29 Mart 2024 Cuma
ads
DOLAR 32.32 ₺
EURO 35.08 ₺
STERLIN 41.02 ₺
ALTIN 2,321.16 ₺
BTC 70,708.80 $
ETH 3,562.59 $
BİST 9,079.97
160x600_1 IFRAME SYNC
160x600_1 IFRAME SYNC

Ankaragücü ve Gençlerbirliği'ne yardıma AKP engeli

Ankaragücü 11478
Yayınlama: 15 Ağustos 2022 Pazartesi 15:23 Kaynak: Haber Merkezi

Ankaragücü ve Gençlerbirliği'ne yardıma AKP engeli

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Ankaragücü ve Gençlerbirliği'ne yardım yapacağı PORTAŞ A.Ş'ye sermaye artırımı Ankaragücü kongresini terk eden ve sonrasında sert açıklama yapan AKP Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan’a takıldı.

Geçtiğimiz hafta içinde Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde PORTAŞ A.Ş'ye 200 milyon liralık sermaye artırımı teklifi getirildi.

8 Ağustos 2022 Pazartesi günü başlayan Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantıları'nda karara bağlanması beklenirken AKP cephesinde önemli bir gelişme yaşandı.

AKP Ankara İl Yönetimi ve AKP Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Grubunun söz konusu önergeye RED oyu kullanma yönünde prensip kararı almasına karşın, AKP ABB Meclis Grup Başkanı ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse PORTAŞ A.Ş’ye 200 milyon TL’ye yakın bedelle sermaye aktarımına  olumlu oy verilmesi için yoğun çaba harcadı ve grup prensip kararını değiştirmeyi başaramayınca önergenin Mecliste oylanmasını geciktirdi.

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan’ın da söz konusu sermaye aktarımı konusunda kesinlikle olumsuz görüşe sahip olduğu öğrenildi.

Ankaragücü forma göğüs reklamı PORTAŞ

Sezona hayli iddialı transfer yaparak başlayan PORTAŞ A.Ş ile sözleşme imzalamış ve sahaya PORTAŞ A.Ş göğüs reklamı ile çıkmaya başlamıştı. Bu gelişme sonrası Ankaragücü yönetiminin ne yapacağı ise belirsiz...

Gençlerbirliği transfer tahtasını açmak için bekliyor

Bu arada Gençlerbirliği'ne de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından PORTAŞ'tan destek sözü verdiği ancak bu gelişme sonrası beklemeye geçtiği öğrenildi.
Gençlerbirliği Başkanı Talip Çankırı'nın eşi AKP İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı'nın da konu hakkında çalışma yürüttüğü ifade edildi.

İlk Yorumu Sen Yaz
Tercüme