8 Mayıs 2024 Çarşamba
ads
DOLAR 32.29 ₺
EURO 34.73 ₺
STERLIN 40.36 ₺
ALTIN 2,401.47 ₺
BTC 63,015.59 $
ETH 3,050.84 $
BİST 10,336.50

Mustafa Karaağaçlı

Mustafa Karaağaçlı

Avrupa Rezaleti Sonrası Fenerbahçe’den Fırsat Galibiyeti

Yayınlama: 5 Aralık 2023 Salı 00:04 Okunma: 132

Fenerbahçe’nin Tarihi Avrupa Hezimeti

UEFA Konferans Ligi 5. hafta maçında Fenerbahçe, Danimarka ekibi Nordsjaelland karşısında tarihinin en farklı mağlubiyetlerinden birini alan Fenerbahçe taraftarının önünde çıktığı  fırsat maçında  Sivaspsor’u 4-1 mağlup etti.

4 gün önceki ağır mağlubiyete rağmen, Fenerbahçe taraftarları, maç öncesinde takımlarına  sevgi gösterilerinde bulunarak, İrfan Can Kahveci'ye özel sevgi tezahüratlarıyla  dikkat çekti,

Bu sonuçla liderliğini 2 gün aradan sonra  Galatasaray’dan devraldı.

4 Gün Önce  İyi  Oyuncusu  Yoktu!

4 gün öce Nordsjaelland karşısında sıfır  sarı kartala oynayan Fenerbahçe’de  hezimetin faturası iki  İsmail’e  kesilmişti.

Sıfır sarı  kart topa  ve  rakibe temas yok demektir. Skora  itiraz etmeyen  takım  demektir.

Gezegeni itirazlar ve eleştiriler değiştirir. İtirazı olmayanın tepkisi  olmazken; eleştirisi  olmayanın  da değişimden  ve gelişimden  yana  olmadığı  ortaya  çıkar.

Nordsjaelland  maçında stopere çekilen İsmail ile  orta sahayı Fenerbahçe’nin yumuşak karnına çeviren İsmail Kartal  o  maçta futbol  adına bu  garip ve külliyen hatalı  tercihleriyle  hem orta sahayı  hem de  defans  bloğunu  kaybetmiş oldu.

Bırakın Fenerbahçe’yi   süper bir  lig takımının  sakatları gerekçe göstermesi  zayıf bir savunudur.

Alt takımlardan   bir solbek  çıkaramayan bir takımın teknik kadrosu hemen  sorgulanır.

Bathsuayi çıksın  Dzeko girsin tipi mevki değişiklikleri de Fenerbahçe’de  fiziki planlamanın yanlışlığını  gözler  önüne serdi.

Bu konuda aynı eleştiri;  “Puan Kayıplarının Nedeni;  Fizik  kaliteyi koruyamamadır” yazısıyla bir ay  önce de  bu satırlardan belirtilmişti (Karaağaçlı, 2023).

4 Gün Sonra da Kötü Oyuncusu Yoktu!

Nordsjaelland  karşısında  takım olarak kötü oynayan ve bir tane ayakta  kalan oyuncusu olmayan Fenerbahçe’de Sivasspor maçında ise kötü oynayanı yoktu.

Fenerbahçe’de  her oyuncu  görevini yaptı.

Fenerbahçe’de  Dzeko  hareketli oyunun  karşılığını iki golün içinde olarak gösterdi. İrfan istekli   oyunuyla takıma katkı verdi.

İrfan bu sezon toplamda 6 ceza sahası  dışından  ise kariyerinde toplamda  17. golüne adını yazdırdı.

Tadiç ilk ve son golün asistlerini yaptı.

Ferdi  her zamanki beklenen performanslarından birini gösterdi.

Crespo sakatlanıp oyundan çıkana  kadar orta saha parselizasyonu iyi  yaptı.

Merkez orta sahada Fred   sakatlık  sonrası  döndüğü ilk 11’de hem oyuna hem de   hızlı stop-pas  becerisiyle ilk gole katkı verdi.

Bu katkıyla birlikte; Galatasaray’da  Kerem’in de  topu  evelemeden çabuk oynaması da sahip olduğu çabukluk ve dayanıklılık   gibi başka becerilerini öne  çıkaracaktır.

Maçın en çok koşanı  Szymanski oyununa  ve skora  katkı veren görüntü verdi.

Yerine  giren  İsmail bu sezon ilk defa  ilk 11  başlamadığı maçta Nordsjaelland  karşısında formasyon yeri olmayan stoperdeki performans düşüklüğünün etkilerini atamamış göründü.

Süper Lig’in  14. Haftasında   Fizik  Kalitede Bariz Düşüş!

Sivaspsor’u  net skorla geçen Fenerbahçe’de   son dört   maçtır  fizik  kalite düşüşü açık  görülüyor.   Tadiç  ve Dzeko  GİBİ 35 yaş ve üzeri   futbolcular  için hafta içi idmanlar iyi geçmezse   maçta dökülürler.  Sivasspor maçında  alınan  galibiyet  iyi  oyunun ürünü  değil. Kazanırken  söylenmesi gereken   hem  Avrupa hem lig  de fizik düşüş  daha çok  sıkıntılı  maçların geleceğini çağrıştıryor.

Sivasspor Oyunu Bırakmadı

Fenerbahçe  karşısında  Sivasspor  skor olarak 2-0 geriye düştükleri maçta  %51 topla oynama  ile rakibinin önünde  topa  sahip olmadı,  olumlu pas yüzdesinde  de önde gözüktü.  Sivasspor   1. Bölgeye kapanmadı,  geçiş oyununu iyi oynayan takım görüntüsünü  zaman  zaman bu maçta  da  gösterdi.

Sözün  Sonu Maçın Sonu

Beşitaş’ın Ankara’daki Ankaragücü beraberliği Trabzonspor’un sahasında Kayserispor’a yenilmesiyle rakiplerinin  puan  kaybettiği haftada Fenerbahçe ve Galatasaray 14. Haftayı Ligin zirvesinde tamamladı.

37 puana ulaşan Fenerbahçe ve  Galatasaray  en yakın rakibine   11  puan fark yapmış oldu.

Sivasspor  galibiyet puanıyla  İsmail kartal ligde  2.30  puana ulaşan ikinci teknik adam oldu.

İsmail  kartal  maç sonu  açıklamalarıyla sonuçtan ve oyundan  mutlu  olduğunu  söylerken Beşiktaş maçı açıklamalarından  kaçındı ve beden dili olarak da gergin  gözüktü. Servet Çetin ise  iyi oyunun karşılığını alamadıklarını ve  yapacak bir şey yok derken; penaltılarının verilmediğinden  şikayetçi  oldu.

Karaağaçlı, M. (2023). Puan Kayıplarının Nedeni;  Fizik  kaliteyi koruyamamadır  12.11.2023. www.yurtspor.

İletişim  ve Erişim             

Dr.  Öğr. Üyesi, G.Ü. Gazi Eğitim Fakültesi, EBB Öğr. Üyesi.

e-posta         : mkara@gazi.edu.tr  
Web         (1): w3.gazi.edu.tr/~mkara 

Web         (2): https://avesis.gazi.edu.tr/mkara

Web         (3): www.yurtspor.com

Web         (4): www.mektepligazete.tebeşir

Web         (5): www.mektepligazete.bülten

Facebook  (1): Kirizma
Facebook  (2): Mustafa Karaağaçlı
X                 : M_Karaagacli_
İnstagram    : mustafakaraagacli1

Tercüme