Teniste sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık’ta tek erkekler finali, unutulmaz bir mücadeleye sahne oldu. Dünya 1 numarası Carlos Alcaraz, finalde Novak Djokovic’i 3-1 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.
Melbourne’da oynanan finalde, 10 kez Avustralya Açık şampiyonu olan 4 numaralı seribaşı Novak Djokovic, ilk seti 6-2 kazanarak mücadeleye iyi başladı. Ancak 1 numaralı seribaşı Carlos Alcaraz, ikinci sette oyunun kontrolünü ele aldı.
Genç İspanyol, ikinci seti 6-2, üçüncü seti ise 6-3 kazanarak maçta üstünlüğü eline geçirdi.
Büyük çekişmeye sahne olan dördüncü seti 7-5 kazanan Carlos Alcaraz, setlerde durumu 3-1 yaptı ve kariyerinin ilk Avustralya Açık şampiyonluğunu ilan etti.
Bu zaferle birlikte Alcaraz, Avustralya Açık, Wimbledon, Fransa Açık ve Amerika Açık’ı kazanarak kariyer grand slam yapan en genç tenisçi unvanını elde etti. İspanyol raket, tenis tarihine adını altın harflerle yazdırdı.
Carlos Alcaraz daha önce:
Wimbledon
Fransa Açık
Amerika Açık
şampiyonlukları yaşamıştı. Avustralya Açık zaferiyle koleksiyonunu tamamlayan Alcaraz, modern tenis tarihinin en özel başarılarından birine imza attı.