27 Nisan 2024 Cumartesi
ads
DOLAR 32.45 ₺
EURO 34.83 ₺
STERLIN 40.80 ₺
ALTIN 2,438.67 ₺
BTC 62,982.59 $
ETH 3,122.40 $
BİST 9,915.62

Ankaragücü'ne Romanya'dan destek geliyor

AnkaragücüGalatasaray 6919
Yayınlama: 7 Mart 2024 Perşembe 11:45 Kaynak: Haber Merkezi

Sözleşme şartları nedeniyle Olimpiu Morutan'ın Ankaragücü'nde ilk 11'de oynamasının zora girmesi Romanya Milli Takımı'nda endişe ile karşılandı.

Ankaragücü'ne Romanya'dan destek geliyor

Ankaragücü ile Galatasaray arasındaki sözleşme şartları nedeniyle Olimpiu Morutan'ın ilk 11'de oynamasının zora girmesi Romanya Milli Takımı'nda endişe ile karşılandı.

Romanya Teknik Direktörü Edward Iordanescu'nun Olimpiu Morutan ile ilgili sorunu çözmek için Türkiye'ye geleceği ifade edildi.

Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu İstanbulspor'la 1-1 berabere kaldıkları maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, Galatasaray'dan transfer edilen Olimpiu Morutan'la ilgili, "Morutan'ın oynaması durumunda kulübümüzün kaldıramayacağı bir bonservis bedeli var. İki kulüp anlaşmadığı sürece Morutan, ilk 11 oynaması pek mümkün gözükmüyor" dedi.

Romanya'da yankı buldu

Emre Belözoğlu'nun bu açıklaması Ankaragücü yönetimi tarafından sesizlikle karşılanırken Romanya'da da büyük yankı buldu.

Romanya Milli Takımı'nda oynayan ancak kulüplerinde fazla forma şansı bulamayan Horatiu Moldovan (Atletico Madrid), Radu Dragușin (Tottenham), Andrei Ratiu (Rayo Vallecano) ve Ianis Hagi (Alaves) gibi oyunculara Olimpiu Morutan'ın da eklenmesi teknik direktör Edward Iordanescu'yu zor durumda bıraktı.

Milli takım hocası harekete geçti

Rumen spor sitesi Gazeta Sporturilor'un haberine göre; Romanya Milli Takımı'nın hocası Iordanescu, bu sorunu çözmek adına Türkiye'ye gitmeyi planlıyor.

Haberde, Iordanescu'nun EURO 2024 öncesi çok sayıda futbolcusunun kulüplerinde oynayamamasından üzgün ve endişeli olduğu vurgulandı ve "Morutan'da durum karmaşık. Ankaragücü artık onu kullanamayacak çünkü bu bedeli ödeyecek parası yok. Oynamazsa Galatasaray onu satamaz ve Romanya Milli Takımı da bundan zarar görür. Herkesin kaybedecek bir şeyinin olduğu bir durum" ifadelerine yer verildi.

Romanya 22 Mart'ta Kuzey İrlanda, 26 Mart'ta ise Kolombiya ile hazırlık maçları oynayacak. Iordanescu'nun bu karşılaşmalar için takımlarında forma giyemeseler bile Romanya dışında forma giyen futbolcuları kadroya çağıracağı belirtildi. Rumen hocanın hem futbolcularına moral vererek motive edeceği hem de onların son durumlarını görmek istediği ifade edildi.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme