29 Nisan 2024 Pazartesi
ads
DOLAR 32.57 ₺
EURO 34.95 ₺
STERLIN 40.46 ₺
ALTIN 2,443.60 ₺
BTC 63,258.77 $
ETH 3,278.27 $
BİST 9,915.62

Eryaman Stadı'nın zemini neden bozuk? Ortaya çıktı

AnkaragücüGençlerbirliği 6771
Yayınlama: 17 Şubat 2024 Cumartesi 09:46 Kaynak: Haber Merkezi

Ankaragücü ve Gençlerbirliği kulüplerinin iç saha maçlarını oynadığı Eryaman Stadyumu'ndaki zeminin kötü olmasının asıl sebebi belli oldu.

Eryaman Stadı'nın zemini neden bozuk? Ortaya çıktı

Ankaragücü ve Gençlerbirliği kulüplerinin iç saha maçlarını oynadığı Eryaman Stadyumu'ndaki zeminin kötü olmasının asıl sebebi belli oldu.

Trendyol Süper Lig takımı Ankaragücü ve Trendyol 1. Lig takımı Gençlerbirliği'nin iç saha maçlarına ev sahipliği yapan Eryaman Stadyumu'nun zeminin kötü olmasının sebebi belli oldu. Sözcü Gazetesi'nin iddiasına göre Eryaman Stadyumu'nun zemininin kötü olmasındaki ana etken "Gübre".

3 milyon TL ile Premier Lig zemini

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre stadyumlarından sorumlu olan Gençlik Spor İl Müdürlükleri ile kullanım sahibi olan kulüpler, fiyatların fahiş olmasından dolayı bakımları aksatıyor. Kulüpler, yerden ısıtmalı stadyumlarda doğalgaz faturasının fazla gelmesinden dolayı gece vanayı kapatıyor ve çimin bakımını da durdurmuş oluyor. Yerden ısıtmalı zeminlerde doğalgaz vanasının kapalı olması çim bakımını durdurur ve çimin ölmesini sağlar. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) çim uzmanının raporuna göre, Premier Lig ayarında zeminlere sahip olmak için yılda 3 milyon TL'lik harcama yapılması gerekiyor.

Ankaragücü ve Gençlerbirliği'nin kalan iç saha maçları

Eryaman Stadyumu'nda Ankaragücü dışında Gençlerbirliği'de oynuyor. Ankaragücü, bu sezon hem ligde hem de Türkiye Kupası'nda mücadelesini sürdüyor. İşte Ankaragücü ve Gençlerbirliği'nin kalan iç saha maçları:

Ankaragücü

Ankaragücü - Galatasaray (Süper Lig)

Ankaragücü - İstanbulspor (Süper Lig)

Ankaragücü - Başakşehir (Süper Lig)

Ankaragücü - Gaziantep FK (Süper Lig)

Ankaragücü - Alanyaspor (Süper Lig)

Ankaragücü - Pendikspor (Süper Lig)

Ankaragücü - Fenerbahçe (Türkiye Kupası - Çeyrek Final)

Gençlerbirliği

Gençlerbirliği - Bandırmaspor (1. Lig)

Gençlerbirliği - Şanlıurfaspor (1. Lig)

Gençlerbirliği - Kocaelispor (1. Lig)

Gençlerbirliği - Adanaspor (1. Lig)

Gençlerbirliği - Erzurumspor (1. Lig)

Gençlerbirliği - Giresunspor (1. Lig)

Ankaragücü ve Gençlerbirliği'nin puan durumu

Trendyol Süper Ligi'nde mücadele eden Ankaragücü, ligde çıktığı 25 maçta 6 galibiyet, 11 beraberlik ve 8 mağlubiyet aldı. 29 puan toplayan Başkent ekibi, Süper Lig'de 11. sırada yer alıyor.

Gençlerbirliğ ise Trendyol 1. Lig'de çıktığı 21 maçta 8 galibiyet, 8 beraberlik ve 5 mağlubiet elde etti. Kırmızı siyahlı takım, topladığı 32 puanla play-off hattının iki sıra gerisinde 9. sırada yer aldı.

TFF'den zemin açıklaması

TFF'den kulüplere gönderilen 2024-14/03-1523 sayılı "Stadyum Zeminleri Hakkında" konulu yazıda zemin görsellerinin birçoğunun sporcu sağlığı ve oyun akışı açısından ciddi derecede riskli olduğunun tespit edildiği belirtildi. Bu riskler göz önünde bulundurularak stat zeminlerinin TFF ekiplerince denetlenerek takip edileceği, sporcu sağlığı ve oyun akışı açısından müsabaka oynama koşullarına uygun olmayan statların müsabakalara kapatılacağı kaydedildi.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme