozlu 6 golle takımına bu anlamda en fazla katkıyı yapan isim konumunda. Araon Olanare’nin de 3 golü bulunuyor.

Başkent ekibinde, sakatlığı nedeni ile Bodrumspor maçında forma giyemeyen Barış Alıcı, hafta içinde takım birlikte çalışmalara katıldı ve Teknik Direktör Mustafa Dalcı’dan görev bekliyor. Tedavisi tamamlanan savunma oyuncusu Mert Kula da görev yapacak durumda. Takım kaptanı Muhammed Bayır ise bugünkü karşılaşmada forma giyemeyecek.

Kritik maça atanan hakem Eren Özyemişçioğlu, bu kategoride 10. kez müsabaka yönetecek. Özyemişçioğlu, iki takımın daha önce birer maçını yönetirken, ekipler bu mücadelelerden beraberlikle ayrıldı.

Gençlerbirliği yönetimi, hafta içinde yaptığı açıklamayı hatırlatıp, öğrencileri maça davet etti. Kulüp sitesinden yapılan bilgilendirmede, passolig kartı bulunan ve öğrenci olduğunu belgeleyenlere ücretsiz bilet yüklemesi yapılacağı aktarıldı.

Gençlerbirliği’nin Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda, Süper Lig ekibi Kayserispor ile karşılaşacağı maçın tarihi belli. Karşılaşma 22 Aralık Perşembe günü

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme