19 Nisan 2024 Cuma
ads
DOLAR 32.58 ₺
EURO 34.70 ₺
STERLIN 40.53 ₺
ALTIN 2,509.83 ₺
BTC 62,006.82 $
ETH 3,008.69 $
BİST 9,524.59

Mustafa Karaağaçlı

Mustafa Karaağaçlı

Beşiktaş da Fenerbahçe de Hakem de 0-0’a Oynamış!

Yayınlama: 3 Ekim 2022 Pazartesi 07:57 Okunma: 76

Sessiz  Derbi

Vodafone Park'ta oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde gol sesi gelmedi.

Volkan Bayarslan'ın yönettiği 90 dakika, 0-0'lık eşitlikle sona erince, Beşiktaş  6. sırada 15,   Fenerbahçe  ise  7.sırada yer bularak 14 puana ulaştı.

Maça İyi Başlayan  Fenerbahçe

     · Maçın  ilk  5 dakikasına kadar Fenerbahçe 3 korner  kazandı.

· Her  korner Beşiktaş  kalesinde tehlike yaratırken, Valencia’nın net vuruşu ise  kaleyi bulmadı.

· Fenerbahçe maçta ilk devre  daha organize, daha  sağlam,  ne yaptığını bilen görüntüdeydi.

· İrfan  Can sağ kanatta Ferdi ile yaptığı pas trafiğinde  etkiliydi.

· Ferdi Fenerbahçe  adına  en etkili  performans  gösterenlerin  başındaydı. Ferdi gelişimini böyle sürdürürse memleketin  bonservis  değeri en yüksek birkaç  isminden biri  olacak.
 
· Takım olarak üçlü savunmada Fenerbahçe ofsayt taktiği  ile ilk yarıda Beşiktaş’ı  6 kez ofsayta  düşürü.   Bu  pozisyonlardan birinde   Weghorst'un   golü  ofsayttan iptal  oldu.

Beşiktaş Sahasında Oynama  ve Taraftar  Desteğini Kullanamadı

  • Beşiktaş, maçı kazanacak   pozisyonları   son 10 dakikaya  kadar  bulamadı.
  • Beşiktaş,  Fenerbahçe    savunmasının  arkasına attığı  uzun ve kontra toplar  dışında gol pozisyonuna girmekte zorlandı.
  • Beşiktaş’ta  kalede Ersin 3 net  golü  çıkardı.   Beşiktaş  savunması  kademe anlayışıyla  Fenerbahçe’ye gol  şansı  vermedi.
  • Beşiktaş’ta   Tayyip  Talha  transferinin haklılığını  gösteren  özgüvenle oynadı.
  • Beşiktaş’ta   Ghezzal  oyuna girdiği  son yirmi dakikada sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği toplar  ve  kullandığı serbest vuruşlar Beşiktaş’a maçı  kazandıracak  etkideydi.
  • Beşiktaş adına maçın son  10  dakikası  içinde Weghorst'un biri direkten dışarı  giden iki kafa vuruşu   tabelayı  değiştirecek türdendi.

Jorge Jesus Sakin  ve Cin

Fenerbahçe'de   her  maça farklı 11 yapan Jorge Jesus   sanki  “şampiyonluk  yolu  derbilerden geçmez!”  anlayışıyla  takımını  oynattı. Topla daha çok  oynama  planı deplasmanda daha sağlam durmanın belirtisiydi.

Jorge Jesus’un  “takımın her maçta  gol  atması beklenmemeli”  açıklaması  da derbide maçta kontrollü oynadıklarının gerekçesiydi.

Valerien Ismael Tutuk ve Geç

Beşiktaş'ta Valerien Ismael maçı  kazanma yolunda kendi sahasında  taraftar desteğini almış  takım  görüntüsünü verecek baskılı oyunu  oynatamadı. 

Valerien Ismael’in bu oyun  anlayışı Beşiktaş yazarları tarafından  da eleştirildi.   Beşiktaş’ın son iki mçında Başakşehir’e  kaybnetmesi ve   galipken İstanbulspor’la  berabere kalması Valerien Ismal’i “bu maçı  da  kaybetmeyelim”  planına itmiş göründü.

Valerien  Ismael’in   derbide  yaptığı  oyuncu  değişiklikleri de  Jorge  Jesus’un  hamleleri  sonrasında  geldi.

Jorge Jesus, 70. dakikada  İrfan Can'ın yerine Osayi-Samuel, Crespo'nun yerine Mert Hakan, Joao Pedro'nun yerine Batshuayi oyuna alırken,  Valerien  Ismael' 73. dakikada Dele Alli'nin yerine Ghezzal, Salih'in yerine Gedson, Muleka'nın yerine ise Tayfur Bingöl hamlelerini yaptı.

Maçın Hakemi

Maçın hakemi Volkan  Bayarslan maçta  beraberliğin sorunsuz  bir sonuç olacağına  inanmış haldeydi. İlk  yarıda her iki  takımında  yaptığı 19 faule karşı kartlarını  çıkaramadı. Özellikle Weghorst'un  ilk yarıda  Gustavo’ya yaptığı hareket  sarı kartlıktı. Volkan  Bayarslan’ın  maçı 4 dakika  uzatması da yeterli  görülmedi.

Sonuçta

Sezonun başında oynanan Beşiktaş Fenerbahçe derbisi golsüz sona erdi. Maç öncesi yapılan  skor tahminleri  ve öngörülen gollü sonuçlar  derbiye yansımadı.  Her  iki  takımın da önce yenilmeme planı da bu sonucu  ortaya çıkardı.   Derbide mücadele vardı ancak, futbol  kamuoyunun  maça ait beklentileri  karşılanamadı.

Fenerbahçe’nin  ve  Beşiktaş’ın    top ustaları  serbest vuruşlarda  sonuca gidemediler. Zaten  2002  yılından bu  yana  Fenerbahçe  ve  Beşiktaş derbilerinde   frikik  golü olmaması da  bu  istatistiği 11 yıla çıkarmış oldu.

Derbide Şehitlere Saygı Duyuldu

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi maç öncesinde  Pençe-Kilit ve Fırat Kalkanı Harekatı bölgelerinde şehit olan asker ve polislere 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. 

Ananlara sağlık, şehitlere rahmetler olsun.

Erişim

Dr.  Öğr. Üyesi, G.Ü. Gazi Eğitim Fakültesi, EBB Öğr. Üyesi.

e-posta : mkara@gazi.edu.tr
Web    (1): w3.gazi.edu.tr/~mkara

Web    (2): https://avesis.gazi.edu.tr/mkara

Web         (3): www.yurtspor.com

Web         (4): www.mektepligazete.tebeşir

Web         (5): www.mektepligazete.bülten

Facebook (1): Kirizma
Facebook (2): Mustafa Karaağaçlı
Twitter    : M_Karaagacli_
İnstagram : mustafakaraagacli1

Tercüme