20 Nisan 2024 Cumartesi
ads
DOLAR 32.50 ₺
EURO 34.78 ₺
STERLIN 40.29 ₺
ALTIN 2,499.53 ₺
BTC 64,184.40 $
ETH 3,067.01 $
BİST 9,693.46

Ankaragücü'nün hocası Ömer Erdoğan'ın hücum yönü öne çıkıyor

Ankaragücü 5981
Yayınlama: 31 Ağustos 2022 Çarşamba 09:14 Kaynak: Haber Merkezi

Ankaragücü'nün hocası Ömer Erdoğan'ın hücum yönü öne çıkıyor

Spor Toto 1. Lig’de 4 hafta geride kalırken, bir maçı eksik olan Ankaragücü bir puanla 18. basamakta kalırken, Teknik Direktör Mustafa Dalcı’nın görevden ayrılmasının ardından, teknik patronluğa Ömer Erdoğan’ın getirilmesi ile yeni bir dönem başladı.

Sarı-lacivertliler, 3 maç sonunda 2 yenilgi ve bir beraberlik alırken, kalesinde 5 gol gördü. Başkent ekibinin attığı tek gol de Fatih Karagümrük takımının savunma oyuncusundan geldi. Bir yıl aranın ardından yeniden Süper Lig’e dönen ve yaz transfer döneminde şu ana kadar 16 futbolcu ile kontrat imzalayan sarı-lacivertlilerin 4 haftalık performansı beklentilerin uzağında kaldı. Tüm camia, 4 Eylül Pazar günü lider Beşiktaş ile Eryaman Stadı’nda oynanacak müsabakada, yeni bir sayfa açmanın heyecanını taşıyor.

82 MAÇA ÇIKIP 35 GALİBİYET ALDI

Hatayspor’un Süper Lig’e yükselmesinin ardından bordo-beyazlı takımın başına geçen 45 yaşındaki Teknik Direktör Ömer Erdoğan, Güney ekibiyle 82 maça çıktı. Erdoğan’ın ekibi bu maçlarda; 35 galibiyet, 18 beraberlik ve 29 yenilgi alırken, teknik adam 1.50 puan ortalaması tutturdu. Erdoğan’ın yönetiminde Hatayspor, Süper Lig’deki ilk yılında; 40 maçta; 17 galibiyet ve 10 beraberlik alırken, 13 kez de rakiplerine yenildi. Bordo-beyazlılar, 61 puan toplayıp sezonu 6. sırada tamamladı ve yaptığı çıkış ile dikkati çekti. Erdoğan’ın takımı, o sezon 62 gol atarken, bu alanda en iyi 5. takım olma unvanını kazandı. 2020-2021 sezonunda kadroda yer alan Boupendza, 22 golle krallık yarışını ilk sırada tamamladı. Mame Diouf da 18 gol atarak takımına önemli katkı verdi. 2 oyuncu skor yükünü çekerken takım, hücum anlamında ligdeki 16 ekibi geride bıraktı. Aynı sezon kalesinde 53 gol gören Hatayspor (Yeni Malatyaspor ile aynı sayıda) ligdeki 10 takımdan daha fazla gol yedi.

2. SEZONDA BELİRGİN DÜŞÜŞ YAŞADI

Ömer Erdoğan, Hatayspor ile ikinci sezonda, ilk yılındaki performansının gerisinde kaldı. Erdoğan’ın ekibi, 38 maçta; 15 galibiyet ve 8 beraberlik alırken, 15 kez sahadan yenik ayrıldı. Takım 53 puan toplarken, ligi de 12. sırada bitirdi. Geride kalan sezon bu kez El Kaabi 18 golle takımını bu alanda taşıyan isim olurken, bordo-beyazlılar, toplam 56 golle, (Beşiktaş ve Medipol Başakşehir ile birlikte) ligin en çok gol atan 7. takımı oldu. Bordo-beyazlılar, kalesinde 60 gol görürken, bu değerlendirmede, sınıfı geçemedi. Ligin en çok gol yiyen 5. takımı konumunda sezonu tamamlayan Erdoğan’ın ekibi, küme düşen; Yeni Malatyaspor ve Çaykur Rizespor (71) ve Göztepe (77) ile sezonu 14. sırada bitiren Kayserispor’un (61) ardından geldi.

FORVETLER ŞU ANA KADAR GOL ATAMADI

Ömer Erdoğan, son iki sezon; Boupendza, Mame Diouf ve El Kaabi gibi golcülerin öne çıktığı Hatayspor’da hücum anlamında sorun yaşamazken, yeni takımı MKE Ankaragücü’nün forvet hattı şu ana kadar resmi maçlarda gol atma başarısı gösteremedi. Sarı-lacivertli ekibin hücum hattını oluşturan, yeni transferler; Jese Rodriques, Federico Macheda ve Ali Sowe ile geride kalan sezondan takımda kalan Eren Derdiyok ve Gbloy Ariyibi golle tanışamadı. Başkent ekibi, savunmasını da Sinan Osmanoğlu dışında tamamen değiştirirken, (Oğuz Ceylan, Uros Radakoviç, Mujakiç ve Marlon) 3 maçta kalesinde 5 gol görüp, taraftarını huzursuz etti.

Mustafa Dalcı’nın istifasının ardından başkan ve yöneticilerle masaya oturan ve iki gün süren temasların sonunda MKE Ankaragücü’nün teknik direktörlük görevine getirilen Erdoğan’ın, takımın maçlarını yakından takip ettiği ve özellikle savunmada yaşanan zaafın giderilmesi için sağ bek ve stoper bölgesine oyuncu alınmasını talep ettiği öğrenildi.

UROS’TAN YASAL SAVUNMA UYARISI

Ankaragücü’ne transfer olduğu günden bu yana sakatlık problemleri yaşayan ve kadroya giremeyen Uros Radakoviç, kendisi hakkında ortaya atılan iddialar üzerine bir açıklama yaptı. Radakoviç sosyal medya hesabında yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Sosyal medyada dolaylı olarak adımın geçtiği iddialar tamamen asılsızdır. Sözleşmem, talimatlara uygun gerçekleşmiş olup herhangi bir aracı kurum ya da kişiye bir ödeme yapılmamıştır. Dayanaksız iddiaların devamı halinde yasal yollara başvuracağımı kamuoyunun bilgisine sunarım.”

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme