26 Nisan 2024 Cuma
ads
DOLAR 32.55 ₺
EURO 34.95 ₺
STERLIN 40.74 ₺
ALTIN 2,443.72 ₺
BTC 64,382.48 $
ETH 3,142.46 $
BİST 9,716.77

Ankaragücü kupa sınavından; Rakip Amed SF

Ankaragücü 3707
Yayınlama: 8 Kasım 2022 Salı 09:11 Kaynak: Haber Merkezi

Ankaragücü kupa sınavından; Rakip Amed SF

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında Kasımpaşa ile deplasmanda 1-1 berabere kalan ve puanını 12’ye çıkaran Ankaragücü, Ziraat Türkiye Kupası’ndaki serüvenine bugün 4. turdan başlayacak.

Sarı-lacivertliler, bu turda, 2. Lig Beyaz Grup temsilcilerinden AMED Sportif Faaliyetler ile karşılaşacak. 

Eryaman Stadı’nda saat 17.00’de başlayacak müsabakayı hakem Kutluhan Bilgiç yönetecek. 

Ligde son 3 maçında 5 puan toplayan Ankaragücü, Ziraat Türkiye Kupası’nı, (o dönem ki adıyla Federasyon Kupası’nı) daha önce iki kez kazanma başarısı gösterdi. 

Eryaman Stadı’ndaki karşılaşma tek maçlı eleme sistemine göre oynanacak ve kazanacak ekip, adını 5. tura yazdıracak.

2. Lig Beyaz Grupta şampiyonluk mücadelesi veren Amed Sportif Faaliyetler, lider Şanlıurfaspor’un bir puan gerisinde ikinci basamakta ve oynadığı son 9 maçta rakiplerine yenilmedi. 2 takım bugüne kadar Ankaragücü’nün 2. Lig’de mücadele ettiği sezonlarda 6 kez karşılaşırken, bir kez de Türkiye Kupası’nda rakip oldu. Bu maçlarda 2 takım da 2 kez kazanırken, 3 müsabaka berabere bitti. Ankaragücü Teknik Direktörü Ömer Erdoğan’ın hafta sonunda lig oynayacakları Trabzonspor maçını da düşünerek, bugüne kadar daha az süre alan oyuncularında aralarında olduğu bir kadro ile takımını maça çıkarması bekleniyor.

KARDEŞLİĞİ, BARIŞI VE İYİ OLANI BÜYÜTMELİYİZ

Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda karşılaşacakları Amed Sportif Faaliyetler maçı öncesi açıklamalarda bulunan sarı-lacivertli ekibin başkanı Faruk Koca, şunları söyledi:

“Kulüpler, Türkiye Futbol Federasyonu kurallarına göre kurulur. Diğer takımlarla  yaptığımız rekabet bu karşılaşmada da geçerli olacak. Rakip takım ile ilgili bir hassasiyet söz konusu. Ben, özellikle camiamızın ve taraftarımızın bu maçla ilgili ciddi bir özen göstermelerini rica ediyorum. Maalesef bazı siyasi konuları sportif mecralara taşımanın doğru olmadığını ve buna ciddi bir eleştiri yanımın olduğunu söylemek isterim. Sayın Cumhurbaşkanımız, Şut ve Gol: Türk Futbol Tarihinin Sergisi’nin açılışında sporun, barış, kardeşlik ve rekabet dışında hiçbir mecraya çekilmemesi gerektiğini yüksek sesle dillendirdi. Biz de bu ülkenin vatandaşı ve bir kulüp başkanı olarak bu hassasiyete sonuna kadar sahip çıkacağız. Biz normal çıkarak maçımızı oynayacağız. Yenerlerse tebrik edeceğiz, biz yenersek onların da bizi tebrik edeceğine inanıyorum.”

Yaşanabilecek provokasyonlara karşı camiayı ve taraftarımızı uyarmak istiyorum. Provoke etmek isteyenler camiamız tarafından dikkate alınmamalı. Yaşanacak her türlü olumsuzluk bu ülkeye zarar verecektir. Kardeşliği, barışı, iyi olanı büyütmeliyiz, Ankaragücü’ne de bu yakışır. Bu anlayışımıza gölge düşürecek her hareket karşı çıktığımız kesimlere yarayacaktır. Bu anlamda camiamız ve taraftarlarımızın çok dikkatli olmasını rica ediyorum. Biz provoke amaçlı oyuna gelmeyeceğiz. 85 milyon insanın gönlünü hoş edecek bir sportif mücadelede hak eden kazansın anlayışıyla, stattan iyi dilek ve temennilerle ayrılacağız diye düşünüyoruz."

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme