25 Nisan 2024 Perşembe
ads
DOLAR 32.59 ₺
EURO 35.03 ₺
STERLIN 40.52 ₺
ALTIN 2,426.78 ₺
BTC 64,166.17 $
ETH 3,147.45 $
BİST 9,722.09

Ankaragücü'nde Bahadır Han Güngördü zirve yaptı

Ankaragücü 10009
Yayınlama: 12 Ocak 2023 Perşembe 19:08 Kaynak: Haber Merkezi

Ankaragücü'nde Bahadır Han Güngördü zirve yaptı

Süper Lig ekibi Ankaragücü forması giyen 26 yaşındaki kaleci Bahadır Güngördü, ofansif olarak en iyi kaleciler arasında birinci sıraya yerleşti.

 Göngördü, Altay Bayındır ve Volkan Babacan gibi isimleri geride bıraktı.

Bu sezon Süper Lig'de 12 karşılaşmada boy gösteren Bahadır Güngördü, 2 karşılaşmada kalesine dıvar ördü. Gösterdiği muhteşem performansla Ankaragücü'nün üst sıralara tırmanmasını sağlayan 26 yaşındaki kaleci, haftanın takımına ise 1 defa seçildi. 

Ofansif olarak zirvede

Bahadır Han Güngördü, bu sezon Süper Lig'de ofansif olarak takıma katkı veren kaleciler arasında zirveye ulaştı. Göngördü'yü ikinci sırada Antalyaspor kalesini koruyan Muhammet Alper Uysal takip ederken üçüncü sırada Volkan Babacan, dördüncü sırada Bilal Beyazıt ve beşinci sırada Altay Bayındır takip etti.

Kaleci performansı

Maç başına yenilen gol de 1.3 oranına sahip olan başarılı kalecisi maç başına kurtarış oranında ise %66 gibi yüksek oranlara ulaşarak zirveye tırmanmaya başladı. Yaptığı başarılı çıkışlarla Süper Lig'de en iyileri arasına yerleşti.

Pas isabetleri

Süper Lig'de bu sezon verdiği paslarla ön plana çıkan Güngördü, maç başına isabetli pas oranında %80 oranına kadar yükselmeyi başardı. Gösterdiği mükemmel performanslar sonrası yarı sahaya pas ve rakip yarı sahasına gönderdiği paslarla da bu sezon en çok isabetli oranlarına ulaşan isimler arasında yer aldı.


Takımın hücum yapması gerektiği yerlerde hızlı ataklar başlatan Güngördü, aşırtma paslarıyla savunmayı rahatlatan ve net paslar almasını da sağlıyor. Yıldızlaşmaya devam eden 26 yaşındaki kaleci topla buluşma oranlarında da ön plana çıkmaya başladı.

Kayserispor maçında takımı tuttu

Rakip yarı sahasında gönderdiği net paslarla takımın hücuma katkısı sağlayan Göngördü, Süper Lig'de oynanan Kayserispor maçında %83 pas isabetine ulaşırken 2 net topu uzaklaştırıp 1 havadan gelen topu kontrolünü sağladı. 

Antalyaspor maçında kanatlandı

Kayserispor maçında attığı 12 uzun topta 8 isabet oranına ulaşan başarılı kaleci, bu alanda haftanın en iyileri arasında yer aldı.  Rakibin hızlı ataklarında ise 1 topu uzaklaştırmayı başardı. Antalyaspor karşılaşmasında ise en yüksek reytinge ulaşan isimler arasında yer aldı.  22 uzun top atarken  2 net pozisyonu çıkardı ve 1 top uzaklaştırıp 2 hava topu mücadelesini kazanan taraf ıldu. Ayrıca %70 isabetli pas oranına sahip olurken  1 ceza sahası içinde çekilen net pozisyonu çelmeyi başardı.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme