28 Mart 2024 Perşembe
ads
DOLAR 32.35 ₺
EURO 35.12 ₺
STERLIN 41.16 ₺
ALTIN 2,309.69 ₺
BTC 70,864.52 $
ETH 3,569.41 $
BİST 9,079.97
160x600_1 IFRAME SYNC
160x600_1 IFRAME SYNC

Ankaragücü'nün kayba tahammülü yok; Rakip Kayserispor

Ankaragücü 3762
Yayınlama: 8 Ocak 2023 Pazar 09:23 Kaynak: Haber Merkezi

Ankaragücü'nün kayba tahammülü yok; Rakip Kayserispor

Spor Toto Süper Lig’de çıktığı son iki maçta, Ümraniyespor ile Galatasaray’a yenilen Ankaragücü, 18. hafta maçında bugün Kayserispor ile karşılaşacak.

Sarı-lacivertliler, taraftarının önünde kazanıp moral bulmayı ve yeni sayfa açmayı amaçlıyor. Eryaman Stadı’nda saat 16.00’da başlayacak maçı hakem Ümit Öztürk yönetecek.

Konuk takım da ligde oynadığı son 3 maçta rakiplerinden puan alamadı. Başkent temsilcisinde cezasını tamamlayan kaptan Tolga Ciğerci takımdaki yerini alabilecek.

Yasin Güreler ise cezası nedeniyle bugünkü müsabakada forma giyemeyecek. İkili rekabette skor dengeye yakın ·

2 takım bugüne kadar farklı kulvarlarda 34 kez karşılaşırken, Ankaragücü 11 kez kazandı, Kayserispor 12 galibiyet aldı. 11 maç berabere tamamlandı. Sarı-lacivertliler, iç sahada rakibini 7 kez yendi. Kayserispor ile oynadığı son dört Süper Lig maçını kazanamayan Ankaragücü (3 beraberlik - 1 yenilgi), bu rekabette daha uzun bir galibiyet hasreti yaşamadı. Son 2 karşılaşmada gol atamayan sarı-lacivertliler, bugüne kadar Kayseri ekibine karşı üst üste üç maçı boş geçmedi. Ankaragücü’ne konuk olduğu son Süper Lig maçını 1-0 kazanan Kayserispor, bugüne kadar bu deplasmanda üst üste iki galibiyet aldığı ya da gole kapama yaptığı bir süreç yaşamadı. Ankaragücü bu sezon iç sahada oynadığı 8 Süper Lig maçının dördünü kaybetti (2 galibiyet - 2 beraberlik) Daha önce 8 farklı sezonun ilk 9 iç saha karşılaşmasında 5 üzeri yenilgi alan sarı-lacivertliler, ligde boy gösterdiği son 4 sezonda da bunu yaşamaktan kurtulamadı (2020/21, 2019/20, 2018/19 ve 2011/12)

2 MAÇTAKİ GOL BEKLENTİSİ SONUÇ VERMEDİ ·

Deplasmanda oynadığı son 5 Süper Lig maçının üçünü kazanan Kayserispor (1 beraberlik - 1 yenilgi) bu süreçteki tek mağlubiyetini son karşılaşmada Alanyaspor’dan aldı. Sarı-kırmızılılar, daha önceki 31 dış saha karşılaşmasından aynı sayıda galibiyet çıkarabilmişti. Süper Lig’de çıktığı son 2 maçı kaybeden Ankaragücü, Teknik Direktör Ömer Erdoğan, göreve geldikten sonra üst üste üç mağlubiyet almadı. Başkent ekibi, son iki karşılaşmada rakiplerinden daha fazla gol beklentisi üretmesine rağmen sahadan puansız ayrıldı (Galatasaray ve Ümraniyespor) Kayserispor, Süper Lig’e o sezon yükselen takımlara rakip olduğu son 7 maçı kaybetmedi. Ancak bu süreçteki üç galibiyetini de iç saha karşılaşmalarında aldı (İstanbulspor, Giresunspor, Altay)

İLK GOLÜ ATMASINA RAĞMEN YENİK AYRILDI

Bu sezon ilk golü attığı Süper Lig maçlarında en fazla mağlubiyet alan takım olan Ankaragücü (4 galibiyet - 1 beraberlik - 3 yenilgi) bu şekilde 11 puan kaybetti. Kayserispor ise bu süreçte açılış golünü yediği 4 dış saha karşılaşmasından da mağlup ayrıldı. Ankaragücü formasıyla bu sezon ikinci kez birbirlerine gol attıran Taylan Antalyalı ve Emre Kılınç (Galatasaray ve İstanbulspor), Galatasaray’da oynadıkları dönemde hiçbir gole ortaklık edememişlerdi (51 maç) Kayserispor’un Süper Lig’de attığı son 6 deplasman golünün üçünde payı bulunan Olivier Kemen (1 gol - 2 asist) bu katkıların tamamıyla takımının açılış golünü kaydetmesini sağladı. Bu maçların hiçbirini kaybetmeyen Kamerunlu orta saha, takımına 5 puan kazandırdı. Görev yaptığı son Süper Lig maçında Fatih Karagümrük’e penaltı golü atan Bernard Mensah, Kayserispor formasıyla kaydettiği son 10 lig golünün altısını beyaz noktadan buldu

ÖZTÜRK YÖNETİMİNDE MAĞLUBİYETLER FAZLA

Ankaragücü ile Kayserispor, maçın hakemi Ümit Öztürk yönetiminde daha önce çıktıkları maçlarda daha fazla yenilgi aldı. Başkent ekibi, Öztürk yönetiminde; 2 galibiyet, 3 beraberlik alırken, 7 maçı yenik kapadı. Kayserispor ise Öztürk yönetiminde; 5 galibiyet 2 beraberlik alırken, 11 maçta sahadan yenik ayrıldı. Bugünkü maç öncesinde, Ankaragücü’nde Ali Sowe ve Beridze 4’er golle öne çıkıyor. Kayserispor’da ise Gavranovic ve Cardoso’nun 4’er golü bulunuyor. İki takımın teknik direktörleri Ömer Erdoğan ve Çağdaş Atan’ın çalıştırdığı ekipler 3 kez karşılaştı. 2 teknik adam birer galibiyet alırken, bir maç berabere bitti.

İlk Yorumu Sen Yaz
Tercüme