27 Nisan 2024 Cumartesi
ads
DOLAR 32.45 ₺
EURO 34.83 ₺
STERLIN 40.40 ₺
ALTIN 2,438.67 ₺
BTC 63,120.99 $
ETH 3,152.19 $
BİST 9,915.62

AYİSK ve Yeni İdeal Spor Anıtkabir'de

DİĞER SPORLAR 4007
Yayınlama: 6 Mart 2024 Çarşamba 22:37 Kaynak: Haber Merkezi

Ankara Yüzme İhtisas Spor Kulübü-AYİSK  2024   Yılında  40.  Yılını  kutluyor.

AYİSK ve Yeni İdeal Spor Anıtkabir'de

Ankara Yüzme İhtisas Spor Kulübü-AYİSK  2024   Yılında  40.  Yılını  kutluyor.

Kutlamaların ilk adımı  olarak, Anıtkabir’e Ata’nın  Huzuruna Çıktı.

AYiSK  ve Yeni   İdeal  Spor  Kulüplerinin  Başkanı  Dr.  Sayın İbrahim  Yüngül  ve Yönetim Kurulu Üyeleri 29 Şubat 2024 günü  saat  10:30 da  anıtkabir  aslanlı yoldan  GMK Atatürk’ün huzuruna çıktı.

Başkan  Dr.  Sayın İbrahim  Yüngül  Anıtkabir Özel  Defterinde  yazılı  olarak  şu  mesajları yer  verdi;

AZİZ ATAM

“Ben sporcunun zeki, çevik ve  aynı zamanda ahlaklısını severim”  özdeyişinizi  40 yıldır   kendimize  hedef seçtiğimizden,   her  beş yılda  bir Ankara Yüzme İhtisas Spor Kulübü  Ailesi olarak huzurunuza gelmekteyiz.

Aslında  her an kalbimizde  ve aklımızdasın. Devrimlerin, yürüdüğümüz  yolu aydınlatmaktadır.  Gençliğe hitabenizi gelecek 100 yılda da yol gösterici olarak anlamaya ve anlatmaya devam edeceğiz.

Cumhuriyet’i içselleştiren, yoluna, geleceğine, kendini adayan  ilelebet muhafaza ve  müdafaa  etmek isteyen onu, önümüzdeki yıllarda ödünsüz  ve  çağdaş ve donanımlı olarak aktarma amacındayız.

Aziz  Atam,
Işıklar  içinde uyu.
Yaşasın cumhuriyet,  ne mutlu  türküm diyene. 29  şubat 2024. 

Ankara Yüzme İhtisas Spor Kulübü’nün 2024  yılı içindeki 40.  Yılını  kutlama  etkinliklerine Anıtkabir’de ATATÜRK Mozolesine Çelenk koyma  ile başlayan  etkinlikte; kulüp  sözcüsü  Dr. Öğr. Üyesi  Mustafa Karaağaçlı da; “Kulübün sportif hedeflerinin; Spor, Çevre  ve  Olimpiyatların İdealistik felsefesine dayandığını belirterek;  bu sportif düşünce doğrultusunda, Türkiye’nin spor  coğrafyasında, toplumsal yapıda  herkese spor yapma  olanağı sunduklarını,  bireysel ve kitlesel spor hizmeti verme  anlayışıyla  başta yüzme, olmak  üzere satranç ve  atletizm  branşlarında yarışmalara katıldıklarını, 40  yıldır devam eden  Tunalı Konferansları  ile  Türkiye Sosyolojisine  uygun güncel konularda   konferanslar  ve paneller  düzenlediklerini” vurgulamıştır.

Dr. Karaağaçlı,  ayrıca, Cumhuriyetimizin  100. Yılı için 29  Ekim 2023’de Ankara-Gölbaşında  kulübün 34  dönümlük  arazi içinde Ankara  Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun  katkılarıyla 100 ağaç diktiklerini,  bu çevre  ve doğayı güçlendirme bilincini artırarak sürdüreceklerini, bu  konuda  önümüzdeki  hafta  içinde   1000 adet çeşitli türlerden kısa  ve orta  boy fidan  dikimi  için   ilgili   kamu birimleriyle etkileşim içinde  olduklarını, fidanların teslim alınmasıyla birlikte kulüp tesislerinde hazırlanan yerlerine dikileceği bilgisini paylaşmıştır.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme