25 Nisan 2024 Perşembe
ads
DOLAR 32.49 ₺
EURO 34.97 ₺
STERLIN 40.74 ₺
ALTIN 2,431.25 ₺
BTC 64,638.55 $
ETH 3,159.27 $
BİST 9,716.77

Federasyondan kişiye özel talimat değişikliği Ankaragücü maçında forma giyecek

Alanyaspor 4998
Yayınlama: 3 Mart 2023 Cuma 14:54 Kaynak: Haber Merkezi

Federasyondan kişiye özel talimat değişikliği Ankaragücü maçında forma giyecek

TFF ceza alan oyunculara dair dün Disiplin Talimatı'nın 94. maddesinde değişikliğe gitti. Ama yapılan değişiklik talimatın 94. maddesiyle çelişiyor.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) dün yayınladığı Futbol Disiplin Talimatı’nın (FDT) 92. Maddesi'nin 1. bendinde değişikliğin nedeninin Alanyaspor’un yeni transferi Zouhair Feddal olduğu ortaya çıktı. TFF yönetimi, adeta kulübe ve kişiye özel menfaat sağlayıcı talimat değişikliğine imza attı. Üstelik oyun oynanırken de kural değiştirmiş oldu. TFF bir yandan bu talimat değişikliğin yaparken diğer yandan büyük bir çelişkiye imza attı.

92. Madde ile 94. Madde çelişiyor

Yeni çıkartılan “4 maçın altında müsabakadan men cezası alan oyuncular sadece ceza aldıkları kategoride cezalarını çekecek; 4 ve üzeri maçlık cezalarda ise oyuncular resmi maçlardan men edilecek” şeklindeki talimat maddesi Futbol Disiplin Talimatı’nın bir başka maddesi ile 180 derece çelişiyor. Çelişilen madde, talimatın 94’üncü maddesi olan 'Kişilerin İhraç Edilmesi'nin 4’üncü bendi. 


Talimatın 94. Maddesi'nin 4. bendi

Söz konusu madde şöyle:

"(4) Resmi müsabakalarda, oyun disiplinini bozan veya cezai nitelikteki fiili nedeniyle, oyun alanından çıkarılan futbolcu ve diğer görevliler, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından daha ağır bir ceza verilmediği takdirde o müsabakayı takip eden ilk resmi müsabakada oynayamaz veya görev alamaz."

Yeni bir talimat değişikliği yapılması şart

Yani bu durumda bir oyuncu, yeni talimata göre cezasını, ceza aldığı kategoride çekmesi gerekirken 94/4 maddesine göre ağır ceza almazsa bir sonraki resmi maç hangisi olursa (ister lig ister kupa kategorisi) olsun oynaması mümkün değil!Bu bağlamda TFF’nin yeni bir talimat değişikliği daha yapması kaçınılmaz. 

Adil rekabete aykırı değişiklik

Talimatları sürekli değiştiren Mehmet Büyükekşi Başkanlığı'ndaki TFF yönetimi, artık talimatlarda ne yazdığının kontrolünü kaybetmiş durumda ve yeni çıkartılan bir talimat aynı bağlamdaki bir diğeri ile çelişebiliyor. Daha da önemlisi bazı kulüplerin talimat değişikliği talebi reddedilirken bazılarına yarayacak değişiklikler yapılması da adil rekabete halel getiriyor.

TFF kişiye özel talimat değiştirdi

Galatasaray, 2015'teki talimat değişikliği sonrası Avusturya Milli Takımı'nı tercih ettiği için yerli statüsünde oynama hakkını kaybeden Yusuf Demir için sezon başında yoğun şekilde yeni düzenleme talep etti. Ama TFF bu konuda değişiklik yapmadı. Fakat aynı TFF'nin bugün Alanyaspor'un oyuncusunun ligde oynayabilmesi için adeta kişiye özel talimat değiştirdi. 

Ankaragücü maçında oynayabilecek

Talimat değişikliği sonrası Zouhair Feddal Başakşehir, Ankaragücü ve Fenerbahçe, maçlarında forma giyebilecek.

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme