2 Mayıs 2024 Perşembe
ads
DOLAR 32.50 ₺
EURO 34.94 ₺
STERLIN 40.87 ₺
ALTIN 2,420.43 ₺
BTC 58,105.25 $
ETH 2,968.79 $
BİST 10,045.74

Ankaragücü zor deplasmanda; Rakip lider Galatasaray

Ankaragücü 4340
Yayınlama: 4 Ocak 2023 Çarşamba 08:29 Kaynak: Haber Merkezi

Ankaragücü zor deplasmanda; Rakip lider Galatasaray

Ankaragücü, Spor Toto Süper Lig’in 17. haftasındaki zorlu müsabakada, şampiyonluk yarışının iddialı takımı Galatasaray ile bugün deplasmanda karşı karşıya gelecek. 

Oynadığı son maçta ligin dibindeki Ümraniyespor’a kendi sahasında yenilen ve 16 puanda kalıp, planlarını yeniden gözden geçirmekle yüzleşen sarı-lacivertliler, güçlü rakibi karşısında bu kaybı telafi etme peşinde. Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde saat 20.00’de başlayacak maçı hakem Zorbay Küçük yönetecek. 
Ankaragücü'nde kart cezalısı takım kaptanı Tolga Ciğerci, bu maçta forma giyemeyecek. 
Galatasaray'da ise sarı kart cezalıları Sacha Boey ve Sergio Oliveira ile sakatlıkları bulunan Kazımcan Karataş, Emre Taşdemir, Mathias Ross ve annesi vefat ettiği için ülkesine giden Lucas Torreira, Ankaragücü'ne karşı forma giyemeyecek. Arjantinli yıldız Mauro Icardi'nin durumunun ise belirsizliğini koruduğu ifade edildi.

Ankaragücü, Galatasaray maçıyla birlikte başlayacak üç haftalık süreçte, ligde; Adana Demirspor, Kayserispor ve Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası’nda da Beşiktaş ile karşılaşacak. 

ARALARINDAKİ SON MAÇI A.GÜCÜ KAZANDI 

2 takım uzun yıllara dayanan rekabette daha önce farklı kulvarlarda 127 kez karşı karşıya geldi. Galatasaray bu maçların 80’ini kazanırken, Ankaragücü 25 galibiyet aldı. 22 müsabaka da berabere bitti. İstanbul’daki maçlarda ev sahibi takım 48 kez galip gelirken, sarı-lacivertliler sahadan 6 kez üstün ayrıldı. 8 maç berabere bitti. 2 ekip son olarak 2020-2021 sezonunda karşı karşıya geldi. Eryaman Stadı’nda oynanan müsabakayı Ankaragücü, İbrahim Akdağ ve Saba’nın golleri ile 2-1 kazandı. 
Ankaragücü’nü konuk ettiği son 8 Süper Lig maçının 6’sını kazanan Galatasaray (1 beraberlik - 1 yenilgi) aldığı galibiyetlerin tamamında kalesini gole kapattı. Galatasaray ile oynadığı son 3 Süper Lig maçının ikisini kazanan Ankaragücü (1 yenilgi) daha önceki 19 karşılaşmada aldığı galibiyet sayısını yakalamak istiyor (3 galibiyet - 2 beraberlik - 14 yenilgi) 

İSTANBUL’DAN 4 PUANLA DÖNMEYİ BAŞARDI 

Süper Lig’de oynadığı son 5 maçı kazanan Galatasaray, bu sezon üst üste altı galibiyet alan ilk takım olmak istiyor. Sarı-kırmızılı ekibi çalıştıran Okan Buruk, bu karşılaşmada puan kaybetmezse teknik direktörlük kariyerinin en uzun serisini tekrarlamış olacak. (Nisan-Mayıs 2017 arasında Akhisarspor’un başında). Deplasmanda oynadığı son 4 Süper Lig maçını kaybetmeyen Ankaragücü (2 galibiyet – 2 beraberlik) tek sezonda daha uzun bir seriyi en son 1991/92’deki 6 maçlık süreçte yakaladı (Eylül-Aralık 1991 arasında). Süper Lig’e o sezon yükselen takımlara rakip olduğu son 4 maçı kazanan Galatasaray, bu galibiyetlerin tamamını bir farklı skorlarla aldı (1-0 Altay, 3-2 Adana Demirspor, 1-0 Ümraniyespor ve 2-1 İstanbulspor) İstanbul takımlarına rakip olduğu son 10 Süper Lig maçının 8’ini kaybeden Ankaragücü (1 galibiyet – 1 beraberlik) bu süreçte puan çıkardığı iki karşılaşmayı da bu sezon deplasmanda oynadı (2-1 İstanbulspor - 1-1 Kasımpaşa) 

KEVİN MALCUİT’İN TAKIMA KATKISI SÜRÜYOR 

Bu sezon Süper Lig maçlarının 85. dakikalarından sonra Fenerbahçe’nin (9) ardından en fazla gol atan takım Galatasaray (8) Sarı-kırmızılı ekip, bu zaman diliminde bulduğu gollerle hanesine 8 puan yazdırdı. Süper Lig’de rakip kaleye gönderdiği ilk 31 şutun sadece birini gole çevirebilen Dries Mertens (Alanyaspor), son dört şutunun ikisiyle fileleri havalandırdı (Medipol Başakşehir – Demir Grup Sivasspor) Bu sezon Süper Lig’de attığı gollerle takımına en fazla puan kazandıran oyuncu Galatasaray santrforu Bafetimbi Gomis (6 golle 11 puan) Sarı-kırmızılı ekip, Gomis’in fileleri havalandırdığı 5 maçı da tek farklı skorlarla kazandı. Görev yaptığı son iki Süper Lig maçında birer asist yapan Ankaragücü’nün sağ beki Kevin Malcuit, daha önce en üst lig kariyerinde üst üste üç karşılaşmada gol pası veremedi.

SOWE VE BERİDZE HÜCUMDA ETKİLİ SİLAHLAR

Sezonun geride kalan 15 haftasında 19 gol atan Ankaragücü’nde bu alanda öne çıkan isimler 4’er kez ağları havlandıran Ali Sowe ve Giogri Beridze oldu. Galatasaray’da en çok gol sevinci yaşayan oyuncu 6 golle Bafetimbi Gomis. Gomis’i 5 gole Kerem Aktürkoğlu ile 4 golü bulunan Mauro İcardi izliyor. İki teknik adam, Ömer Erdoğan ile Okan Buruk’un çalıştırdığı takımlar daha önce bir kez karşılaştı ve sahadan Erdoğan’ın takımı galip ayrıldı. Hakem Zorbay Küçük, Ankaragücü’nün 5 maçına çıkarken, sarı-lacivertliler 2 galibiyet alıp, 3 kez de yenildi.

Galatasaray, Küçük yönetiminde oynadığı 4 müsabakanın 2’sini kazandı, birinde berabere kaldı, birini ise kaybetti. Ankaragücü’ne sezon başında transfer olan ve Azerbaycan takımlarından Sabah’ın yakından ilgilendiği ileri sürülen Jese Rodrques’in, İspanyol basınında yer alan haberlere göre Beştepe’den ayrılmak istediği, sarı-lacivertli kulüp yönetiminin de oyuncunun temsilcisi ile görüşmeye başladığı iddia edildi. Başkent ekibinin, ara dönemde kadroyu güçlendirmek için Trabzonspor’dan Yusuf Erdoğan ve Kasımpaşa’dan Koita konusunda temaslarını sıklaştırdığı öğrenildi.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme