25 Nisan 2024 Perşembe
ads
DOLAR 32.59 ₺
EURO 35.02 ₺
STERLIN 40.73 ₺
ALTIN 2,420.26 ₺
BTC 64,397.65 $
ETH 3,152.74 $
BİST 9,722.09

Ankaragücü seri peşinde; rakip son sıradaki Ümraniyespor

Ankaragücü 3529
Yayınlama: 27 Aralık 2022 Salı 09:35 Kaynak: Haber Merkezi

Ankaragücü seri peşinde; rakip son sıradaki Ümraniyespor

Spor Toto Süper Lig’de, Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası nedeniyle verilen araya ateş hattında giren ancak başarılı bir dönüşle önce Ziraat Türkiye Kupası’nda turu geçip adını son 16 takım arasına yazdıran, ardından da lig maçında Antalyaspor’u deplasmanda 2-0 yenerek tırmanışa geçen Ankaragücü, hafta içi mesaisinde bugün ligin son basamağında bulunan Ümraniyespor’u ağırlayacak.

Eryaman Stadı’nda saat 17.00’de başlayacak müsabakayı, hakem Mustafa Kürşad Filiz yönetecek. Sarı-lacivertliler, bugünkü karşılaşma öncesinde 16 puana sahip ve 11. basamakta. Oynadığı san karşılaşmada Başakşehir’e 3-1 yenilen Ümraniyespor ise 7 puanla son sırada.

Ankaragücü ile Ümraniyespor, 1.lig kulvarında daha önce 4 kez karşılaştı. Başkent ekibi 2 galibiyet alırken, 2 maç da berabere bitti. Sarı-lacivertliler, rakibini iç saha maçlarında mağlup ederken, deplasmandaki maçlarda berabere kaldı. 2 ekip geçen sezon Spor Toto 1. Lig’de uzun süre zirve rekabeti içinde oldu. Ankaragücü, bu çekişmeyi lider tamamlarken, Ümraniyespor, rakibinin ardından ikinci olup, birlikte Süper Lig’de mücadele etme hakkı kazandı. Geride kalan 15 haftalık bölümde, beklentilerin uzağında kalsa da Ankaragücü son dönemde toparlanmış bir görüntü sergiledi ve 5 maçtır kaybetmiyor. Ümraniyespor ise ligde deplasmanda oynadığı 6 maçı kazanamadı.

Ankaragücü’nde bu maç öncesinde en golcü isimler, 4’er gol atan Giorgi Beridze ile Ali Sowe. Kaptan Tolga Ciğerci ise 2 golünün yanı sıra gol pasları ile öne çıkıyor. Başkent ekibinin yıldız ismi Jese ise son dönemde formunu sürekli yükseltiyor. 2-0 kazanılan Ziraat Türkiye Kupası maçında Tuzlaspor’a ilk golü atan İspanyol forvet, ligde de oyuna girdikten kısa süre sonra Antalyaspor karşısındaki golüyle takımını 1-0’lık üstünlüğe taşımıştı. Ali Sowe da uzatma anlarında skoru belirlemişti. Ümraniyespor’da bu alanda ilk sıradaki isim Umut Nayir. Antonio Mrsic’in 4, Durel Avounou’nun 2 golü var. İstanbul temsilcisinde daha önce sarı-lacivertli formayı giyen oyuncular görev yapıyor. Umut Nayir’in, yanı sıra kaleci Serkan Kırıntılı, Onur Atasayar ve geçen sezonu başkentte geçiren Geraldo, taraftarların yakından tanıdığı isimler. Maçın hakemi Mustafa Kürşed Filiz, daha önce Ankaragücü’nün 6, Ümraniyespor’un 5 maçını yönetti. Başkent ekibi, bu maçların 3’ünü kazanırken, üçünü de kaybetti. Konuk takım da Filiz idaresindeki maçlarda, 3 galibiyet, 2 yenilgi yaşadı. 2 takım, iliz yönetiminde oynadığı karşılaşmalarda hiç berabere kalmadı.

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme