26 Nisan 2024 Cuma
ads
DOLAR 32.58 ₺
EURO 34.92 ₺
STERLIN 40.79 ₺
ALTIN 2,441.44 ₺
BTC 64,505.31 $
ETH 3,154.23 $
BİST 9,716.77

Federasyon programı açıkladı... Spor Toto 1.Lig'de fikstür yoğun...

FUTBOL 4190
Yayınlama: 19 Şubat 2023 Pazar 09:32 Kaynak: Haber Merkezi

Federasyon programı açıkladı... Spor Toto 1.Lig'de fikstür yoğun...

Türkiye Futbol Federasyonu, ülkemizde meydana gelen deprem felaketi sonrasında ara verilen liglerdeki mücadelenin ne zaman başlayacağı ile ilgili duyuruyu daha önce yaparken, Spor Toto Süper Lig’in 3, Spor Toto 1. Lig’in de 7 haftalık programını açıkladı.

Depremden etkilenen bölgedeki Süper Lig temsilcilerinden Hatayspor ve Gaziantep FK, ligden çekilmişti. Süper Lig’deki başkent ekibi Ankaragücü, son maçını kendi sahasında Fatih Karagümrük’e karşı oynarken, sahadan 2-0 yenik ayrılmıştı.

Sarı-lacivertliler, 24. haftada Beşiktaş ile 5 Mart Pazar günü deplasmanda karşılaşacak. Karagümrük yenilgisi sonrasında Teknik Direktör Ömer Erdoğan ile yollarını ayıran ve takımın başına Sedat Ağçay’ı getiren Ankaragücü, Beşiktaş maçıyla başlayacak sürecin ardından, belirlenen programda, 25. haftada 12 Mart Pazar günü, Eryaman Stadı’nda Alanayspor’u konuk edecek, 26. haftada 19 Mart Pazar günü de deplasmanda Sivasspor ile karşılaşacak.

Süper Lig’e, A Milli Takımımızın, UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Grup elemelerinde, 25 Mart’ta Ermenistan ve 28 Mart’ta Hırvatistan ile oynayacağı müsabakalar nedeni ile ara verilecek.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında 3 Mart’a kadar ara verilen Spor Toto 1. Lig’de 24-30. haftalar arası oynanacak maçların programı belli oldu. Spor Toto 1. Lig’de normal sezon tamamlandıktan sonra play-off maçları oynanacağından fikstür sıklaştırıldı ve hafta içine de maçlar konuldu. Depremden etkilenen bölgedeki Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor ile Adanaspor kulüpleri ligden çekilmişti. Bu kulvardaki başkent temsilcilerinden Gençlerbirliği, 26. haftayı bay geçecek.

Kırmızı-siyahlılar’ın, ligden çekilen ekiplerden bir olan Adanaspor ile fikstürdeki karşılaşması 29. haftaya geldiğinden, başkent ekibi bu yoğun trafikte, bir aylık süreçte 5 maça çıkacak. Ankara Keçiörengücü ise bu dönemde 7 müsabaka oynayacak. 2 takım ligin 28. haftasında, Aktepe Stadı’nda karşı karşıya gelecek. Ligin ilk yarısını 7 puanla son sırada tamamlayan Gençlerbirliği, ikinci yarıya kadrosunu tümüyle yeniledi. İkinci devrenin ilk müsabakasında, Altınorud’ya deplasmanda 2-1 kaybeden kırmızı-siyahlılar, sonrasında oynadığı karşılaşmalarda; Pendikspor, Boluspor ve Göztepe’yi yenerek, 9 puan topladı ve son basamaktan kurtuldu ve 17. sıraya yükseldi.

Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, 7 haftalık müsabaka programı şöyle:

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme