26 Nisan 2024 Cuma
ads
DOLAR 32.52 ₺
EURO 34.91 ₺
STERLIN 40.66 ₺
ALTIN 2,452.10 ₺
BTC 64,144.13 $
ETH 3,126.39 $
BİST 9,889.18

Ankaragücü'nün golcüsü liste başı

Ankaragücü 9204
Yayınlama: 30 Nisan 2023 Pazar 11:56 Kaynak: Haber Merkezi

Ankaragücü'nün golcüsü liste başı

Bu sezon ligde ve kupada umduğunu bulamayan Trabzonspor kadroyu yenilemek için kolları sıvadı.

Özellikle golcüleri Maxi Gomez ve Umut Bozok'tan beklediği verimi alamayan Trabzonspor gözünü Ankaragücü'nün golcüsü Ali Sowe ve Antalyaspor'un başarılı futbolcusu Haji Wright'a dikti.

Cornelius’un takımdan ayrılması sonrası yerine alınan Maxi Gomez, 22 maçta 5 kez fileleri havalandırırken, geçtiğimiz yılın gol kralı Umut Bozok ise ligde sadece 3 gol atabildi. 

Yönetim, yaz döneminde hücum hattında değişime hazırlanıyor. Tekliflere göre hem Umut hem de Gomez’in satılma ihtimali yüksek. Bu durumda Trabzonspor forvete en az 2 takviye yapacak. İç piyasadan gündeme gelen oyuncular; Haji Wright ve Ali Sowe. 

Antalyaspor’un ABD’li santrforu Wright, çıktığı 23 lig karşılaşmasında 15 kez rakip ağları sarstı. Geçen sezon başında da gündeme gelen 25 yaşındaki oyuncunun bonservis maliyeti ise bu sefer daha yüksek.

Sowe’un bonservisi Rostov’da

Ali Sowe ise kiralık geldiği Ankaragücü’nde ortaya koyduğu performansla alkış topluyor. 28 yaşındaki Gambiyalı forvet, 29 maçta 15 gol attı, 3 de asist yaptı. Bonservisi Rostov’da bulunan Sowe, sezon bittiğinde Rus ekibine geri dönecek. Trabzonspor Yönetimi, her iki oyuncusu için de şimdiden nabız yoklamalarına başladı.

Fabio Borini liste başı

Yeni sezon planlamasına erkenden başlayan Trabzonspor’da, ilk hedef Fabio Borini. Karagümrük’le 2 ay sonra kontratı bitecek olan İtalyan yıldızın menaceriyle ilk temas kuruldu. Hücum hattının her bölgesinde forma giyen 32 yaşındaki futbolcu, kariyerine Türkiye’de devam etmeye sıcak bakıyor. Daha önce Beşiktaş’la adı anılan Borini, ligde 27 maçta 19 gol, 9 asistlik muazzam bir skor katkısı gösterdi. Bordo-Mavililer, Borini işini lig bitmeden çözmeyi amaçlıyor. Teknik direktör Nenad Bjelica’nın da Borini konusunda olumlu rapor verdiği öğrenildi.

Kiralıklara şans verilecek

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, sezon başında ve devre arasında farklı kulüplere kiralanan genç oyuncuları yaz döneminde görmek istiyor. Kerem Şen, Batuhan Kör, Enis Destan, Emirhan Gedikli, Hakan Yeşil gibi isimlere şans vermek isteyen Hırvat hoca, performansını beğendiği isimleri A takımda değerlendirecek.

Djaniny için kuyruk var!

Kiralık gittiği Sharjah kulübünde sergilediği performansla parmak ısırtan Djaniny Semedo, Suudi Arabistan ekibinde Süper Kupa sevinci de yaşamıştı. Tecrübeli yıldızla Arap Yarımadası’ndan pek çok kulüp ilgilenirken, Sharjah’ın 1.5 milyon Euro’luk satın alma opsiyonunu kullanma kararı verdiği öğrenildi.

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme