19 Nisan 2024 Cuma
ads
DOLAR 32.60 ₺
EURO 34.82 ₺
STERLIN 40.65 ₺
ALTIN 2,491.46 ₺
BTC 64,924.76 $
ETH 3,105.24 $
BİST 9,486.31

Ankaragücü teknik Direktörü Tolunay Kafkas 'Kupayı kazanacağız'

Ankaragücü 4269
Yayınlama: 2 Mayıs 2023 Salı 19:27 Kaynak: Haber Merkezi

Ankaragücü teknik Direktörü Tolunay Kafkas 'Kupayı kazanacağız'

Ankaragücü, Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, deplasmanda sonucun ne olacağının fark etmeyeceğini belirtirken, kupayı kazanmak istediklerini söyledi. 

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında  Başakşehir ile karşılaşacak Ankaragücü bu maçın hazırlıklarını sürdürdü. Antrenman öncesi açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Tolunay Kafkas, deplasmanda sonucun ne olacağının fark etmeyeceğini belirtirken "Kupayı kazanmak istiyoruz. Ben hem oyunculuğumda hem de antrenörlüğümde bu kupayı kazandım" dedi.

"Orada alacağımız sonuç ne olursa olsun turu Ankara'da geçeceğiz"

Kafkas, "Tabii iki ayaklı maç. Orada alacağımız sonuç ne olursa olsun turu geçmek istiyorsak Ankara'da geçeceğiz. Nasıl biz önem veriyorsak Başakşehir'de önem veriyor. İyi ve kaliteli bir maç olacak. Maç stratejimizi iki maç üzerinden yaptık. Burada nasıl bir maç oynayacağımızı üç aşağı beş yukarı kafamızda tasarladık. Bunlar hafta içerisinde planladık ve yaptık. Sonuç ne olursa olsun burada geçeceğimizi söylemek lazım." dedi.

"Kupayı kazanmak istiyoruz"

Kafkas, karşılaşmada motivasyon sorunu yaşamayacaklarını belirterek kupayı kazananların çekindiği resmen içine girebilmenin taraftarı sevindirebilmek için önemli olduğunu söyledi. Kafkas kupanın yanı sıra ligde de üst sıralara tırmanmak istediğini aktararak şöyle konuştu:

"Kupayı kazanmak istiyoruz. Motivasyon zaten başkanımızı açıkladığı bir prim var. Kupayı almanın manevi değer bence paradan çok daha önemli. Ben hem oyunculuğumda hem de antrenörlüğümde bu kupayı kazandım. O resmin içerisine girebilmek ve o taraftarı sevindirebilmek çok önemli. Ligde de Fatih Karagümrük'ün altındaki her takımı kritik bir durumu var. Süperlig'de de maçları kazanıp yukarı doğru tırmanmak istiyoruz doğal olarak. İlk maçın ve ikinci maçın stratejisi farklı olacak. Bizde özellikle bir oyun kültürü oluştu. Oyun gücümüz var ona çok güveniyoruz. Bir takım değişikliklerimiz olacak ama ben oyuncularımın bu maç için hazır olduklarını düşünüyorum."

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme