27 Temmuz 2024 Cumartesi
ads
DOLAR 32.99 ₺
EURO 35.82 ₺
STERLIN 42.55 ₺
G.ALTIN 2,529.53 ₺
BTC 66,397.86 $
ETH 3,193.75 $
BİST 10,891.42

Ankaragücü'nde Faruk Koca'dan flaş açıklamalar

Ankaragücü 6846
Yayınlama: 30 Ekim 2023 Pazartesi 22:15 Kaynak: Haber Merkezi

Ankaragücü'nde Faruk Koca'dan flaş açıklamalar

Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında sahasında Samsunspor'u 2-0'lık skorla mağlup eden Ankaragücü'nde başkan Faruk Koca açıklamalarda bulundu. 

Radyospor'da Simay Trafo'nun sunduğu Anadolu Ateşi programında Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Faruk Koca, "Pazar günü cumhuriyetimizin 100. yılıydı, galibiyetimiz manevi açıdan çok önemliydi. Çünkü Samsun ve Ankara şehirleri cumhuriyet tarihimiz açısından iki önemli şehrimiz. Bu iki önemli şehrin takımları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda karşılaştı. Kazandığımız için çok mutluyuz. Çok iyi oynadık mı? Hayır. Ancak bu maç hocamızın da maçtan önce dediği gibi taktik mücadelesiydi, 60 dakika gerildik ama sonrasında attığımız 2 golle kazandık. Hafta içerinde cumhuriyet balosu düzenledik. Balomuza spor, sanat ve siyaset dünyasından birçok isim katıldı, katılan herkese sponsorumuz Evkur'a teşekkür ederim" dedi. 

"Emre Belözoğlu'na karşı ön yargı var" 

Emre Belözoğlu'nun Ankaragücü'yle dokusunun uyuştuğunu belirten Koca, "Emre Belözoğlu Hocamız ile hedeflerimiz, taraftarımızın beklentisi uyuştu. Hocamızın gelişiyle birlikte çıkış yakaladık. Geçtiğimiz hafta demiştim; hakemlerimiz Emre Hoca'ya karşı ön yargılı. Hakemlerimiz tarafsız ancak maçtan önce rica ettim; Emre Hocamız da bu maçta sarı kart görmedi. Daha önce iki sarı kart görmüştü, hocamız da bu maçta biraz daha sakindi" diye konuştu.

"Yayıncı kuruluşun geliri tatmin etmiyor"

Kulüpler Birliği Vakfı'nın çalışmalarını anlatan Faruk Koca, "Kulüpler Birliği Vakfı başkanımız Ali Koç yönetiminde spor yasası, e-bilet ve yayıncı kuruluş konusunda komisyonlar oluşturdu. İstanbul'da olan toplantı ise e-bilet ve yayıncı kuruluş konusundaydı. Yayıncı kuruluşa karşı hiçbir ön yargımız yok. Ancak yayıncı kuruluşun gelirleri tatmin etmiyor. Bizim gibi büyük camiaların maçları yayınlanmasa stadyuma gelen taraftarla aynı geliri elde edebiliriz. Spor yasası konusunda ise çalışmalarımız devam ediyor. Spor yasası bir yıl ertelendi" şeklinde konuştu. 

Yabancı kuralı yorumu

Yabancı kuralı konusunda Ocak ayında çalıştayın yapılacağını ifade eden Başkan Koca, "Bizler yerli oyuncuların başarılı olmasını, takımlarımızda forma giymesini istiyoruz. Ancak realitede bu seviyede yerli oyuncumuz var mı bu tartışılır. Burada bence en önemli problem altyapı ve oyuncu yetiştiremememiz. Altyapılara önem vermemiz gerektiğini düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme